Τα εμβληματικά παπούτσια του Prince σε μια έκθεση (φωτογραφίες)

Τα εμβληματικά παπούτσια του Prince σε μια έκθεση (φωτογραφίες)

Η θρυλική συλλογή υποδημάτων του εκλιπόντος χαρισματικού καλλιτέχνη παρουσιάζεται σε έκθεση στο Paisley Park

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια έκθεση στην έπαυλη του εμπνευσμένου καλλιτέχνη Prince, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία το 2016, σε ηλικία 57 ετών, θα προσφέρει μια πιο λεπτομερή ματιά μέσα στην εμβληματική γκαρνταρόμπα του: Με τίτλο The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes, η έκθεση στο Paisley Park στη Μινεάπολη των ΗΠΑ,  αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συλλογή των θρυλικών παπουτσιών του Prince, που άφησαν εποχή λόγω των τακουνιών και του ιδιαίτερου σχεδίου τους.

Τα εμβληματικά παπούτσια του Prince σε μια έκθεση (φωτογραφίες)-1

«Ο Prince χρησιμοποίησε τα παπούτσια του ως προέκταση της δικής του καλλιτεχνικής φύσης» δήλωσε ο Μιτς Μαγκουάιρ υπεύθυνος διατήρησης της κληρονομιάς του Paisley Park και επιμελητής της έκθεσης «The Beautiful Collection».

Τα εμβληματικά παπούτσια του Prince σε μια έκθεση (φωτογραφίες)-2

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν περισσότερα από 300 ζεύγη παπουτσιών του μουσικού, πολλά από τα οποία ήταν ειδικά κατασκευασμένα για μουσικά βίντεο ή ζωντανές παραστάσεις.

Τα εμβληματικά παπούτσια του Prince σε μια έκθεση (φωτογραφίες)-3

Ορισμένα από τα υποδήματα που ξεχωρίζουν είναι ένα, κατά παραγγελία, ζευγάρι με τακούνια Versace – σχεδιασμένα ως δώρο από την ίδια την Ντονατέλα Βερσάτσε, σε συνεργασία με τον υποδηματοποιό Cos Kyriacou – και ένα ζευγάρι μπλε μποτάκια με ζωγραφισμένα στο χέρι σύννεφα, φορεμένα με ένα ασορτί κοστούμι στο μουσικό βίντεο για το «Raspberry Beret». 

Υπάρχουν επίσης υποδήματα που φορέθηκαν σε απονομές βραβείων, όπως τακούνια με διαμάντια από την εισαγωγή του Prince στο «Rock and Roll Hall of Fame», κι ένα μπλε, πράσινο και χρυσό ζευγάρι που θυμίζουν την ερμηνεία από τον τραγουδιστή του «Purple Rain» τη βραδιά των American Music Awards το 1985.

Τα εμβληματικά παπούτσια του Prince σε μια έκθεση (φωτογραφίες)-4

Η έκθεση «The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes» θα διαρκέσει από τις 9 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Φωτ: paisleypark.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή