Μικ Ροκ: Πέθανε σε ηλικία 72 ετών «ο άνθρωπος που φωτογράφισε τη δεκαετία του ’70»

Μικ Ροκ: Πέθανε σε ηλικία 72 ετών «ο άνθρωπος που φωτογράφισε τη δεκαετία του ’70»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μικ Ροκ, θρυλικός φωτογράφος μουσικών καλλιτεχνών, γνωστός ως «ο άνθρωπος που φωτογράφισε τη δεκαετία του ’70», πέθανε σε ηλικία 72 ετών. Ο πολύ παραγωγικός καλλιτέχνης – που ήταν ο επίσημος φωτογράφος του Ντέιβιντ Μπόουι – φωτογράφισε τους πάντες, Ίγκι Ποπ, Λου Ριντ, Ντέμπι Χάρι, Queen, Talking Heads, Daft Punk, Lady Gaga, Snoop Dogg και The Chemical Brothers.

Η είδηση του θανάτου του Μικ Ροκ επιβεβαιώθηκε μέσω ανακοίνωσης που κοινοποιήθηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Συντετριμμένοι ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας ψυχεδελικός αποστάτης Μικ Ροκ έκανε το ταξίδι του Γιουνγκ στην άλλη πλευρά» αναφέρεται. «Όσοι είχαν τη χαρά να υπάρχουν στην τροχιά του, ξέρουν ότι ο Μικ ήταν πάντα πολλά περισσότερα από «τον άνθρωπο που φωτογράφησε τη δεκαετία του ‘70».

 «Ήταν ένας ποιητής της φωτογραφίας – μια αληθινή δύναμη της φύσης που περνούσε τις μέρες του κάνοντας ακριβώς αυτό που αγαπούσε, πάντα με τον δικό του απολαυστικά εξωφρενικό τρόπο».

«Ένας άντρας γοητευμένος με την εικόνα, απορρόφησε τα οπτικά όντα μέσα από τον φακό του και βυθίστηκε στην τέχνη τους, δημιουργώντας έτσι μερικές από τις πιο υπέροχες εικόνες που έχει δει ποτέ η ροκ μουσική» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ήταν ένα μυθικό πλάσμα» σημειώνεται.

Ο Βρετανός φωτογράφος το 2017 μίλησε στο Rolling Stone για το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του «Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock», το οποίο αφιέρωσε στους Λου Ριντ και Ντέιβιντ Μπόουι.

«Ήταν σημαντική η συμβολή τους στην ανάπτυξη της δικής μου ευαισθησίας» είχε τονίσει στο Rolling Stone. «Όταν δυσκολευόμουν, με βοήθησαν και οι δύο οικονομικά. Αγόρασαν τις εκτυπώσεις μου. Όταν ήμουν στο νοσοκομείο για εγχείρηση καρδιάς, τα πρώτα λουλούδια που με περίμεναν ήταν από τον Λου και τον Ντέιβιντ. Δεν ήταν μόνο αληθινοί μου φίλοι, ήταν και οι αληθινοί μου ήρωες. Ο θαυμασμός μου για τη δουλειά τους είναι μεγάλος» είχε αναφέρει.

Ο Ροκ ζούσε στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης με τη σύζυγο και την κόρη του. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία του θανάτου του.

Πολλοί καλλιτέχνες απέτισαν φόρο τιμής στον φωτογράφο. Ο Τζόνι Μαρ κοινοποίησε φωτογραφία με την κάμερα του Ροκ και τη λεζάντα: «Αντίο προς το παρόν, φίλε και σύντροφέ μου Μικ Ροκ. Ο οραματιστής ποιητής».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή