Στην Αθήνα η παρουσίαση της νέας κολεξιόν του Dior

Στην Αθήνα η παρουσίαση της νέας κολεξιόν του Dior

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην Αθήνα επέλεξε ο γαλλικός οίκος μόδας Dior, για την παρουσίαση της νέας του κολεξιόν «Croisière 2022».

Το ντεφιλέ θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και η ελληνική πρωτεύουσα επιλέχθηκε ως «προορισμός εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου, που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε,  στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», σημειώνει ο οίκος, δίχως να διευκρινίζει αν η εκδήλωση θα γίνει με προσκεκλημένους ή χωρίς εξαιτίας του κορωνοϊού

Η επιλογή της Αθήνας, όπως και πέρυσι η κεντρική πλατεία του Λέτσε, έχει σκοπό να αναδείξει τη «δημιουργικότητα των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Διαβάστε επίσης: Ο Dior και η Ελλάδα

Αξίζει να αναφερθεί πως με την κολεξιόν «Croisière 2022», ο Dior τιμά επίσης την εμβληματική φωτογράφιση που έκανε στην Ακρόπολη, πριν από 70 χρόνια, για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

«Για τον οίκο Dior, η Ελλάδα έχει διαχρονικά μια ξεχωριστή σημασία. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση, θα έλεγα, που ξεκινά από τον ίδιο τον Κριστιάν Ντιόρ. Ο Ντιόρ εμπνεόταν από τα χρώματα και το φως της Ελλάδας, αλλά και, φυσικά, από τη βαθιά της ιστορία», είχε αναφέρει στο παρελθόν ο Κλοντ Μαρτινέζ, CEO της Parfums Christian Dior, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή