Η P&G «πρασινίζει» τις γειτονιές
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-pg-πρασινίζει-τις-γειτονιές-561510070

Η P&G «πρασινίζει» τις γειτονιές

Δύο νέα πάρκα τσέπης σε Πετρούπολη και Ασπρόπυργο αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής για μικρούς και μεγάλους.

Χρειαζόμαστε πράσινο και το θέλουμε τώρα! Aνάσες ζωής στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό έρχονται να δώσουν τα πάρκα τσέπης που δημιουργει η P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», το οποίο δίνει νέα πνοή σε ανεκμετάλλευτους και εγκαταλελειμμένους χώρους της πόλης. Μετά το Παγκράτι, το Μεταξουργείο και τα Σεπόλια, Πετρούπολη και Ασπρόπυργος απολαμβάνουν τις δικές τους μικρές οάσεις πρασίνου, που αποτελούν ένα καινούργιο σημείο συνάντησης στη γειτονιά που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Με τη δύναμη των προϊόντων της -όπως Fairy, Ariel και Pampers-, μέσα σε μόλις 6 μήνες, η P&G, πιστή στη δέσμευσή της για ένα πιο βιώσιμο αύριο, σχεδίασε, κατασκεύασε και παρέδωσε στους κατοίκους της πρωτεύουσας πέντε πάρκα τσέπης, ακολουθώντας για τη δημιουργία τους τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας ανάπτυξης. Και στα πέντε πάρκα, φυτεύτηκαν περισσότερα από 3.500 δένδρα και φυτά, ενώ τοποθετήθηκε και αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι, βρύσες και παγκάκια. Η αρχή έγινε με το πάρκο τσέπης στο Παγκράτι, έκτασης 750 τ.μ., και ακολούθησαν το Μεταξουργείο και τα Σεπόλια.

Η P&G «πρασινίζει» τις γειτονιές-1
Το πάρκο της Πετρούπολης πριν και μετά.

Το ολοκαίνουργιο πάρκο τσέπης της Πετρούπολης, έκτασης 1.060 τ.μ., βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελαιών και Μακεδονίας. Φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.850 φυτά, μεταξύ των οποίων, αρωματικά, αγρωστώδη, αναρριχητικά, εδαφοκαλυπτικά, μεγάλοι θάμνοι και δέντρα. Οι μικροί φίλοι του πάρκου έχουν την ευκαιρία να παίξουν με την ψυχή τους και να απασχοληθούν δημιουργικά στους χώρους παιχνιδιού που έχουν προβλεφθεί και κατασκευάστηκαν με τη συμβολή των Pampers. Η ξεγνοιασιά, η διασκέδαση και η χαρά δίνουν πλέον άλλο τόνο στη γειτονιά.

Η P&G «πρασινίζει» τις γειτονιές-2
Το νέο πάρκο στον Ασπρόπυργο – αριστερά πριν το άδειο οικόπεδο και δεξιά μετά την μεταμόρφωση του. 

Αντίστοιχα, στον Ασπρόπυργο, το νέο πάρκο τσέπης της οδού 28ης Οκτωβρίου καταλαμβάνει έκταση 350 τ.μ. Το άδειο οικόπεδο που μέχρι πρότινος οι κάτοικοι της περιοχής προσπερνούσαν αδιάφορα, φυτεύτηκε με περισσότερα από 770 δένδρα, αρωματικά φυτά και μεγάλους θάμνους, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς της γειτονιάς για μικρούς και μεγάλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή