Βήματα στο διάστημα με το Nissan X-Trail e-4ORCE

Βήματα στο διάστημα με το Nissan X-Trail e-4ORCE

H Nissan μετέφερε ένα X-Trail e-4ORCE στο νησί Miyake-Jima, όπου η επιφάνεια του εδάφους προσιδιάζει με αυτή της Σελήνης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με την κωδική ονομασία «e-4ORCE Moon Trail», η Nissan σε συνεργασία με την JAXA (Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης), μετέφερε ένα X-Trail e-4ORCE στο νησί Miyake-Jima, όπου η επιφάνεια του εδάφους προσιδιάζει με αυτή της Σελήνης. Εκεί, η Nissan απέδειξε πώς ένα X-Trail με την τεχνολογία κίνησης σε όλους τους τροχούς e-4ORCE, μπορεί να προσφέρει σταθερή, προβλέψιμη πρόσφυση, ησυχία και άνεση στην καμπίνα σε μια ποικιλία οδηγικών συνθηκών, εντός και εκτός της Υφηλίου.

Εκτός από τα εμπορικά μοντέλα της Nissan, η τεχνολογία e-4ORCE χρησιμοποιείται από την JAXA για τον έλεγχο της κινητήριας δύναμης του σεληνιακού rover. Αξιοποιώντας αυτή τη συνεργασία με την JAXA, η Nissan απέδειξε πόσο αποτελεσματικό είναι το X-Trail, σε ακραία περιβάλλοντα όπως η επιφάνεια του φεγγαριού, σε ένα από τα νησιά νότια της Ιαπωνίας.

Στην περίπτωση του X-Trail, το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα έχει συνολική ισχύ 157 kW (213 PS) με έναν μπροστινό κινητήρα 150 kW και έναν πίσω κινητήρα 100 kW. Αυτό δημιουργεί μια δυναμική επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα. Έχει 10.000 φορές ταχύτερη απόκριση ροπής πίσω, από ένα μηχανικό σύστημα 4WD.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή