Sun Protection: Χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;

Sun Protection: Χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;

7 μύθοι για την αντηλιακή προστασία που πρέπει να έχετε υπόψιν τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνει ο περισσότερος κόσμος όσον αφορά τη φροντίδα του προσώπου είναι πως περιορίζει το skincare στον καθαρισμό, την ενυδάτωση και τη νυχτερινή αναδόμηση, ενώ ξεχνάει το βασικότερο: την προστασία. Ο ήλιος είναι αποδεδειγμένα ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας μας, και οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την πρόωρη γήρανσή της, την εμφάνιση σημαδιών και πανάδων και την απώλεια της λάμψης, ακόμα και σε νεανικές ηλικίες. Σε περιπτώσεις παρατεταμένης έκθεσης δε, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρκίνο του δέρματος, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το αντηλιακό είναι ο δυνατότερός μας σύμμαχος; Φυσικά, αλλά πρέπει να γίνεται και σωστή χρήση του. Οι περισσότερες έρευνες που διεξάγονται για να αναδείξουν πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τον ήλιο και την προστασία από την ακτινοβολία του, καταδεικνύουν πως οι περισσότεροι είτε χρησιμοποιούν αντηλιακό αποκλειστικά το καλοκαίρι, είτε το εφαρμόζουν μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια της μέρας και αυτό έχει συνέπειες. Για να προλάβετε αυτά τα λάθη, αλλά να μάθετε και πώς πρέπει να χρησιμοποιείται το αντηλιακό, βρείτε παρακάτω όλους τους μύθους που περιβάλλουν την αντηλιακή προστασία και υποδεχθείτε το καλοκαίρι και τις ηλιόλουστες μέρες με ξεγνοιασιά.

Sun Protection: Χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;-1

©unsplash

1. Πρέπει να βάζουμε αντηλιακό μισή ώρα πριν βγούμε από το σπίτι. Μια πληροφορία που σίγουρα θα έχετε ακούσει κατά καιρούς και όμως είναι μύθος. Έρευνες αποδεικνύουν πως το αντηλιακό προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία από τα πρώτα λεπτά της εφαρμογής του και συνεπώς δεν χρειάζεται να το εφαρμόζετε πολύ νωρίτερα (όσο περνάει η ώρα χάνει την αποτελεσματικότητά του). Μετά τα πρώτα 10 λεπτά της εφαρμογής, σταθεροποιείται και είναι πλήρως ωφέλιμο.

2. Αντηλιακό βάζουμε μόνο στην παραλία. Σε καμία περίπτωση. Η έκθεση στον ήλιο μας βρίσκει παντού, στον δρόμο, στο αυτοκίνητο, στη βεράντα, ακόμη και μέσα στο σπίτι μας. Το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες των ηλεκτρικών συσκευών που χρησιμοποιούμε επιταχύνουν τη γήρανση και το αντηλιακό είναι απαραίτητο για να προστατευτούμε.

3. Με μια μόνο εφαρμογή είμαστε καλυμμένοι για όλη τη μέρα. Για να είναι δραστικό το αντηλιακό χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε κάθε δύο ώρες, αλλά και κάθε φορά που βγαίνουμε από το νερό. Ακόμη και τα προϊόντα που είναι water resistant.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

– ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή