Ζάχαρη & Αλεύρι: Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι

Ζάχαρη & Αλεύρι: Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο τεύχος Ζάχαρη & Αλεύρι είναι μια όαση δροσιάς μέσα στον καύσωνα. Σαν βουτιά σε κρύα θάλασσα, τα γλυκά που μας προτείνει είναι δροσερά, ελαφριά και πανεύκολα.

Τι θα κεράσουμε όταν έρθουν οι φίλοι στο σπίτι ή στο εξοχικό; Τι θα σκαρώσουμε εύκολα και ανέξοδα; Γλυκά ψυγείου, για να ανακουφίσουν την αίσθηση της ζέστης: Κρύο σουφλέ λεμονιού, μους μόκα, σπέσιαλ ζελέ ροδάκινο και εύκολη lemon pie με σαβαγιάρ!

Το λατρεμένο μας τσίζκεϊκ επιστρέφει σε 6 πρωτότυπες παραλλαγές με διαφορετικές βάσεις και γεμίσεις.

Αυτό το καλοκαίρι θα μάθουμε όλοι να φτιάχνουμε παγωτό χωρίς παγωτομηχανή. Οι συνταγές του Ζ&Α γίνονται με 3-4 υλικά, δεν χρειάζονται ανακάτεμα κάθε τόσο ούτε παγωτομηχανή και έχουν τη χάρη του σπιτικού. Πραγματικά ποτέ το παγωτό δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση.

Το πιο λατρεμένο φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι, σπάνια πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική, να όμως που τώρα θα το δούμε να παίζει και αυτό το ρόλο. Και τα έξι καρπουζογλυκά του τεύχους είναι υπέροχα: από την καρπουζόπιτα Φολεγάνδρου μέχρι το εξαίσιο γλυκό κουταλιού από τη φλούδα του καρπουζιού!

Με τα υπόλοιπα φρούτα της εποχής, τις ζουμερές βανίλιες, τα κεράσια, το σταφύλι, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα, σκαρώνουμε μαρμελάδες και μαρμελαδογλυκά, από τραγανή τάρτα μέχρι μπάρες καρύδας, ρολάκια μπριός και κέικ.

Ακόμα ένα θέμα-έκπληξη: ένα μαγικό ταξίδι στην Κέρκυρα μας αποκαλύπτει την πιο «εξωτική» και ιδιαίτερη κουζίνα της Ελλάδας. Εκεί, ντόπιοι ζαχαροπλάστες αλλά και απλοί Κερκυραίοι και Κερκυραίες μας δείχνουν πώς θα φτιάξουμε πασταφρόλλα, αμυγδαλωτά μπιανκέτι, πουτίγκα και άλλα παραδοσιακά κερκυραϊκά γλυκά που όμοιά τους δεν τρώμε πουθενά αλλού και που αποτελούν ένα ωραίο κράμα ανάμεσα στην ελληνική, την ιταλική και την αγγλική ζαχαροπλαστική.

Αυτό το μήνα, δώρο ένα έξτρα τεύχος «Ζυμώματα» με 13 συνταγές για αλμυρές πίτες από την Ελλάδα και τον κόσμο. Από κολοκυθομπούρεκο Χανίων μέχρι πίτα του βοσκού και από μελιτζανόπιτα μέχρι γκιουζλεμέδες – ένας οδηγός 36 σελίδων με τις καλύτερες πίτες του καλοκαιριού.

Το καλοκαιρινό Ζάχαρη & Αλεύρι κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή