«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
κόσμημα-για-την-πάτμο-το-πεντάστερο-561890284

«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa

Νέα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ιερού νησιού μετά την εξαγορά του συγκροτήματoς από το επενδυτικό ταμείο SMERC.

Η απόκρυφη ομορφιά του όρμου του Γροίκου στην Πάτμο αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίον ξεδιπλώνει μοναδικές υποδομές και υπηρεσίες φιλοξενίας ένα από τα ξενοδοχεία – κοσμήματα του Αιγαίου, το Patmos Aktis Suites & Spa. Σε μια υδάτινη αγκαλιά σε έναν από τους ομορφότερους κόλπους της Μεσογείου στη νοτιοανατολική πλευρά του ιερού νησιού, όπου ο Άγιος Ιωάννης οραματίστηκε και έγραψε την Αποκάλυψη, το πέντε αστέρων συγκρότημα υπόσχεται πραγματικά αλησμόνητες στιγμές γαλήνης και ευεξίας.

«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa-1

Το τοπίο ειδυλλιακό με φόντο το Τραγονήσι, στη μέση του όρμου που τον μεσαίωνα αποτέλεσε μεταξύ άλλων και ορμητήριο πειρατών, και στον ορίζοντα τον εντυπωσιακό βράχο της Καλικατσού. Είναι αυτό το σκηνικό που καθιστά τον Γροίκο έναν μαγευτικό παραθαλάσσιο προορισμό αλλά και τόπο αναζωογονητικής απομόνωσης και περισυλλογής για πολλούς επισκέπτες των τεχνών και της επιστήμης.

«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa-2

Το Patmos Aktis Suites & Spa είναι το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στο νησί και ένα από τα πλέον ποιοτικά ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιφέρεια των βόρειων Δωδεκανήσων. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4,5 χιλιόμετρων από το λιμάνι της Πάτμου, τη Σκάλα και ακόμα πλησιέστερα με την Χώρα, τον μεσαιωνικό οικισμό στο κέντρο του οποίου δεσπόζει το μοναστήρι της Πάτμου που χτίσθηκε πριν μια χιλιετία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Χώρα έχει καταταχθεί από την UNESCO μεταξύ των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομίας.

«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa-3

Το ξενοδοχείο Patmos Aktis αποτελεί ανακατασκευή και επέκταση του παλιού Ξενία της Πάτμου, ένα θρυλικό ξενοδοχείο που στη δεκαετία του 60 αποτελούσε στολίδι για την περιοχή και σύμβολο της τότε τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. Το αρχιτεκτονικό έργο της ανακατασκευής με διώροφα συγκροτήματα και ιδιωτικές σουίτες ιδιαίτερου χαρακτήρα υλοποιήθηκε το 2009 με την επιμέλεια των διακεκριμένων αρχιτεκτονικών γραφείων ISV Architects και ARC Mastrominas Elias & Partners. Η μινιμαλιστική αρχιτεκτονική γραμμή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ατμόσφαιρα του Patmos Aktis Suites & Spa, και ο προσεγμένος σχεδιασμός ελευθερίας και άνεσης χώρου υπογράφουν την αισθητική και το concept του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο αποτελεί μείγμα σύγχρονης πολυτέλειας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής χτισμένο με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Διαθέτει 56 ευρύχωρες σουίτες και μεζονέτες σε διώροφη διάταξη και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη λιτή διακόσμηση με απαλούς γήινους χρωματισμούς, απαλλαγμένη από περιττές πολυτέλειες ώστε να δένει με το περιβάλλον σκηνικό. Οι καλαίσθητες μεζονέτες προσφέρουν ιδιωτική πισίνα ενώ πολλά από τα δωμάτια έχουν πανοραμική θέα στη λιμνοθάλασσα του Γροίκου.

«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa-4

Από φέτος η ιστορία του ξενοδοχείου ξαναγράφεται με φωτεινά γράμματα αφού η εξαγορά του από τo επενδυτικό ταμείο SMERC, ένα από τα πλέον εδραιωμένα funds στην ελληνική αγορά, το προικοδοτεί με περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση. Τα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια προσφέρουν τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς συγκατοίκησης και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Οι παροχές ποιοτικών υπηρεσιών με υψηλές προδιαγραφές περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης για να περάσει αλησμόνητες εμπειρίες καλοκαιρινών διακοπών ενώ διατίθενται και φουσκωτά για ιδιωτικές βόλτες στις μαγευτικές παραλίες γύρω από το νησί. Μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχει μόλος με υπηρεσίες ανεφοδιασμού για σκάφη και για τους μικρούς φίλους του ειδικά διαμορφωμένη πισίνα και παιδική χαρά.

«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa-5

Το ξενοδοχείο προσφέρει όμως στους επισκέπτες του και μοναδικές υπηρεσίες ευεξίας και χαλάρωσης αφού φιλοξενεί το ΑNASA Wellness & Spa, το μοναδικό κέντρο ευεξίας πέντε αστέρων στην Πάτμο. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σάουνα, το χαμάμ, την εσωτερική πισίνα ή την αίθουσα περιποίησης νυχιών και να γυμναστούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Επιπλέον επιλογές εξατομικευμένων προγραμμάτων έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα ειδικών θεραπευτών για τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη.

«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa-6

Το Patmos Aktis Suites & Spa διαθέτει και δυο εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας – που φιλοδοξούν να γίνουν σημεία αναφοράς για το γαστρονομικό προφίλ του νησιού. Το ιταλικό εστιατόριο «Cielo e Μare» με θέα το απέραντο γαλάζιο, απλώνεται μέχρι την όμορφη βεράντα δίπλα στη θάλασσα, και αποτελεί μια από τις μοναδικές επιλογές ιταλικής ποιοτικής κουζίνας στην Πάτμο. Ο σεφ Νίκος Κωνσταντίνου, προτείνει δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, με ιταλικές επιρροές και τα συνδυάζει με φρέσκα τοπικά προϊόντα και αγνά υλικά. Για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, η παραδοσιακή ταβέρνα «Πλεύσις» αντανακλά την αυθεντική κουζίνα της Πάτμου και αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης, προσφέροντας μια φιλική ατμόσφαιρα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Η κουζίνα της προσανατολίζεται περισσότερο στα θαλασσινά, στους εκλεκτούς μεζέδες και στις σπιτικές σπεσιαλιτέ, που στηρίζονται σε φρέσκα τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές των Δωδεκανήσων. Στην εξωτερική βεράντα, σε ένα εντυπωσιακό θαλασσινό σκηνικό, το lounge bar Cielo προσφέρει ένα υπέροχο σημείο στον φιλοξενούμενο για να χαλαρώσει και να απολαύσει από την άνεση της ξαπλώστρας ή του καναπέ, ένα νόστιμο σνακ, δροσιστικά ποτά και κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί από την εκλεκτή ποικιλία ελληνικών και διεθνών ετικετών.

Το γνήσιο ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου, βραβευμένο από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο σύμφωνα με τις αξίες και αρχές του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», σερβίρεται στον χώρο του εστιατορίου και είναι εμπλουτισμένο με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά εποχιακά προϊόντα.

«Κόσμημα» για την Πάτμο το πεντάστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa-7

Φέτος, σε μια προσπάθεια προστασίας και φροντίδας του περιβάλλοντος, το Patmos Aktis Suites & Spa σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό «All For Blue» και το Λιμενικό Σώμα του νησιού, συμμετείχε στη δράση για τον καθαρισμό της παραλίας και του βυθού αφαιρώντας πολλά αντικείμενα και απορρίμματα από τη μοναδική παραλία του Γροίκου.

Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στο νησί με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, εναλλακτικά αεροπορικώς μέσω της Κω, Ρόδου, Σάμου, Λέρου και Καλύμνου και από εκεί με τοπικό ταχύπλοο της γραμμής, ή τέλος, με ναυλωμένο ελικόπτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή