British Council: έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας δικτύωσης Alumni UK
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
british-council-έναρξη-λειτουργίας-της-νέας-πλατφ-562287628

British Council: έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας δικτύωσης Alumni UK

Είστε απόφοιτος βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης; Κάνετε την εγγραφή σας τώρα – η συμμετοχή είναι δωρεάν!

Με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας Alumni UK, η κ. Μαρία Τσακάλη, Διευθύντρια Εκπαίδευσης του British Council Ελλάδας, μας μίλησε για το νέο αυτό εγχείρημα.

Τι είναι το Alumni UK και σε ποιους απευθύνεται;

Είναι το νέο παγκόσμιο δίκτυο που δημιούργησε και προσφέρει το British Council σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι απόφοιτοι βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε στην Ελλάδα, δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως. Απευθύνεται στους απόφοιτους όλων των βρετανικών πανεπιστημίων και όλων των προγραμμάτων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από την χρονιά έναρξης ή ολοκλήρωσης των σπουδών τους.  

Τι προσφέρει το Alumni UK;

Κάνοντας την εγγραφή τους στο Alumni UK, οι απόφοιτοι έχουν κατ’ αρχήν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλους αποφοίτους βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης είτε από την Ελλάδα είτε από άλλες χώρες παγκοσμίως, να αναπτύξουν σχέσεις ή συνέργειες και το επαγγελματικό τους δίκτυο παγκοσμίως.

Επίσης, αποκτούν πρόσβαση σε επιμορφωτικό υλικό ανάλογα με το στάδιο της καριέρας τους, είτε είναι πρόσφατοι απόφοιτοι που ξεκινούν τώρα τα επαγγελματικά τους βήματα είτε καταξιωμένοι επαγγελματίες.

Έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια, να συμμετάσχουν σε διαδικτυακές εκδηλώσεις, και να μένουν ενημερωμένοι για εκδηλώσεις με φυσική παρουσία που θα πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και θα απευθύνονται αποκλειστικά στους αποφοίτους που είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα.

Ποιά είναι τα οφέλη που αποκομίζουν οι απόφοιτοι βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης που κάνουν την εγγραφή τους;

Τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά. Κατ’ αρχήν αποκτούν ελεύθερη και χωρίς κόστος πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, τα μέλη του οποίου – από όπου και αν προέρχονται – έχουν ως κοινό τη βρετανική τους εκπαίδευση.

Οι απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ, την εμπειρία, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους διεθνώς. Έρχονται σε επαφή με άλλους απόφοιτους από όλο τον κόσμο και έτσι διευρύνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα παγκοσμίως.

Αποκτούν πρόσβαση σε δωρεάν επιμορφωτικό υλικό και σεμινάρια που τους βοηθούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Για παράδειγμα, από τις αρχές του 2023 έχουμε διοργανώσει μια σειρά workshops, όπως το «Renewable Energy Engineering Masterclass», το «Education and Technology Masterclass», το «Social Media and Digital Content Development training» και πολλά άλλα. Τα μέλη της πλατφόρμας έχουν πρόσβαση και στις ηχογραφήσεις (recordings) αυτών των σεμιναρίων, ακόμη κι εάν δεν πρόλαβαν να τα παρακολουθήσουν.

Στα τέλη Μαρτίου, 27-31 Μαρτίου 2023, διοργανώνουμε ένα παγκόσμιο, διαδικτυακό φεστιβάλ αποφοίτων, το Alumni UK Live, που θα περιλαμβάνει ομιλίες σε θέματα που αφορούν τους απόφοιτους, όπως το μέλλον της εργασίας, επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα. Με άλλα λόγια, αποκτούν πρόσβαση σε αποκλειστικό υλικό που προσφέρεται μόνο στα μέλη του Alumni UK και που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την καριέρα τους και να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες για περαιτέρω επιτυχίες.  

Τέλος, θα μπορέσουν να διατηρήσουν την επαφή τους με τη βρετανική κουλτούρα και την αγγλική γλώσσα, για παράδειγμα μέσω newsletters, ανταλλαγής απόψεων με άλλους αποφοίτους, άρθρων και άλλων δυνατοτήτων που θα παρέχει η πλατφόρμα.

Πώς μπορούν οι απόφοιτοι να κάνουν την εγγραφή τους;

Πολύ απλά, μέσω της ιστοσελίδας https://www.britishcouncil.gr/en/study-uk/alumni-uk. Οι ενδιαφερόμενοι ακολουθούν κάποια απλά βήματα και αυτόματα αποκτούν πρόσβαση σε αυτή την πρωτοποριακή πλατφόρμα που θα τους προσφέρει ενημέρωση, δικτύωση και ευκαιρίες.

Θα ήθελα να προτρέψω όλους τους Έλληνες απόφοιτους της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης να κάνουν την εγγραφή τους άμεσα και να αποκτήσουν πρόσβαση στα μοναδικά πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή