H Rozy, χαρακτήρας AI στη Νότια Κορέα συμμετείχε πρώτη φορά σε ραδιοφωνική εκπομπή

H Rozy, χαρακτήρας AI στη Νότια Κορέα συμμετείχε πρώτη φορά σε ραδιοφωνική εκπομπή

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Rozy, εικονική influencer συμμετείχε σε ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη Νότια Κορέα, και έγινε ο πρώτος χαρακτήρας AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) που το έκανε στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής, η Rozy μοιράστηκε τις εμπειρίες της ως influencer των social media τα τελευταία δύο χρόνια και διάβασε μικρές ιστορίες ακροατών.

Η φωνή του ψηφιακού χαρακτήρα δημιουργήθηκε από την Clova, πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που παρήχθη από την κορυφαία μηχανή αναζήτησης της Νότιας Κορέας και την εταιρεία πληροφορικής Naver.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δημιουργούμε τη φωνή της Rozy με την τεχνολογία μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη Rozy, επεκτείνοντας παράλληλα τη χρήση της φωνής AI της Clova» δήλωσε το στέλεχος της Naver, Kim Jae-min, σε νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ.

H Sidus Studio X, μονάδα της νοτιοκορεατικής εταιρείας τεχνολογίας βίντεο Locus, δημιούργησε τη Rozy το 2020. Από τότε, η Rozy έχει προσελκύσει περισσότερους από 120.000 ακόλουθους στον λογαριασμό της στο Instagram.

Ο χαρακτήρας AI εμφανίστηκε επίσης σε διαφημίσεις περισσότερων από 10 εταιρειών.

H Rozy είναι 22 ετών, έχει ύψος 1,71 μ. το μότο της είναι το «Hakuna Matata» από την ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών». Της αρέσει το σερφ, το skateboard και το τρέξιμο, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

Το στούντιο χρησιμοποίησε τεχνολογία τρισδιάστατης μοντελοποίησης για να εξάγει σχεδόν 800 εκφράσεις προσώπου και κινήσεις από ηθοποιό.

Οι ψηφιακές διασημότητες δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Κορεάτες, οι οποίοι γνώρισαν τον ψηφιακό τραγουδιστή Adam το 1998, σύμφωνα με την Korea Herald.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 로지_버추얼 인플루언서 (@rozy.gram)

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή