Επίπεδη Κοιλιά: 6 ρεαλιστικά tips από το Harvard

Επίπεδη Κοιλιά: 6 ρεαλιστικά tips από το Harvard

Πώς θα κάψουμε αποτελεσματικά το λίπος στην κοιλιά; Εμπιστευτήκαμε τις συμβουλές διατροφής και fitness των ειδικών.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζητώντας συμβουλές διατροφής και γυμναστικής για επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά, σίγουρα έχουμε έρθει αντιμέτωπες με υπερβολές και επικίνδυνα tips. Γι’ αυτό και στραφήκαμε στις οδηγίες της Ιατρικής Σχολής του Harvard, που εκτός από ασφαλείς, είναι και απόλυτα ρεαλιστικές, για να μπορούμε να τις εφαρμόσουμε με επιτυχία.

Όχι στα αμέτρητα ροκανίσματα

Είναι μύθος πως όσο πιο πολλούς κοιλιακούς κάνετε, τόσο πιο γραμμωμένη κοιλιά θα έχετε. Οι σμιλεμένοι κοιλιακοί προέρχονται από ένα συνδυασμό ασκήσεων, καθώς ο στόχος είναι η συνολική ενδυνάμωση του κορμού και του σώματος. Μείνετε πιστές στο πρόγραμμά σας και ακολουθήστε την προπόνηση που σας ευχαριστεί, είτε είναι αερόβια, είτε χορός ή απλά γρήγορο περπάτημα στο πάρκο.

Ναι στις ισομετρικές ασκήσεις

Οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Harvard, συμβουλεύουν να ξεχάσουμε τους παραδοσιακούς κοιλιακούς και να προτιμήσουμε ασκήσεις όπως η σανίδα, η οποία όχι μόνο ενδυναμώνει την περιοχή της κοιλιάς και τον κορμό, αλλά βοηθά και στην καλύτερη ισορροπία. Δοκιμάστε πολλές παραλλαγές του plank workout, όπως η πλαϊνη σανίδα, η σανίδα με τα χέρια εναλλάξ στον αέρα, η σανίδα με τα πόδια εναλλάξ και λυγισμένα προς τα έξω.

Δεν απαιτείται εξοπλισμός

Μπορείτε να κάψετε κοιλιακό λίπος και να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός σας. Μια καρέκλα μπορεί να γίνει η βάση στήριξης για πολλές ασκήσεις που θα εκτελέσετε εύκολα στο σπίτι. Διαφορετικά εξοπλιστείτε με μικρά gadgets όπως μια medicine ball ή μια μπάλα για πιλάτες. Οι ασκήσεις κοιλιακών πάνω στη μπάλα, γυμνάζουν πολύ περισσότερο την κοιλιά, καθώς απαιτούν ισορροπία και σωστό κέντρο βάρους.

20′ αρκούν

Για να κάψετε λίπος αρχικά θα πρέπει να βάλετε το σώμα σας σε μια διαδικασία κίνησης. Δοκιμάστε να γυμνάζεστε για 20′ κάθε μέρα, είτε κάνοντας καρδιοαγγειακές ασκήσεις, είτε βάρη ή τρέξιμο. Αυτά τα 20′ μπορούν να επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό, ενεργοποιώντας την καλή κυκλοφορία του αίματος. Δοκιμάστε και γρήγορα αερόβια workouts με άλματα στον αέρα (jumping jacks).

Καλοί υδατάνθρακες και καθαρή πρωτεΐνη

Η σωστή διατροφή φυσικά και παίζει ρόλο για να χτίσουμε επίπεδη κοιλιά. Σημασία έχουν και οι ποσότητες που προσθέτετε στο πιάτο σας, αλλά και οι τροφές. Προσθέστε στο διαιτολόγιό σας καλούς υδατάνθρακες όπως φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά και αποφύγετε το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τις επεξεργασμένες τροφές. Συνδυάστε τους υδατάνθρακες με τις σωστές πηγές πρωτεϊνών, όπως το αυγό, το κοτόπουλο ή στήθος γαλοπούλας, ο σολομός.

Διαλειμματική νηστεία με μέτρο

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η κάπως αμφιλεγόμενη διαλειμματική νηστεία, μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά. Συμβουλεύουν όμως να γίνεται με μέτρο, για παράδειγμα για τρεις φορές την εβδομάδα δοκιμάστε να απέχετε από το φαγητό για 14 ώρες.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή