French Girl Beauty: 9 αυθεντικά μυστικά ομορφιάς των Γαλλίδων

French Girl Beauty: 9 αυθεντικά μυστικά ομορφιάς των Γαλλίδων

Οι Παριζιάνες είναι γνωστές για το πολύ κομψό στυλ τους αλλά και για τα ανεπιτήδευτα και φυσικά beauty looks τους. Το μυστικό των French girls δεν βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, αλλά πιο πολύ στο attitude που έχουν όταν πρόκειται για τα μαλλιά και το make-up τους. Θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε σαν «perfectly imperfect», καθώς οι κανόνες ομορφιάς τους περιτριγυρίζονται ανάμεσα στην τελειότητα και την ανεπιτήδευτη ομορφιά.

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν μπορούσαμε να αποκωδικοποιήσουμε το french girl beauty, θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τα ατημέλητα just-woke-up-like-this μαλλιά, το minimal make-up, και μερικά χαρακτηριστικά όπως το feline flick και τα κόκκινα χείλη. Το δέρμα των Γαλλίδων είναι πάντα λαμπερό και αψεγάδιαστο, χωρίς να το παρακάνουν. Μια προσέγγιση που η French beauty editor and influencer Camille Yolaine χρησιμοποιεί από τα 13 της, όταν και δοκίμασε το πρώτο της προϊόν ομορφιάς: ένα lip gloss που μύριζε raspberries.

Τώρα, λατρεύει πιο πολύ ένα καλό κραγιόν και πάντα το αναμιγνύει με διάφορα χρώματα μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη απόχρωση, κάτι που έμαθε από τον πατέρα της που ήταν ζωγράφος. «Το makeup πρέπει να είναι κάτι διασκεδαστικό» παραδέχεται. «Πιστεύω ότι πρέπει να πηγαίνει με το ένστικτο».

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yolaine (@yolaineparis)

 

Και πράγματι δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα συγκεκριμένο κραγιόν και έτσι αποφάσισε να λανσάρει τη νέα της σειρά lipstick Yolaine. Μέχρι τώρα η σειρά περιλαμβάνει 3 αποχρώσεις του κόκκινου, τις οποίες μπορείτε να κάνετε mix μέχρι να βρείτε την ιδανική που σας ταιριάζει. «Αυτό δείχνει μια παιδικότητα, σαν να καλείς τον κόσμο να περάσει καλά αναζητώντας τα χρώματα, είτε με ακρίβεια, είτε με πιο messy τρόπο», προσθέτει. Δοκιμάστε το με λίγη mascara και αποκτήστε αμέσως το French girl beauty. Αν δεν έχετε πειστεί ακόμη, η Yolaine μοιράζεται παρακάτω τον απόλυτο οδηγό ομορφιάς της.

Πιείτε πολύ νερό

Όσο μεγάλωνε η μαμά της την ρωτούσε περίπου 15 φορές την ημέρα αν έχει πιει νερό. Παρόλο που τότε αντιδρούσε, τώρα την ευγνωμονεί γι’ αυτό. Το νερό στον οργανισμό μας είναι απαραίτητο γιατί μας βοηθάει να μένουμε συνεχώς ενυδατωμένοι και δεν κάνει καλό μόνο στο δέρμα αλλά και στα νύχια και τα μαλλιά. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, το πολύ νερό είναι κάτι που μπορούμε πολύ ευκολά να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας.

Χρησιμοποιήστε dry shampoo

Ανέμελα και φυσικά μαλλιά, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για ένα French girl. Για να πετύχετε το απόλυτο carefree look χρησιμοποιήστε dry shampoo και χτενίστε τα μαλλιά με τα χέρια σας. Χρησιμοποιώ το Klorane Oat Dry Shampoo, είναι το καλύτερο.

Διατηρήστε την απλότητα

Όσον αφορά το makeup όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορείτε να δοκιμάσετε ένα έντονο eye look ή statement lips. Μπορείτε, απλώς καλό θα ήταν όχι και τα δύο μαζί. Επιλέξτε την περιοχή που θέλετε να εστιάσετε περισσότερο και δώστε έμφαση. Για παράδειγμα, για ένα smokey eye θα ήταν προτιμότερο να μην επιλέξετε κόκκινα χείλη ή κάτι πολύ έντονο.

Εστιάστε σε ό,τι σας ταιριάζει και μόνο

Πέρα από τις τεχνικές και τα προϊόντα, το French girl beauty είναι ένα attitude που αντανακλά μια εσωτερική αυτοπεποίθηση που προέρχεται από την άνεση που νιώθουμε με το πρόσωπό μας. Για πολύ καιρό θαύμαζα τους ανθρώπους με αφέλειες, αλλά η κομμώτρια μου με συμβούλευσε να μην τις κάνω. Τελικά κατέληξα να το κάνω, αλλά δεν μου ταίριαζε, και αυτό γιατί δεν ήταν αυθεντικό.

Φορέστε αντηλιακό

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας ακόμη και τον χειμώνα και να προσέχουμε το δέρμα μας χρησιμοποιώντας αντηλιακή κρέμα χειμώνα καλοκαίρι. Δεν έχει να κάνει με την εποχή, το αντηλιακό μας αποτελεί must όλους τους μήνες.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Camille (@camilleyolaine)

 

Χρησιμοποιήστε το κραγιόν σας σαν ρουζ

Αν ψάχνετε ένα εύκολο tip για φυσική φρεσκάδα, δοκιμάστε να βάλετε λίγο κραγιόν στα ζυγωματικά σας για μια πιο healthy looking όψη. Αυτό θα δημιουργήσει αρμονία στο πρόσωπό σας, αλλά θα περιορίσει και τα προϊόντα που έχετε μέσα στην τσάντα σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγη ποσότητα και στην μύτη για να δώσετε μια έξτρα φρεσκάδα στο look.

Κάντε scrub στα χείλη

Μπορεί να μην το ακούτε συχνά αλλά είναι σημαντικό ο καμβάς των χειλιών σας πριν βάλετε κραγιόν να είναι ενυδατωμένος. Γι ‘αυτό το λόγο θα ήταν καλό να χρησιμοποιείτε ένα scrub χειλιών κάθε βράδυ.

Μην αναζητάτε την τελειότητα

Το French girl beauty δεν έχει να κάνει με την τελειότητα αλλά με την αυθεντικότητα και με το να βγάζετε προς τα έξω τον πραγματικό σας εαυτό. Για παράδειγμα, τα απαλά χείλη είναι ένα καλό tip για πιο φυσικό effortless αποτέλεσμα. Μπορείτε λοιπόν, όταν βάζετε το κραγιόν σας, αμέσως μετά να ταμπονάρετε τα χείλη σας με τα δάχτυλα για να δείχνουν πιο φυσικά.

Αφεθείτε

Μερικές φορές είναι καλό να ξεχνάμε όλα τα παραπάνω, γιατί c’est la vie, και η ομορφιά θα έπρεπε να είναι κάτι το διασκεδαστικό.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή