Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών τιμάται στο σημερινό Google Doodle

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών τιμάται στο σημερινό Google Doodle

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών επικεντρώνεται στην εκτίμηση, την αξιολόγηση και τη βελτίωση όλων των εκπαιδευτικών του κόσμου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους δασκάλους και καθηγητές όλου του κόσμου είναι αφιερωμένη η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών» (World Teacher’s Day), γι’ αυτό και τιμάται με ένα Google Doodle.

Η Παγκόσμια ή Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών τιμάται στο σημερινό Google Doodle-1

Καθιερώθηκε το 1994 προς τιμήν της υπογραφής της Σύστασης σχετικά με το Καθεστώς των Εκπαιδευτικών που υπογράφηκε το 1966 από την UNESCO και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

H Σύσταση αυτή αναφέρεται στην κατάσταση και στις συνθήκες των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο, υπογραμμίζονταςτα πρότυπα σχετικά με την πολιτική των εκπαιδευτικών, την πρόσληψη και την κατάρτιση καθώς και την δια βίου εκπαίδευσή τους, την απασχόληση και τις συνθήκες εργασίας τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών επικεντρώνεται «στην εκτίμηση, την αξιολόγηση και τη βελτίωση όλων των εκπαιδευτικών του κόσμου».

Κάθε χρόνο, η UNESCO και ο Διεθνής Οργανισμός Εκπαίδευσης οργανώνουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τους εκπαιδευτικούς και για τον ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη των μαθητών και της κοινωνίας.

Η UNESCO δηλώνει ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν στον εορτασμό αυτού του επαγγέλματος μέσω της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα διδασκαλίας και μέσω της διαβεβαίωσης ότι ο σεβασμός προς τους εκπαιδευτικούς αποτελεί μέρος της φυσικής τάξης πραγμάτων. 

Περισσότερες από 100 χώρες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και κάθε χώρα έχει τις δικές της εκδηλώσεις όπως στην περίπτωση της Ινδίας, η οποία γιορτάζει την Ημέρα των Εκπαιδευτικών στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή