Οβάλ πρόσωπο: Ο οδηγός για κουρέματα και χτενίσματα

Οβάλ πρόσωπο: Ο οδηγός για κουρέματα και χτενίσματα

Πώς θα δημιουργήσετε γωνίες σε ένα πιο μακρόστενο πρόσωπο; Οι hairstylists προτείνουν κουρέματα και χτενίσματα.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε σχήμα προσώπου έχει ανάγκη από ξεχωριστά κουρέματα και hairstyles για να αναδειχθεί. Όπως λοιπόν τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν τα μυστικά τους για να αποκτήσουν γωνίες, αντίστοιχα και τα οβάλ πρόσωπα δείχνουν πιο γεμάτα με τις σωστές συμβουλές και τα κατάλληλα κουρέματα.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε οβάλ πρόσωπο; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να πιάσετε τα μαλλιά σας σε ένα ψηλό ponytail για να μην πέφτουν στο πρόσωπό σας και να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Θα παρατηρήσετε πως το μέτωπο και το πιγούνι είναι τα πιο έντονα χαρακτηριστικά σας. Τι είναι λοιπόν αυτό που χρειάζεται ένα οβάλ πρόσωπο; Καθώς πρόκειται για ένα μακρόστενο σχήμα, το κούρεμα και το χτένισμα που θα επιλέξετε δεν θα πρέπει να προσθέτουν κι άλλο μήκος στο πρόσωπό σας, αλλά να το κάνουν λίγο πιο στρογγυλό με γωνίες.

Η Vogue συμβουλεύτηκε τους hair experts και έφτιαξε τον οδηγό με τα χτενίσματα και τα κουρέματα που ταιριάζουν στα οβάλ πρόσωπα:

Οβάλ πρόσωπο: Ο οδηγός για κουρέματα και χτενίσματα-1

©Matilda Djerf/Instagram

Ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε γωνίες σε ένα οβάλ πρόσωπο, είναι οι πλαϊνές αφέλειες, οι λεγόμενες wafty bangs που έχουν κυματισμούς και πιο έντονο όγκο, ενώ δεν πέφτουν μπροστά στα μάτια γι’ αυτό και δείχνουν σαν να κόβουν μήκος από το πρόσωπο.

Οβάλ πρόσωπο: Ο οδηγός για κουρέματα και χτενίσματα-2

©Jeanne Damas/Instagram

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή