Glowy δέρμα: 5 εύκολα και χωρίς κόστος hacks

Glowy δέρμα: 5 εύκολα και χωρίς κόστος hacks

Η λαμπερή επιδερμίδα των ονείρων μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ακολουθώντας αυτά τα πολύ απλά βήματα.

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε πως τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Aν λοιπόν επιθυμείτε λαμπερό δέρμα, υπάρχει τρόπος, και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε τίποτα. Η Vogue συγκέντρωσε τα 5 καλύτερα hacks για να δημιουργήσετε το απόλυτο glowy skin που όλοι θα ήθελαν και μάλιστα δωρεάν.

Παγάκια

Η Kate Moss ορκίζεται σε ένα συγκεκριμένο skincare trick, που μπορείτε πολύ εύκολα να δοκιμάσετε στο σπίτι σας. «Το ice plunge είναι ό,τι καλύτερο-γεμίστε τον νιπτήρα με παγάκια, κρύο νερό και κομμάτια αγγουριού και κρατήστε μέσα το πρόσωπο σας, όση περισσότερη ώρα μπορείτε», είχε πει στο παρελθόν. Οι παγωμένες θερμοκρασίες είναι ιδανικές στο να ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, να συσφίγγουν το πρόσωπο και τους πόρους, να μαλακώνουν τις ρυτίδες, και να αυξάνουν την φωτεινότητα του δέρματος, εξηγεί η facialist Jasmina Vico, η οποία υποστηρίζει εδώ και καιρό αυτή την τεχνική. «Μακροπρόθεσμα αυτό βοηθά επίσης σημαντικά στη σύσφιξη του ιστού του δέρματος, μειώνει τις ρυτίδες, την ερυθρότητα του προσώπου και τις φλεγμονές». Αν το δέρμα σας έχει έξαρση ακμής, τότε αυτό ίσως βοηθήσει στο πρήξιμο και τις κοκκινίλες.

Η Vico συμβουλεύει το skin icing να γίνεται μετά από βαθύ καθαρισμό του προσώπου και πριν την εφαρμογή βιταμίνης C το πρωί, ή για την αντιμετώπιση του πρηξίματος πριν από κάποια έξοδο. «Χρησιμοποιώ cooling balls στις θεραπείες μου, όμως τώρα υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία στην αγορά που προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα» λέει.

Κάντε μασάζ στο πρόσωπο σας

Χαρίστε στο πρόσωπο σας ένα facial massage, που όχι μόνο χαλαρώνει γνάθο, κροτάφους και λαιμό, αλλά έχει και πολλά άλλα σημαντικά οφέλη. «Το μασάζ στο πρόσωπο φωτίζει το δέρμα όσο το δουλεύετε» λέει η skin health specialist Annee de Mamiel. «Η κίνηση στο προσώπο αυξάνει τη μικροκυκλοφορία, ενώ καταπολεμά το πρήξιμο. Χαλαρώνει επίσης την ένταση των μυών, δίνει τόνωση και όγκο». 

Ακολουθήστε βήμα βήμα τον οδηγό για το τέλειο facial massage:

Ξεκινήστε χαλαρώνοντας το λαιμό. Το κλειδί για ένα brightening μασάζ είναι στην ταχύτητα και στο βάθος των κινήσεών σας, οπότε δουλέψτε δυνατά σε λαιμό και ώμους. Εάν βάλετε τα δάχτυλά σας γύρω από το λαιμό, ακριβώς πάνω από το κλειδοκόκαλο και κάνετε διάταση, θα μπορέσετε να αισθανθείτε αυτό το τράβηγμα στο πλάι του λαιμού σας, το οποίο θα σας κάνει να αισθανθείτε ενέργεια και θα σας χαλαρώσει από την ένταση.

Εφαρμόστε λάδι στο πρόσωπο θερμαίνοντας τα δάχτυλα από πριν, και εισπνεύστε. Δεν χρειάζεστε πολύ από αυτό το μασάζ, γιατί το κλειδί είναι να δημιουργήσετε τριβή στην επιφάνεια του δέρματος. 

Με ολόκληρο το χέρι σας, σπρώξτε το δέρμα προς τα πάνω, στις πλευρές του προσώπου, ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο μέχρι το μέτωπο. Σηκώστε τα φρύδια και προσπαθήστε να πιάσετε την πλευρά κάτω από το κόκαλο του φρυδιού, σπρώχνοντας προς τα πάνω την περιοχή των ματιών.

Εστιάζοντας στη μία πλευρά του προσώπου κάθε φορά, με τα δύο δάχτυλα, σπρώξτε προς τα πάνω, με το ένα χέρι και μετά με το άλλο. Βάλτε ένταση. Κάντε το ίδιο και σε τυχόν ρυτίδες που μπορεί να υπάρχουν στο εξωτερικό των ματιών.

Εκτελέστε μερικές κινήσεις τριβής στο μέτωπο, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ με τα δάχτυλα.

Ολοκληρώστε με μερικά pushups σε όλο το πρόσωπο για να φωτίσετε και να δώσετε ενέργεια στο δέρμα.

Glowy δέρμα: 5 εύκολα και χωρίς κόστος hacks-1

©Hosk Elsa/Instagram

Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι νωπό όταν κάνετε το skincare σας

Θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας; Ένα απλό hack για να διασφαλίσετε ότι απορροφώνται γρήγορα και αποτελεσματικά είναι να τα εφαρμόσετε σε νωπό δέρμα-όχι τελείως βρεγμένο- αλλά να το έχετε σκουπίσει ελαφρώς μετά τον καθαρισμό σας. «Η σκέψη είναι, ότι καθώς το δέρμα σας είναι υγρό, είναι ενυδατωμένο τοπικά, πράγμα που σημαίνει ότι τα προϊόντα έχουν την ικανότητα να απορροφηθούν πιο εύκολα», εξηγεί η facialist Katharine Mackenzie Paterson. 

Κάντε κινήσεις yoga

Αν έχετε κάνει yoga, τότε θα ξέρετε ότι τα inversions είναι asanas όπως η στάση του σκύλου, τα headstands, τα οποία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρουν το λεμφικό σύστημα. Φυσικά είναι εξαιρετικά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου, την συγκέντρωση και την ηρεμία, αλλά παράλληλα λειτουργούν καλά και στο δέρμα σας. H Murrin συμβουλεύει να δοκιμάσετε μια συγκεκριμένη στάση «τα πόδια επάνω στον τοίχο», με την οποία ξαπλώνετε με την πλάτη στο πάτωμα και με τα πόδια όρθια στον τοίχο. 

Πλένετε συχνά τις μαξιλαροθήκες σας

Αν αναρωτιέστε τι τρέχει με το δέρμα σας, η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στις μαξιλαροθήκες σας. «Όποτε βλέπω έναν πελάτη να αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με το δέρμα του, τους ρωτάω πόσο συχνά πλένουν την μαξιλαροθήκη τους», λέει η Mackenzie Paterson, που επισημαίνει ότι η ακμή μπορεί να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου μας αν τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες μας δεν είναι φρέσκα, ενώ οι φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος μπορούν να επιδεινωθούν, από το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για να τα πλύνετε. Ποια είναι η συμβουλή της; «Χρησιμοποιήστε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, καθώς έχει δροσερή αίσθηση και είναι μαλακή για το δέρμα. Είναι καλύτερο να επιλέγετε ένα ήπιο απορρυπαντικό χωρίς άρωμα και βεβαιωθείτε πως πλένετε την μαξιλαροθήκη σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα».

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή