Πώς μπορούμε να κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα πραγματικά καθαρή;
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πώς-μπορούμε-να-κάνουμε-την-καθαρά-δευ-562268284

Πώς μπορούμε να κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα πραγματικά καθαρή;

Με τη βοήθεια του Μακεδονικού Χαλβά, η ωραιότερη Δευτέρα του χρόνου γίνεται αφορμή για να εκτιμήσουμε και να φροντίσουμε το περιβάλλον.

Η μόνη πραγματικά ξέγνοιαστη Δευτέρα του χρόνου πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς ετοιμαζόμαστε να την περάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να τηρήσουμε τις παραδόσεις στρώνοντας τραπέζια με κλασικά εδέσματα και γεύσεις αναπόσπαστα δεμένες με την ημέρα και, φυσικά, καιρού επιτρέποντος να βρεθούμε σε πάρκα, παραλίες, δάση ή βουνά κάνοντας πικ νικ και πετώντας τον αγαπημένο μας χαρταετό.

Πόσο “καθαρή” είναι όμως η παράδοση της Καθαράς Δευτέρας; Για παράδειγμα, πετώντας έναν χαρταετό από πλαστικό, αυτός χρειάζεται από 5 έως 40 χρόνια για να αποσυντεθεί, ένα τενεκεδάκι κονσέρβας χρειάζεται περίπου 100 χρόνια και οι πλαστικές σακούλες, από 500 χρόνια έως… μία αιωνιότητα! Η ημέρα που μας φέρνει ξανά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εκτιμήσουμε όσα αυτό μας προσφέρει και να ανταποδώσουμε, δείχνοντάς του φροντίδα και κάνοντας ό,τι μπορούμε για να το κρατήσουμε καθαρό.

Πώς μπορούμε να κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα πραγματικά καθαρή;-1

Το παράδειγμα για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής δίνει ο Μακεδονικός Χαλβάς με την σημαντική ενέργεια «Δευτέρα Καθαρά». Αγαπημένος χαλβάς όλων των Ελλήνων και παραδοσιακό έδεσμα που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα έχει πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας, ο Μακεδονικός Χαλβάς παίρνει πρωτοβουλία. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας αναλαμβάνει να μας ενώσει όλους όχι μόνο γύρω από το ίδιο τραπέζι αλλά και γύρω από ένα μεγαλύτερο σκοπό. Να κάνουμε όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα, πραγματικά Καθαρή!

Ξεκινώντας από το Ποικίλο Όρος στο Περιστέρι και το Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα των παραπάνω Δήμων, ενισχύει τη διατήρηση της καθαριότητας των πάρκων με την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης, ενώ ταυτόχρονα μοιράζει τσάντες πολλαπλών χρήσεων, ώστε οι δημότες να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα συγκεντρωθούν στους ειδικούς κάδους θα χρησιμοποιηθούν από τον Μακεδονικό Χαλβά για την κατασκευή ανακυκλώσιμων χαρταετών που θα μοιραστούν την επόμενη χρονιά δωρεάν στο κοινό. Και φέτος, όμως, ο Μακεδονικός Χαλβάς θα μοιράσει χαρταετούς από ανακυκλώσιμα υλικά, ώστε και ο ουρανός να είναι εκείνη την ημέρα πραγματικά καθαρός.

Πώς μπορούμε να κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα πραγματικά καθαρή;-2

Επιπλέον, μέσω του ιστότοπου defterakathara.gr ο Μακεδονικός Χαλβάς δείχνει τρόπους για να υιοθετήσουμε πιο πράσινες συνήθειες και με μικρές, απλές πράξεις να κάνουμε μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον και την καθημερινότητα. Εκεί βρίσκουμε συμβουλές για το πως να γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα με πραγματικά καθαρό τρόπο. Ενδεικτικά, μερικά απλά tips που μπορεί κανείς να ακολουθήσει για μια “Δευτέρα Καθαρά” είναι: να φτιάξει ή να αγοράσει τον δικό του χαρταετό από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως ύφασμα, ξύλο, σπάγκο και χαρτί, Να αποφύγει τα πλαστικά ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, καλαμάκια και πιάτα. Να προμηθευτεί σκεύη πολλαπλών χρήσεων τα οποία πλένονται ή μίας χρήσεως από βιοδιασπώμενα υλικά ή ξύλινα ή από μπαμπού. Να χρησιμοποιεί υφασμάτινες πετσέτες και τραπεζομάντηλα και όχι μιας χρήσης (μπορεί να θέλουν πλύσιμο μετά από κάθε χρήση αλλά είναι ταυτόχρονα και πιο οικονομικά και πιο φιλικά για το περιβάλλον). Ένας ακόμα “πράσινος” τρόπος είναι τα μεταφέρει κανείς τα πράγματά του με βιοδιασπώμενες σακούλες ή τσάντες πολλαπλών χρήσεων, να φροντίσει να έχει μαζί του γυάλινα βάζα ή δοχεία ώστε να αποθηκεύει τυχόν υπολειπόμενα τρόφιμα.

Για ακόμα περισσότερα tips και πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα πραγματικά Καθαρή, με σύμμαχο τον Μακεδονικό Χαλβά, κάνουμε κλικ στο defterakathara.gr κερδίζοντας ταυτόχρονα ξεχωριστά δώρα μέσω διαγωνισμού.

@makedonikoshalvas #makedonikoshalvas #DefteraKathara

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή