Πάπας Φραγκίσκος και πρίγκιπας Χάρι σε συναυλία της Λόπεζ για τα εμβόλια (φωτογραφίες)

Πάπας Φραγκίσκος και πρίγκιπας Χάρι σε συναυλία της Λόπεζ για τα εμβόλια (φωτογραφίες)

Ηγέτες και αστέρες της σόουμπιζ απηύθυναν έκκληση για ταχύτερη και ευρύτερη παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμών κατά της Covid-19

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμιοι ηγέτες και διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές απηύθυναν την Κυριακή έκκληση για μια ταχύτερη και ευρύτερη παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμών κατά της Covid-19, συμμετέχοντας αυτοπροσώπως ή με βιντεομηνύματα σε φιλανθρωπική συναυλία της λατίνας σούπερ σταρ Τζένιφερ Λόπεζ στην Καλιφόρνια, με τίτλο Vax Live: The Concert to Reunite the World. 

Χιλιάδες θεατές, στην πλειονότητά τους υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Covid, οι οποίοι είχαν ολοι εμβολιαστεί, συγκεντρώθηκαν στο γιγαντιαίο στάδιο SoFi του Λος Άντζελες.

Βιντεομηνύματα του πάπα Φραγκίσκου και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Vax Live, την ώρα που διάσημοι πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, όπως ο Μπεν Άφλεκ και ο Σον Πεν έδωσαν αυτοπροσώπως το «παρών».

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι «εργάζεται με τους ηγέτες ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να μοιραστούν περισσότερα εμβόλια και να δώσουν ώθηση στην παραγωγή».

Από την πλευρά του, ο πάπας Φραγκίσκος επισήμανε: «Σας εκλιπαρώ να μην ξεχνάτε τους πιο ευάλωτους».

Πάπας Φραγκίσκος και πρίγκιπας Χάρι σε συναυλία της Λόπεζ για τα εμβόλια (φωτογραφίες)-1

Βιντεομηνύματα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό προβλήθηκαν επίσης ενώ ο πρίγκιπας Χάρι παρευρέθηκε ο ίδιος στη συναυλία, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του αφότου μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, η οποία, ωστόσο, ήταν απούσα.

«Ο ιός δεν σέβεται σύνορα και η πρόσβαση στο εμβόλιο δεν μπορεί να καθορίζεται από τη γεωγραφία», δήλωσε ο ίδιος ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην Ινδία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καταστροφική «έκρηξη» της επιδημίας.

Πάπας Φραγκίσκος και πρίγκιπας Χάρι σε συναυλία της Λόπεζ για τα εμβόλια (φωτογραφίες)-2

«Απόψε, είμαστε αλληλέγγυοι με τις εκατομμύρια οικογένειες στην Ινδία, που δίνουν μάχη ενάντια σε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα», είπε ο Χάρι. 

Η συναυλία προ-μαγνητοσκοπήθηκε και θα προβληθεί στις 8 Μαΐου στο Youtube και σε τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, όπως το ABC και το CBS. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή