HoLEP: Holmium Laser εκπυρήνιση του προστάτη

HoLEP: Holmium Laser εκπυρήνιση του προστάτη

Η διόγκωση του προστάτη απασχολεί τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα ετών

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διόγκωση του προστάτη απασχολεί τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα ετών με συμπτώματα που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη με απώλεια του ύπνου τους, έκπτωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας και βλάβη της ουροδόχου κύστεως και των νεφρών τους, επομένως η εμφάνιση νέων τεχνικών εύκολων και προσιτών στον ασθενή έρχεται πλέον να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η χρησιμοποίηση του Low Power Holmium Laser αποτελεί πλέον διεθνώς τον χρυσό κανόνα και φέρνει νέα δεδομένα στη θεραπεία της υπερτροφίας του προστάτη. Η ομάδα των ιατρών του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη κυρίων Βεβελογιάννη Παναγιώτη και Μπαφαλούκα Νικολάου έχει εισαγάγει την HoLEP ως επέμβαση εκλογής μέσα από τον υψηλό βαθμό εμπειρίας τους και κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες που απαιτούν παρατεταμένη εκμάθηση σε Ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, διαχειριζόμενοι με εξαιρετικά αποτελέσματα μεγάλη σειρά ασθενών κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Η νέα τεχνική, έχοντας ήδη διαγράψει μια επιτυχή πορεία κυρίως στην Αμερική, έρχεται να προστεθεί στην φαρέτρα των επιλογών, όπως η REZUM και η BipoLEP, που προσφέρει το Τμήμα Ελάχιστης Χειρουργικής εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή, με γνώμονα τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του καθενός εξ αυτών.

Η καθημερινή αναζήτηση για τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης και η επένδυση στην υγεία από πλευράς Ιατρικού εξοπλισμού αιχμής του Τμήματος  Ελάχιστα Χειρουργικής Προστάτη των Ιατρών, επιτρέπει την αναίμακτη, ανώδυνη και ταχεία διεκπεραίωση οιουδήποτε περιστατικού προστάτη ανεξαρτήτως πολυπλοκότητας.

Κατά τον ίδιο τρόπο που η τεχνική REZUM απευθύνεται με εκπληκτικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα σε μετρίου μεγέθους προστάτες, έτσι και η Laser εκπυρήνιση HoLEP, είναι μια ελάχιστα παρεμβατική τεχνική που αποτελεί μία νέα επιλογή για μεγαλύτερους αδένες, ανεξαρτήτως μεγέθους, ακόμα και 200 κυβικών, μιας και δεν αφήνει υπολειμματικό ιστό.

Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου, εκτός λοιπόν από τη μηδενική πιθανότητα επανεπέμβασης στο μέλλον, οι ασθενείς, λόγω των χαμηλών ενεργειών, δε βιώνουν τα ερεθιστικά μετεγχειρητικά συμπτώματα καύσους και συχνουρίας όπως στο παρελθόν , απελευθερώνονται το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο δε καθετήρας πολλές φορές αφαιρείται και την επομένη ημέρα λόγω της άριστης ικανότητος του Laser για αιμόσταση χωρίς καταστροφή και απανθράκωση του ιστού. Για τον ίδιο λόγο χειρουργούνται με ασφάλεια ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά λόγω υποκειμένων καρδιολογικών νοσημάτων, χωρίς να χρειασθεί να διακόψουν την αγωγή τους.

Επιτυγχάνεται επίσης, σημαντικά ταχύτερος χειρουργικός χρόνος καθότι ο προστάτης ευγενικά απωθείται εξολοκλήρου σαν να αφαιρεί κανείς το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού αφήνοντας την κάψα στην θέση της.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε τον ιστό για πλήρη βιοψία και διάγνωση κι έτσι μπορούν να χειρουργούνται και ασθενείς με ελαφρώς αυξημένα PSA . H δε τιμή του PSA πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά την ΗοLEP.

To γεγονός ότι δεν θίγονται οι παρακείμενοι ιστοί συμβάλλει στην διατήρηση της στύσης, ειδική δε μνεία δίδεται στη διατήρηση των εκσπερματιστικών πόρων. Ο ασθενής μετά την θεραπεία οδηγείται σε ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η HoLEP πρέπει να διενεργείται μόνον σε κέντρα υψηλής εξειδίκευσης λόγω των τεχνολογικών της απαιτήσεων και της σύνθετης τεχνικής χρήσης της. Είναι χαρά μας να συμβαδίζουμε πάντα με τις εξελίξεις στην υπηρεσία της Ιατρικής και να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον ασθενή.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή