Περιοδικό αστέγων πούλησε ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ στο Λονδίνο

Περιοδικό αστέγων πούλησε ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ στο Λονδίνο

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ έκανε την καλή πράξη της ημέρας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες μετά τους μεγάλους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, δηλαδή, των 70 χρόνων της βασίλισσας Ελισάβετ στην θρόνο, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ βρέθηκε στους δρόμους του Λονδίνου για έναν αρκετά διαφορετικό σκοπό. 

Έτσι, ο Δούκας του Κέιμπριτζ αποφάσισε να πουλήσει τεύχη του περιοδικού αστέγων, Big Issue, φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο και το καπελάκι που φορούν οι πωλητές της έκδοσης, που είναι άστεγοι ή άποροι και κρατούν μέρος των εσόδων των πωλήσεών τους.

Ο Γουίλιαμ μπορεί να επέλεξε να στηρίξει το εγχείρημα ήσυχα και διακριτικά, όμως, τα περαστικά βλέμματα τον αναγνώρισαν. Περίπου, δηλαδή, γιατί ο συνταξιούχος αστυνομικός Μάθιου Γκάρντνερ ανέβασε μια φωτογραφία που έβγαλε ο γαμπρός του, Ρίτσαρντ Χάναντ, με τον δεύτερο στη σειρά διάδοχο του θρόνου. 

Ο  Ρίτσαρντ Χάναντ είδε αρχικά τον Γουίλιαμ από το απέναντι πεζοδρόμιο και αναγνώρισε πως πρόκειται «για κάποιον σελέμπριτι», οπότε τον έβγαλε μια μακρινή φωτογραφία. 

Τότε το μέλος της βασιλικής οικογένειας πλησίασε τον άντρα και του μίλησε, οπότε και έβγαλαν και μαζί την φωτογραφία που ανέβασε αργότερα στο LinkedIn o Μάθιου Γκάρντνερ. 

Η συνάντησή τους δεν σταμάτησε εκεί, σύμφωνα με τον Γκάρντνερ: «Το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής στιγμής ήταν όταν ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ ρώτησε τον γαμπρό μου αν ήθελε να αγοράσει το Big Issue και εκείνος του απάντησε “Δεν έχω ψιλά”. Τότε ο Γουίλιαμ έβγαλε ένα φορητό τερματικό καρτών. Αυτά δεν σου τα μαθαίνουν».

Ο Ρίτσαρντ Χάναντ δεν ήταν ο μοναδικός περαστικός που έσπευσε να βγάλει φωτογραφία με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει στα social media:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vitalijus Zuikauskas (@zuikauskas)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neil Kramer (@cabbie_london)

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή