6 συμβουλές των διατροφολόγων για απώλεια βάρους μετά τις διακοπές

6 συμβουλές των διατροφολόγων για απώλεια βάρους μετά τις διακοπές

Τι κάνουν οι διατροφολόγοι και ξαναβρίσκουν τη φόρμα τους άμεσα, ακόμα και μετά τις υπερβολές των διακοπών;

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο με τρία κιλά των διακοπών είναι μάλλον αναπόφευκτα και φυσικά δεν χρειάζεται να αισθανθούμε ενοχές που αφεθήκαμε και απολαύσαμε το φαγητό και το αλκοόλ. Οι στοχευμένες συμβουλές των ειδικών όμως θα μας βοηθήσουν να ξαναβρούμε τη φόρμα μας, χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αρκεί να επιστρέψουμε άμεσα στις καλές μας συνήθειες, την ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση, που θα επιταχύνουν ξανά το μεταβολισμό μας. Η διατροφολόγος Cristina Troncoso, μοιράζεται τα βήματα που ακολουθεί η ίδια για απώλεια βάρους.

Υδατάνθρακες μόνο το πρωί

“Συνήθως καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού, καθώς προτιμώ να επιστρέφω στο βάρος μου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τις πρώτες εβδομάδες αποφεύγω τους υδατάνθρακες και συνήθως τους προσλαμβάνω το πρωί”.

Ένας καφές την ημέρα

“Ο περιορισμός της καφεΐνης επίσης βοηθά. Ο καφές προκαλεί φλεγμονές, ενώ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο και τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα να θέλουμε να τρώμε περισσότερο”.

6 συμβουλές των διατροφολόγων για απώλεια βάρους μετά τις διακοπές-1

©unsplash

Ναι στο περπάτημα

“Έχουμε ήδη αναλύσει πόσο σημαντικό είναι το καθημερινό περπάτημα για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Δοκιμάστε απλά βήματα, όπως να περπατάτε για τις καθημερινές αγορές σας, να ανεβαίνετε από τις σκάλες, να πηγαίνετε στην εργασία μας με τα πόδια εάν αυτό είναι δυνατό.

Πώς θα περιορίσετε την κατακράτηση υγρών

“Ξεκινάω την ημέρα μου με ροφήματα που καθαρίζουν τον οργανισμό, όπως το πράσινο τσάι και πίνω πολύ νερό. Η κατακράτηση υγρών είναι ένα πρόβλημα που εντείνεται το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να προκαλείται ενοχλητικό φούσκωμα, προσθέτοντας στο σώμα μας μέχρι και δύο κιλά. Αποφύγετε τροφές και ροφήματα που φουσκώνουν, όπως αναψυκτικά ή το αλάτι”.

Τα ιδανικά σνακ

“Ο ζωμός λαχανικών είναι αρκετά θρεπτικός για να προσλαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ το γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ σνακ, που θα δημιουργήσει αίσθημα κορεσμού για ώρες”.

Ναι στα ωμά λαχανικά

“Πολλές φορές ενδιάμεσα στα γεύματα νιώθουμε ένα έντονο αίσθημα πείνας. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμήστε ωμά λαχανικά όπως στικ καρότου, αγγουριού ή άλλα ωμά λαχανικά, ακόμα και πίκλες.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή