H ανορθόδοξη λύση για να μη ζεσταίνονται τα κατοικίδιά σας

H ανορθόδοξη λύση για να μη ζεσταίνονται τα κατοικίδιά σας

Υποφέρει από τη ζέστη ο σκύλος ή η γάτα σας; Μπορεί να φορέσει ένα ειδικό γιλέκο με ενσωματωμένο ανεμιστηράκι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές, έχουμε δει σκυλάκια ή γατάκια να υποφέρουν από τη ζέστη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μια ιαπωνική εταιρεία βρήκε τη λύση για αυτό το πρόβλημα σχεδιάζοντας έναν ανεμιστήρα που μπορούν να φορέσουν οι τετράποδοί μας φίλοι.

Η συσκευή που αποτελείται από ένα ανεμιστηράκι 80 γραμμαρίων και τις μπαταρίες του τοποθετείται σε ένα γιλέκο που «αναπνέει», το οποίο φοράει το κατοικίδιο.

H ανορθόδοξη λύση για να μη ζεσταίνονται τα κατοικίδιά σας-1

Η Ρέι Ουζάουα, πρόεδρος της εταιρείας με είδη εγκυμοσύνης Sweet Mommy, αναφέρει ότι η ιδέα τής ήρθε όταν είδε πόσο πολύ κουραζόταν το τσιουάουα της κάθε φορά που το έβγαζε βόλτα κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού της Ιαπωνίας.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων στη χώρα υποδέχθηκαν με θέρμη τη λύση αυτή, καθώς μέχρι πρότινος είτε απέφευγαν να βγάζουν τα σκυλιά τους για βόλτα, είτε χρησιμοποιούσαν πιο παραδοσιακές μεθόδους όπως τα παγάκια.

H ανορθόδοξη λύση για να μη ζεσταίνονται τα κατοικίδιά σας-2

Μετά από μια περίοδο ξηρασίας, η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου την ημέρα, ενώ λόγω της υγρασίας ο υδράργυρος δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 25 το βράδυ.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει όσο μπορεί τις μετακινήσεις και την άθληση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ υπάρχει σύσταση οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να βγάζουν τα ζώα τους έξω πολύ νωρίς το πρωί ή να αποφεύγουν εντελώς τις βόλτες.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή