Φθινόπωρο 2021: Τα 6 βήματα για τέλειο δέρμα

Φθινόπωρο 2021: Τα 6 βήματα για τέλειο δέρμα

Ένας αναλυτικό οδηγός της Vogue με όλα τα steps που πρέπει να ακολουθήσετε στο skincare σας εν όψει φθινοπώρου.

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα fashion week έχουν ήδη ξεκινήσει και αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι έχει και επίσημα δώσει τη θέση του στο φθινόπωρο. Η μεταβατική αυτή περίοδος μας βάζει στο κλίμα αλλαγών και όπως καταλαβαίνετε μαζί με τον καιρό αλλάζουν και οι απαιτήσεις τόσο της γκαρνταρόμπας, όσο και της επιδερμίδας μας. Οι πιο δροσερές θερμοκρασίες σημαίνουν και περισσότερη υγρασία, κάτι που πολλές φορές μεταφράζεται σε αφυδάτωση και ξηρότητα για το δέρμα του προσώπου. Ειδικά αν μετά το καλοκαίρι το αλάτι και η έκθεση στο ήλιο έχουν επηρεάσει σημαντικά την όψη του προσώπου σας, τότε το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να επενδύσετε σε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης που θα διασφαλίσει πως θα είναι λαμπερό και υγιές πριν υποδεχθούμε τον χειμώνα. 

Παρακάτω, η Vogue συγκεντρώνει τα 6 βασικότερα βήματα για τέλειο δέρμα αυτήν την εποχή:

1. Serums

Εν όψει της νέας σεζόν, η άμυνα και η ανάπλαση της επιδερμίδας είναι το δυνατότερο μας χαρτί απέναντι στην αφυδάτωση, τη γήρανση και τη θαμπή όψη. Serum με πρεβιοτικά, προβιοτικά και στοιχεία που θα αναδομήσουν και θα ενυδατώσουν σε βάθος το δέρμα είναι απαραίτητα για το ξεκίνημα του beauty routine μας και μια από τις πιο δραστικές κινήσεις για να δείτε διαφορά.

2. Κρέμες νυκτός με ρετινόλη

H ρετινόλη, ένα από τα πιο hot συστατικά στον κόσμο της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια, είναι διάσημη για την ιδιότητά της να συμβάλλει σημαντικά στη λειτουργία ανανέωσης των κυττάρων και την ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει άμεσα αποτελέσματα δίνοντας ένα πιο λαμπερό, λείο και νεανικό δέρμα και συνεπώς, όταν εντάσσεται σε κρέμες, σφραγίζει τη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, αλλά και την εξομοίωση της υφής και του τόνου του δέρματος,

3. Αντηλιακό για την πόλη

Όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά κάθε εποχή του χρόνου (ακόμα και τον χειμώνα), το αντηλιακό είναι το προϊόν που δεν πρέπει να βγαίνει ποτέ από το νεσεσέρ μας. Μάλιστα, οι ακτίνες του ήλιου τείνουν να είναι πιο δυνατές τους χειμερινούς μήνες, πράγμα που σημαίνει πως δεν φεύγουμε από το σπίτι αν δεν έχουμε εφαρμόσει μια καλή στρώση αντηλιακού. Για την πόλη, επιλέγουμε προϊόντα με ελαφριά σύνθεση και τεχνολογία που παρέχει ενυδάτωση.

Φθινόπωρο 2021: Τα 6 βήματα για τέλειο δέρμα-1
@ Shutterstock

4. Ενυδάτωση σώματος

Όσο σημαντικό είναι να ενυδατώνετε την επιδερμίδα του προσώπου σας, αλλά τόσο είναι να περιποιείστε και το σώμα σας. Κρέμες με απαλή υφή, δραστικά συστασικά για ανάπλαση και ικανότητα να απορροφούνται αμέσως από το δέρμα είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος κάθε φορά που το δέρμα μας χρειάζεται εντατική φροντίδα. Μετά το μπάνιο σας λοιπόν, μην παραλείπετε να εφαρμόζετε σε όλο το σώμα την ενυδατική σας για το βελούδινο άγγιγμα που διαρκεί.

5. Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή είναι από τους παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Για να ενισχύσετε όμως το πρόγραμμα φαγητού σας, μπορείτε να επενδύσετε σε συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, μέσω της ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος, και συνεπώς υποστηρίζουν τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής για υγιές σώμα και δέρμα.

6. Πίνετε πολύ νερό

Έχοντας εντάξει στην καθημερινότητά σας όλα τα προηγούμενα και απαραίτητα βήματα, μη ξεχάσετε το πιο επιτακτικό! Το νερό είναι το στοιχείο που αν λείπει από τον οργανισμό καμία λειτουργία του δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σωστά, για αυτό φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 8-1ο ποτήρια την ημέρα.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή