Ζάχαρη & Αλεύρι: Νηστίσιμα γλυκά-έκπληξη για τη Σαρακοστή

Ζάχαρη & Αλεύρι: Νηστίσιμα γλυκά-έκπληξη για τη Σαρακοστή

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νέο τεύχος του «Ζάχαρη & Αλεύρι» που κυκλοφορεί στις 18/3 ξορκίζουμε τον Χειμώνα και υποδεχόμαστε την Άνοιξη όπως της αρμόζει. Σαν μια μεγάλη περίλαμπρη γιορτή με τα δικά της ξεχωριστά κεράσματα. Από το «πειραγμένο» μαμαδίστικο γλυκό με κρέμα και ζελέ μέχρι ένα πανεύκολο εκλέρ φούρνου με μόλις 5 υλικά, και από κρέμες στο ποτήρι σαν τράιφλ μέχρι ατομικά τσίζκεϊκ, τα γλυκά του ανοιξιάτικου «Ζάχαρη & Αλεύρι» είναι χαρούμενα, δροσερά και νόστιμα… η χαρά της ζωής!

Για την περίοδο της Σαρακοστής, το τεύχος έχει πολλές νηστίσιμες εκπλήξεις, από μωσαϊκό ταψιού μέχρι κορμό κατσαρόλας και σοκολατόπιτα. Αλλά και πρωτότυπους χαλβάδες που δεν έχουμε ξαναφάει, σε συνδυασμούς που «τα σπάνε». Ο δίχρωμος χαλβάς με σοκολάτα και εσπεριδοειδή μας έχει κλέψει ήδη την καρδιά όπως κι αυτός με τα κράνμπερι και τη σος σοκολάτας. Αλλά δοκιμάζουμε και δύο ιδιαίτερους παραδοσιακούς χαλβάδες: έναν χαλβά ρυζιού από το Παγγαίο και το ψαθούρι Χαλκιδικής που είναι ένα είδος χαλβά ταψιού.

Οι υπέροχες τάρτες με μυρωδάτες κρέμες, φρέσκες φράουλες, ζουμερά λεμόνια και αφράτες ζύμες μάς βάζουν ιδέες και μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς. Καλούμε τους κολλητούς μας για καφέ και γλυκό και για να μοιραστούμε τα νέα μας απολαμβάνοντας ένα κομμάτι φρέσκια τάρτα.

Στο νέο τεύχος ανακαλύπτουμε επίσης τα πολλά πρόσωπα της καραμέλας, ενός υλικού-φετίχ που χρησιμοποιούμε σε μπανόφι, τσίζκεϊκ, μπράουνι, πανακότα και τάρτα. Δεν είναι μόνο η γεύση τους ο λόγος για να τα φτιάξουμε, αλλά και το αξεπέραστο άρωμα της λιωμένης ζάχαρης που θα σκορπίσει στο σπίτι και θα μείνει μετέωρο στον αέρα για λίγο, τόσο που να μας ταξιδέψει μαγικά στα παιδικά μας χρόνια, τότε που μασουλούσαμε μετά μανίας καραμέλες βούτυρου με σήμα την αγελαδίτσα.

Κι επειδή με τόσα γλυκά, μας άνοιξε και η όρεξη για αλμυρό, ψάχνουμε στο συνταγολόγιο της Ελλάδας και ανακαλύπτουμε συνταγές-θησαυρούς όπως κρεατότουρτα Χανίων, αλμυρά καλιτσούνια, κυπριακά πουρέκια και θρακιώτικο τυρόψωμο.

Τέλος, η μεγάλη έκπληξη! Ένα έξτρα τεύχος-δώρο με 14 πασχαλινά γλυκά, από τσουρέκια και κουλουράκια μέχρι πουτίγκα Φαρσάλων και γλυκά ψωμιά από όλο τον κόσμο. Συνταγές καταπληκτικές για να σχεδιάσετε από νωρίς τις λαμπριάτικες λιχουδιές που θα σερβίρετε.

Το ανοιξιάτικο Ζάχαρη & Αλεύρι κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 18 Μαρτίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή