Φρούτα: Πώς θα τα προσθέσετε στη διατροφή σας;

Φρούτα: Πώς θα τα προσθέσετε στη διατροφή σας;

Έξι πρακτικές συμβουλές για να τρώτε περισσότερα φρούτα μέσα στην ημέρα.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές έχετε καταλήξει να μη φάτε τα φρούτα που θέλετε γιατί βαριέστε να τα καθαρίσετε; Ή πόσες φορές έχετε προτιμήσει να πιείτε χυμό αντί να τα καταναλώσετε ολόκληρα; Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το “skip” των φρούτων δεν είναι καθόλου καλή συνήθεια και προτείνουν τρόπους να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας με εύκολες και πρακτικές λύσεις που θα ενισχύσουν τον οργανισμό και την υγεία μας.

Βάλτε πρόγραμμα

Όταν αναφερόμαστε σε πρόγραμμα φυσικά δεν εννοούμε να βάλετε ειδοποίηση στο κινητό για να τρώτε τα φρούτα σας, αλλά περισσότερο την απόκτηση ρεαλιστικών στόχων που θα εξελιχθούν σε μια υγιεινή συνήθεια. Η συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να για να αγγίξετε την ευεξία.

Τοποθετείστε τα φρούτα κάπου που να τα βλέπετε

Αν κρύβετε τα φρούτα σας σε ράφια ψυγείου, ντουλάπια και χαρτοσακούλες είναι λογικό να μη θυμάστε να τα καταναλώσετε. Ειδικά για τις ώρες που ξέρετε πως έχετε επιθυμία για κάποιο σνακ, προμηθευτείτε το αγαπημένο σας φρούτο και πάρτε το μαζί σας σαν κολατσιό ειδικά αν είστε έξω.

Φρούτα: Πώς θα τα προσθέσετε στη διατροφή σας;-1

©unsplash

Φάτε φρούτα σε σαλάτα

Ένας διαφορετικός και ιδιαίτερα γευστικός τρόπος για να φάτε φρούτα είναι να τα ενσωματώσετε στη σαλάτα σας. Από φράουλες, μέχρι μάνγκο και καρπούζι, στο διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες συνταγές με σαλάτες και φρούτα που θα σας ενθουσιάσουν.

Καταψύξτε τα φρούτα σας

Μερικά φρούτα όπως οι μπανάνες, τα σταφύλια και τα μούρα τρώγονται πολύ ωραία και κατεψυγμένα. Για παράδειγμα, οι παγωμένες μπανάνες γίνονται τέλειο απογευματινό σνακ, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και σκόνη κακάο ή κανέλα για να τις συνοδεύσετε.

Φρούτα: Πώς θα τα προσθέσετε στη διατροφή σας;-2

©unsplash

Φρούτα εποχής

Η φύση έχει τους λόγους της που το κάθε φρούτο έχει την εποχή του και συνεπώς το να καταναλώνουμε καρπούζι τον χειμώνα και πορτοκάλια το καλοκαίρι περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει στον οργανισμό μας. Προσπαθήστε να προμηθευτείτε φρούτα εποχής και να τα τρώτε για όσο διάστημα είναι διαθέσιμα.

Καλύτερα το πρωί

Οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνουμε φρούτα κυρίως το πρωί και μέχρι το απόγευμα και να αποφεύγουμε τις βραδινές ώρες. Αυτό γιατί το σώμα λειτουργεί καλύτερα το πρωί και συνεπώς απορροφά περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή