Halston: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν παρακολουθήσετε τη σειρά του Netflix

Halston: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν παρακολουθήσετε τη σειρά του Netflix

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ewan McGregor υποδύεται τον Halston, τον θρυλικό Αμερικανό designer στη σειρά του Netflix που έκανε πρεμιέρα στις 14 Μαΐου. H Vogue έχει όλες τις λεπτομέρειες για τη σειρά που θα λατρέψουν τα fashion girls.

To Halston ακολουθεί τη ζωή του οραματιστή σχεδιαστή Roy Halston Frowick που έγραψε ιστορία στο Μανχάταν τις δεκαετίες των 70s και 80s και ταυτίστηκε με το Studio 54. Άλλαξε τους κανόνες στο στυλ των ΗΠΑ στα 70s, προσθέτοντας στην sporty practical αισθητική, κάτι από την κομψότητα που μέχρι τότε συνδεόταν μόνο με την Ευρώπη.

Αξέχαστο έμεινε το καπέλο που σχεδίασε στη Jackie Kennedy για ορκωμοσία του John Kennedy ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Από εκείνη τη στιγμή η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε, με τον ίδιο να γίνεται ένας αληθινός σταρ του νεοϋορκέζικου nightlife. Υπήρξε άλλωστε θαμώνας των θρυλικών πάρτυ του Studio 54 και ένας από τους εκφραστές της απόλυτης ελευθερίας έκφρασης στη μόδα, την τέχνη, τη ζωή. Στον περίγυρο του Halston βρίσκονταν οι πιο σημαντικές προσωπικότητες της εποχής.

Halston: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν παρακολουθήσετε τη σειρά του Netflix-1

1/3©ATSUSHI NISHIJIMA-NETFLIX

Ήταν στενός φίλος του Andy Warhol και του Yves Saint Laurent, έντυσε κορυφαίες σταρ όπως οι Elizabeth Taylor και η Liza Minnelli και όρισε τα σούπερ μόντελ των 70s, ακριβώς όπως και ο Gianni Versace στα 90s. Οι πιο γνωστές Halstonettes ήταν οι Anjelica Huston, Pat Cleveland και Alva Chinn, που ανέβηκαν στα catwalks του Halston. To 1977 συνάντησε τον συνιδιοκτήτη του Studio 54 Steve Rubell, ζητώντας του να διοργανώσει ένα πάρτυ γενεθλίων για τη Bianca Jagger την επόμενη μέρα. Εκείνος του απάντησε πως το Studio 54 παραμένει κλειστό τις Δευτέρες και ο Halston του είπε: “Οκ, άνοιξέ το λοιπόν”. Το συγκεκριμένο πάρτυ όχι μόνο έγινε, αλλά εμφανίστηκε τελικά σε 580 εφημερίδες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή