Ζελένσκι: Η ιστορία της ζωής του έγινε γραφική νουβέλα

Ζελένσκι: Η ιστορία της ζωής του έγινε γραφική νουβέλα

Η ιστορία της ζωής του Ουκρανού προέδρου - από κωμικός σε ηγέτης εν καιρώ πολέμου - έγινε γραφική νουβέλα στην πιο πρόσφατη βιογραφία των TidalWave Comics

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία της ζωής του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι – από κωμικός σε ηγέτης εν καιρώ πολέμου – έγινε γραφική νουβέλα στην πιο πρόσφατη βιογραφία των TidalWave Comics, με τίτλο: «Πολιτική Ισχύς: Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Η ιστορία 22 σελίδων, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή, αφηγείται το πώς ο Ζελένσκι, ο οποίος υποδύθηκε κάποτε τον ρόλο του προέδρου σε ένα τηλεοπτικό σόου, ανήλθε στην εξουσία το 2019, δεσμευόμενος να βάλει τέλος στον πόλεμο με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Δεν διέθετε πολιτική πείρα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ο έκτος πρόεδρος της χώρας.

Ζελένσκι: Η ιστορία της ζωής του έγινε γραφική νουβέλα-1

«Ποιος είναι αυτός; Τι είναι που τον καθιστά κατάλληλο; Γιατί είναι ο σωστός ηγέτης για την Ουκρανία αυτή τη στιγμή; Όλα αυτά ήταν θέματα που μου προκαλούσαν περιέργεια όταν άρχισα την έρευνα», αναφέρει ο συγγραφέας, Μάικλ Φρίζελ. 

Ο καλλιτέχνης, Πάμπλο Μαρτινένα, έχει επίσης σχεδιάσει τις βιογραφίες των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Νέλσον Μαντέλα και Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό το βιβλίο σημαίνει πολλά για μένα λόγω της ουκρανικής μου καταγωγής», δήλωσε ο εκδότης Ντάρεν Τζ. Ντέιβις, ο οποίος έχει έδρα τις ΗΠΑ.

«Οι παππούδες μου και από τις δύο πλευρές, ήταν μετανάστες από την Ουκρανία. Ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο όχι μόνο για να πω μια ιστορία αλλά και για να βοηθήσω ταυτόχρονα».

Μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή