Buzz cut: Όχι απλά ένα trendy κούρεμα

Buzz cut: Όχι απλά ένα trendy κούρεμα

Όλο και περισσότερες γυναίκες αποσυνδέουν την θηλυκότητα από τα μακριά μαλλιά, τολμώντας να ξυρίσουν το κεφάλι τους. Το buzz cut είναι το πιο empowering κούρεμα και η Vogue δίνει την απαραίτητη έμπνευση.

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο κούρεμα σηματοδοτεί πολλές φορές την ανάγκη για αλλαγή και ένα γενικότερο restart στη ζωή μας. Η ιστορία έχει αποδείξει πως στους ασταθείς καιρούς, οι άνθρωποι αναζητούσαν πάντα καταφύγιο έκφρασης στη μόδα και την ομορφιά. Κάπως έτσι το buzz cut έφτασε να γίνει το post pandemic κούρεμα, που βρήκε πιστές οπαδούς, από celebrities, μέχρι top models, που θέλησαν μια ριζική ανανέωση μετά τις περιόδους καραντίνας.

Το buzz cut είναι σαν μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο νέο ξεκίνημα και σε όλα όσα θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Και ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια αυτό τον ρόλο είχε αναλάβει το break up haircut που ακολουθούσε μετά από έναν χωρισμό, τα γεγονότα που άλλαξαν την ζωή μας την τελευταία διετία, έκαναν το ξυρισμένο κεφάλι το νέο bold trend.

Buzz cut: Όχι απλά ένα trendy κούρεμα-1
©Jordan Alexander/Instagram

Το ξυρισμένο κεφάλι δεν αποτελεί φυσικά κάτι νέο, αλλά έχει χαράξει την δική του διαδρομή. Στους τάφους των γυναικών της αρχαίας Αιγύπτου, βρέθηκαν ξυράφια, καθώς σύμφωνα με τους ιστορικούς θεωρείται πως ξύριζαν τα κεφάλια τους για να αντιμετωπίσουν το πολύ ζεστό κλίμα της εποχής. Το ξυρισμένο κεφάλι της τραγουδίστριας Sinead O’ Connor έγινε συνώνυμο του ανδρόγυνου look. Στα τέλη των 60s η Grace Jones ξύρισε το κεφάλι της ώστε να μην ταυτίζεται με καμία φυλή ή φύλο.

Buzz cut: Όχι απλά ένα trendy κούρεμα-2
©Cara Delevingne/Instagram

Το 2017 η Cara Delevingne ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της στο μόντελινγκ, ξύρισε τα μαλλιά της θέλοντας να αποδείξει πως μια γυναίκα δεν τα χρειάζεται για να νιώθει θηλυκή και δυνατή. Η Adwoa Aboah αγάπησε τα afro μαλλιά της όταν ξύρισε το κεφάλι της, καθώς τότε ένιωσε για πρώτη φορά ελεύθερη να αγκαλιάσει την φυσική της ομορφιά.

Στην ιστορία του κινηματογράφου, πολλές σταρ το έχουν επιλέξει για τις ανάγκες κάποιου ρόλου, όπως οι Demi Moore, Charlize Theron, Kristen Stewart, Angelina Jolie.

Buzz cut: Όχι απλά ένα trendy κούρεμα-3
©Saweetie/Instagram

Το 2022 το buzz cut είναι το coolest haircut, αλλά και ένα genderless style που καταργεί τα όρια μεταξύ των φύλων, εκφράζοντας την απόλυτη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου και να αναδεικνύεις την προσωπικότητά σου μέσα από την εμφάνιση σου. Αυτό αποδεικνύουν και τα ξυρισμένα κεφάλια των αγαπημένων της Generation Z Iris Law, Demi Lovato, Saweetie και Jordan Alexander. Το buzz cut γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των TikTokers, της γενιάς που δεν αναζητά την τελειότητα, αλλά σπάει τους κανόνες και έχει τους δικούς της κώδικες.

Buzz cut: Όχι απλά ένα trendy κούρεμα-4
©Demi Lovato/Instagram

Και μπορεί για την ώρα το buzz cut να αποτελεί μια κίνηση που τολμούν περισσότερο οι celebrities, φαίνεται όμως πως πρόκειται ξεκάθαρα για μια τάση που κερδίζει οπαδούς, ανάμεσα σε όλους όσοι επιδιώκουν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, να τολμήσουν αλλαγές, να αφεθούν στο άγνωστο.

“Μου άρεσει η αλλαγή, έπρεπε να ενδυναμώσω τον εαυτό μου, να απελευθερωθώ, για να με αποδεχτώ και να με σώσω. Πάντα είχα χαμηλή αυτοπεποίθηση, κυρίως λόγω των μαλλιών μου”, περιγράφει στη Vogue το μοντέλο Heloísa Muniz.

Στα highlights φυσικά είναι και το γεγονός πως αυτό το κούρεμα δεν απαιτεί καθόλου styling και χρόνο.

Buzz cut: Όχι απλά ένα trendy κούρεμα-5
©Jason Alexander/Instagram

Τα buzz cut looks που είναι τάση τώρα

Το ξυρισμένο κεφάλι δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι μονότονο. Το buzz cut μπορεί να έχει χρώμα, όπως το icy blonde, το ginger, ή το ροζ, ενώ μπορεί να φωτίσει και με highlights. Κρατήστε σημειώσεις γιατί θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο, βάζοντάς με σε σκέψεις να αφήσουμε πίσω το αγαπημένο μας καρέ κούρεμα. 

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή