Λούσιμο μαλλιών: 9 επαγγελματικά μυστικά από τους experts

Λούσιμο μαλλιών: 9 επαγγελματικά μυστικά από τους experts

Η Vogue αποκαλύπτει τα κατάλληλα hair tricks για σωστό λούσιμο, σαν να έχετε μόλις βγει από το κομμωτήριο.

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πιθανό πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά το καλό λούσιμο στα μαλλιά μας, είναι τόσο σημαντικό και απαραίτητο όσο και ένα facial προσώπου. Είναι η βάση για να διατηρούμε τα μαλλιά μας όμορφα και υγιή και μια καλή αρχή για να τελειοποιήσουμε οποιoδήποτε hairstyle. Παρόλο που υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από το λούσιμο -μερικές αφορούν το αν πρέπει ή όχι να τα λούζουμε κάθε μέρα- οι ειδικοί (ομόφωνα) επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να γίνεται μόνο αν το χρειάζονται τα μαλλιά.

Η Vogue καταγράφει τα καλύτερα tricks για σωστό λούσιμο σύμφωνα με τους pro.

Βουρτσίστε τα μαλλιά

Όλοι οι ειδικοί το λένε, αλλά οι περισσότεροι παραβλέπουμε αυτό το βήμα πριν το λούσιμο των μαλλιών. Ωστόσο, καθώς τα βρεγμένα μαλλιά είναι στην πιο εύθραυστη κατάστασή τους, καλό είναι να τα ξεμπερδεύετε πριν μπείτε στο ντους για να διευκολύνετε το βούρτσισμα μετά. Ο stylist Moncho Moreno συμβουλεύει να αφιερώσετε λίγο χρόνο κάνοντας αυτό το βήμα – χρησιμοποιώντας ένα σπρέι που ξεμπερδεύει τα μαλλιά. Η María Baras συμβουλεύει ακόμα και τη χρήση κάποιου λαδιού για να διευκολύνετε τη διαδικασία. «Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα, οπότε αν τα τραβήξετε μπορεί να τα σπάσετε. Αντίθετα τα στεγνά μαλλιά είναι πιο δυνατά και δεν σπάνε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα χτενίσετε και όταν θα είναι βρεγμένα, αλλά αυτό το βήμα θα βοηθήσει στο να λύσετε τυχόν κόμπους πριν λούσετε και η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη (και λιγότερο επώδυνη)», προσθέτει η expert.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας

Η hair stylist Cristina Márquez, συνεργάτιδα της εταιρείας OGX, υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας όταν λούζετε τα μαλλιά, και πάντα να το κάνετε απαλά, καθώς με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείτε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και η αίσθηση είναι πιο ευχάριστη. Με αυτόν τον τρόπο, το τριχωτό της κεφαλής θα καθαριστεί σχολαστικά και τα μαλλιά θα είναι πιο υγιή και όμορφα.

View this post on Instagram

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Ανασηκώστε τις ρίζες

Κατά τη διάρκεια του μασάζ που θα κάνετε με τα δάχτυλα, ο Christophe Robin συμβουλεύει να ανασηκώνετε τις ρίζες των μαλλιών. Το μασάζ ενεργοποιεί την κυκλοφορία και βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.

Ο κανόνας των 3

Μερικές φορές ξεχνάμε ποια είναι τα σημαντικά μέρη που πρέπει να εστιάζουμε στο λούσιμο. Πρόκειται για τις περιοχές που λερώνονται περισσότερο: κορυφή, λαιμός και φαβορίτες. Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα βήματα με αυτή τη σειρά, όπως επιβεβαιώνει και η stylist Raquel Moreno, από το The Beauty Concept Hair. Και πάντα πριν απλώσετε το σαμπουάν να βάζετε λίγο νερό στην παλάμη του χεριού σας. Είναι επίσης σημαντικό να ολοκληρώσετε το μασάζ με το σαμπουάν στις άκρες.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαμπουάν

Οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν: συνήθως χρησιμοποιούμε πολύ σαμπουάν. Και όχι, δεν είναι απαραίτητο. Η σωστή ποσότητα που πρέπει να βάζουμε στα μαλλιά μας ισοδυναμεί με ένα κουταλάκι του γλυκού και όπως επιβεβαιώνει και ο Robin, είναι υπεραρκετό.

Χρησιμοποιήστε δύο σαμπουάν ταυτόχρονα

Σύμφωνα με τον stylist Moncho Moreno, το έξυπνο και αποτελεσματικό λούσιμο των μαλλιών χρειάζεται τη χρήση δύο σαμπουάν ταυτόχρονα: ένα για το τριχωτό της κεφαλής και ένα άλλο ενυδατικό για τη μέση και τις άκρες. «Το διπλό σαμπουάν είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να λούσετε τα μαλλιά σας. Οι ρίζες δεν θα είναι ποτέ ίδιες με τις άκρες. Η ρίζα χρειάζεται θεραπεία ενώ οι άκρες αντέχουν περισσότερο (εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών) και απαιτούν κάτι πιο ενυδατικό. Χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν περιποίησης για το τριχωτό της κεφαλής και ένα ενυδατικό σαμπουάν για τις άκρες, οι ρίζες θα είναι πιο υγιείς και τα μαλλιά θα μεγαλώνουν καλύτερα», εξηγεί ο stylist. Αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα, εφαρμόζοντας πρώτα το ένα σαμπουάν στις ρίζες και μετά το άλλο στις άκρες, και στη συνέχεια κάντε ταυτόχρονα το ξέπλυμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή