6 απλά βήματα για βελούδινα χέρια

6 απλά βήματα για βελούδινα χέρια

Μια αναλυτική ρουτίνα ομορφιάς που αν ακολουθήσετε με συνέπεια θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα των χεριών και τα νύχια σας.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναλαμβανόμενα μανικιούρ, πλύσιμο πιάτων, ελλείψεις στη διατροφή ή ακόμη στρες και κόπωση – μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες που ευθύνονται για την έλλειψη κερατίνης στα νύχια μας και συνεπώς τα σπασίματα, το ξεφλούδισμα, το κιτρίνισμα και οτιδήποτε άλλο τα αποδυναμώνει. Όποια και αν είναι τα προβλήματα ωστόσο πάντα με την κατάλληλη περιποίηση είναι αντιμετωπίσιμα. Αρκεί να φροντίζετε τα χέρια σας, το ίδιο σχολαστικά όπως με το υπόλοιπο σώμα και το πρόσωπο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια οργανωμένη ρουτίνα καθημερινής ή εβδομαδιαίας (ανάλογα με τις ανάγκες σας) περιποίησης που θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για υπέροχα βελούδινα χέρια και εννοείται δυνατά και υγιή νύχια.

Σαπούνι χεριών με κόκκους για απολέπιση

Ένα απλό σαπούνι χεριών δεν είναι αρκετό για να περιποιηθεί ολοκληρωμένα τα χέρια μας. Ένα προϊόν με κόκκους που θα κάνει ήπιο scrub στην επιδερμίδα και θα την αφήσει απαλή και έτοιμη να ενυδατωθεί σε βάθος είναι η αρχή κάθε επιτυχημένο hands beauty routine.

Λαδάκι για τα πετσάκια

Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε υγιές και ενυδατωμένο το δέρμα γύρω από τα νύχια. Για άμεσα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε σε καθημερινή βάση λαδάκι στις παρανυχίδες, ενώ μπορείτε να το αναμείξετε και με την κρέμα χεριών σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harriet Westmoreland (@harrietwestmoreland)

 

Κρέμα χεριών

Για να έχετε πάντα απαλά και λαμπερά χέρια, μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε συστατικά που θρέφουν σε βάθος το δέρμα είναι απαραίτητη. Εφαρμόστε μια πλούσια ποσότητα πριν πέσετε για ύπνο κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Τιπ: μπορείτε να την εφαρμόσετε και στα δάχτυλα των ποδιών.

Αντιγηραντική κρέμα

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας των χεριών σας, μπορείτε να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησής σας και μια ενυδατική κρέμα χεριών που προλαμβάνει τη γήρανση. Επιλέξτε κάποιο προϊόν με αναζωογωνητική υφή που απορροφάται εύκολα και ανανεώνει το δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paintbox (@paintboxnails)

 

Μην αμελείτε να ξεβάφετε τα νύχια σας

Για να αποφύγετε τη φθορά των νυχιών, προσπαθήστε να μην έχετε συνεχώς βαμμένα νύχια. Προμηθευτείτε ένα ήπιο ασετόν και ξεβάψτε στο σπίτι τα νύχια σας μόλις αρχίζουν να χαλάνε.

Συμπλήρωμα διατροφής

Μερικές φορές, όσο σχολαστικές και αν είναι είμαστε στη φροντίδα των χεριών μας, είναι αναπόφευκτο να χρειαζόμαστε κάτι ακόμη. Μια κατάλληλη θεραπεία με συμπληρώματα διατροφής ειδικά φτιαγμένα για την ενίσχυση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών είναι το bonus που θα απογειώσει την προσπάθειά μας και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή