Οι Μαλδίβες το ’70: Ενας άγνωστος παράδεισος χωρίς μαζικό τουρισμό (φωτογραφίες)

Οι Μαλδίβες το ’70: Ενας άγνωστος παράδεισος χωρίς μαζικό τουρισμό (φωτογραφίες)

Πολυτέλειες δεν υπήρχαν, οι επισκέπτες έφερναν μαζί τους μέχρι και την οδοντόπαστά τους καθώς δεν υπήρχε ούτε ένα μαγαζί στο νησί

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιρκουάζ νερά, χρυσαφένιες παραλίες, κινηματογραφικά ηλιοβασιλέματα κάτω από τους κοκοφοίνικες και απίστευτη πολυτέλεια. Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τις Μαλδίβες χωρίς αυτά. Κι όμως, υπήρχε μία εποχή που ο διάσημος εξωτικός προορισμός ήταν ένας σχεδόν άγνωστος παράδεισος, χωρίς τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και τις ορδές των τουριστών του σήμερα. 

Το πρώτο resort άνοιξε στις Μαλδίβες το 1972. Το Kurumba (που σημαίνει Καρύδα στα Ελληνικά και μέχρι σήμερα αποτελεί αγαπημένο προορισμό) ήταν φτιαγμένο κυρίως από κοράλλια και ασβεστόλιθο και δεν είχε καν αποβάθρα. Μάλιστα, στο σημείο που χτίστηκε υπήρχαν μόνο δύο κατοικοι! 

Οι Μαλδίβες το ’70: Ενας άγνωστος παράδεισος χωρίς μαζικό τουρισμό (φωτογραφίες)-1

Το Κουρούμπα σήμερα είναι ένα υπερπολυτελές θέρετρο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις αλλά οι φωτογραφίες από το αρχείο του ξενοδοχείου δείχνουν τις Μαλδίβες πριν από 50 χρόνια.

Πολυτέλειες δεν υπήρχαν, οι επισκέπτες έφερναν μαζί τους μέχρι και την οδοντόπαστά τους καθώς δεν υπήρχε ούτε ένα μαγαζί στο νησί. 

Maldives first Resort - Kurumba Maldives

Στα δωμάτια, οι βρύσες έτρεχαν υφάλμυρο νερό ενώ οι τουαλέτες τότε μπορούσαν να περιγραφούν ευγενικά ως «περίεργες».

Οι Μαλδίβες το ’70: Ενας άγνωστος παράδεισος χωρίς μαζικό τουρισμό (φωτογραφίες)-2

Εφημερίδες και τηλέφωνα ήταν ανύπαρκτα και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι επισκέπτες ήταν να ψαρεύουν και να κάνουν ηλιοθεραπεία. 

Οι Μαλδίβες το ’70: Ενας άγνωστος παράδεισος χωρίς μαζικό τουρισμό (φωτογραφίες)-1

Για τους περισσότερους , το να φέρει κάποιος επισκέπτες σε ένα απομονωμένο, μακρινό νησί στον Ινδικό Ωκεανό θα ήταν μία παρακινδυνευμένη απόφαση.  Αλλά για τον Μοχάμεντ Ουμάρ (MU για τους ντόπιους), ήταν η πιο λογική απόφαση στον κόσμο. «Δεν το μετάνιωσα ποτέ» λέει ο άνθρωπος «που έχτισε τον παράδεισο…»

Με πληροφορίες από CNN, kurumba.com
Φωτογραφίες: Kurumba Maldives

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή