Western style: Είναι η πιο hot τάση της νέας σεζόν

Western style: Είναι η πιο hot τάση της νέας σεζόν

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τις πασαρέλες της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22, σίγουρα θα έχετε δει κάπου το νέο βίντεο κλιπ της Dua Lipa (για το κομμάτι Love again), του οποίου το styling βασίστηκε εξ’ολοκλήρου στο western aesthetic και το modern cowgirl vibe. Η 26χρονη σταρ φόρεσε animal print, σουέντ παλτό, καπέλα με μεγάλο γείσο και φυσικά καουμπόικες μπότες και παρουσίασε ένα από τα πιο fashionable βιντεοκλίπ της μέχρι τώρα, ποντάροντας στη μεγαλύτερη τάση της σεζόν: το western.

Με επιρροές από τα 70s και κομμάτια που παραπέμπουν στη μοναδική κουλτούρα των καουμπόιδων, τα trends της χρονιάς γέμισαν με εικόνες από Άγρια Δύση, αποτίοντας φόρο τιμής στο western aesthetic και αποκωδικοποιώντας ταυτόχρονα τους βασικότερους άξονές του, για να δημιουργήσουν κάτι σύγχρονο και φρέσκο. Μάλιστα, σε μια χρονιά που το θέμα του Met Gala είναι η αμερικανική μόδα και η ιστορία της, δεν είναι τυχαίο που σχεδιαστές και brands εμπνέονται από το western και το ενσωματώνουν ευρηματικά στις κολεξιόν τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandre Vauthier Official (@alexandrevauthier)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberta Ferretti (@albertaferretti)

 

Από την Isabel Marant, που εδώ και αρκετό καιρό σημειώνει τρομερή επιτυχία με τις καουμπόικες μπότες που προτείνει, στην Alberta Ferretti, τη Vivienne Westwood και το Rag & Bone, πρωτότυπες υφές, πολύ ντένιμ, δέρμα, κρόσσια και κεντήματα αποκτούν την τιμητική τους στα ρούχα των πιο επιτυχημένων brands, κάνοντας τους πιο διάσημους stylers να δοκιμάζουν ήδη τη νέα τάση.

Western style: Είναι η πιο hot τάση της νέας σεζόν-1

1/2Vivienne Westwood©Vivienne Westwood

Western style: Είναι η πιο hot τάση της νέας σεζόν-2

2/2Celine©Celine

Η Beyoncé συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Adidas, αποφάσισε να αποδώσει φόρο τιμής στην ιστορία των μαύρων καουμπόιδων μέσα από τη νέα της σειρά ρούχων “Ivy Park Rodeo”, στην οποία φυσικά πρωταγωνιστεί το ντένιμ. Αντίστοιχα, η αδεφλή της, Solange, αλλά και άλλοι σταρ όπως, Cardi B, Lil Nas X και Mac DeMarco έχουν ήδη φωτογραφηθεί με western-inspired σύνολα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της καουμπόικης κουλτούρας των Αφροαμερικανών έναντι της «λευκής επικράτησης» και του ρατσισμού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IVY PARK (@weareivypark)

 

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η νέα εμμονή του κόσμου της μόδας με το western aesthetic δεν βασίζεται μόνο στις τάσεις, αλλά περιλαμβάνει ένα βαθύτερο, συμβολικό μήνυμα συμπερίληψης, ταυτότητας και αναγνώρισης.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή