Δημιουργώντας το μέλλον του τουρισμού
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
δημιουργώντας-το-μέλλον-του-τουρισμο-562382032

Δημιουργώντας το μέλλον του τουρισμού

Περισσότεροι από 550 επαγγελματίες του τουρισμού στην Κρήτη συμμετείχαν στο τριήμερο HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον λαμβάνοντας γνώσεις και εκπαίδευση σε περιζήτητες δεξιότητες.

Ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδεύσεις και masterclasses, πρακτικές παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες και ομιλίες προσέφερε στους επαγγελματίες της Κρήτης το κορυφαίο στην Ελλάδα δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Οι περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες επαγγελματίες του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε περιζήτητες δεξιότητες του κλάδου HoReCa από καταξιωμένους Coffee Experts, Premium Spirits Ambassadors, Bar Managers και πεπειραμένα στελέχη της αγοράς.

Δημιουργώντας το μέλλον του τουρισμού-1
Από αριστερά_ Nίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Mαργαρίτα Σιγανού, Διευθύντρια Siganos SA Wine & Spirits, Mαρία Αναργύρου- Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Mαντώ Πατσαούρα, Managing Director, kariera.gr, Kατερίνα Σαντίκου, Founder & Managing Director Workathlon

Δεκαπέντε εκπαιδεύσεις και inspirational talks

Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, που προοιωνίζεται μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, ομιλητές από τους χώρους του τουρισμού, της καφεστίασης και  των ξενοδοχείων παρείχαν εκπαίδευση και καθοδήγηση μέσα από περισσότερα από δεκαπέντε θεματικά trainings πάνω σε τεχνικές barista, mixability και bartending, στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, στην εξυπηρέτηση πελατών, στη διαμόρφωση μενού και στη διαχείριση κόστους, στις αναβαθμισμένες πωλήσεις, στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων και στρατηγικής, στην επίτευξη στόχων, στον σχεδιασμό της βιώσιμης λειτουργίας μιας επιχείρησης κ.ά.

Μεταξύ των εκπαιδευτών ήταν το σύνολο των Coffee Experts και Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Εψιλον: οι Στάθης Κορέμτας και Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Ambassador Greece, ο Άλεξ Δοντάς, Brown Forman Portfolio Ambassador, οι Βασίλης Κοτζαμπασόπουλος και Κυριάκος Κουτρουμπής, Campari Academy Ambassadors, η Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Schweppes. Έμπνευση έδωσαν στους παρόντες ο Γιώργος Μπάγκος, Co-founder Three Cents, ο Γιώργος Δενδράκης, Corporate Bar Manager Hersonissos Group Hotels και ο Βασίλης Λεωνίδου, Olive Oil Chef που μοιράστηκαν την εμπειρία τους μέσα από inspirational talks.

Οι παρόντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα διαφωτιστική συζήτηση με θέμα τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού ανάμεσα στη Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στη Μαργαρίτα Σιγανού, Διευθύντρια Siganos SA Wine & Spirits, στον Νίκο Χαλκιαδάκη, Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στη Μαντώ Πατσαούρα, Managing Director kariera.gr και στην Κατερίνα Σαντίκου, Founder και Managing Director Workathlon, την οποία συντόνισε η CEO της αθηΝΕΑ Μαριάννα Σκυλακάκη.

Δημιουργώντας το μέλλον του τουρισμού-2

«Συμβάλουμε στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος»

Τη χαρά της για τη διεξαγωγή του προγράμματος στην Κρήτη εξέφρασε η κ. Αναργύρου-Νίκολιτς χαρακτηρίζοντας το νησί «έναν κορυφαίο εγχώριο και διεθνή τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πολύ σημαντική βάση για εμάς. Στο Ηράκλειο βρίσκεται ένα από τα 4 εργοστάσια μας, απασχολούμε περισσότερους από 110 εργαζόμενους και συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 10.000 πελάτες». Σημείωσε την πρόθεση της εταιρείας, μέσω του προγράμματος HoReCa Empowered, «να συμβάλλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και του κλάδου HoReCa, προσφέροντας δωρεάν τις απαραίτητες και πιο σύγχρονες δεξιότητες που χρειάζονται. Μέσα σε τρεις μέρες περισσότεροι από 550 επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν τις γνώσεις τους, για να δημιουργήσουν με τη σειρά τους ένα συναρπαστικό μέλλον για τον τουρισμό, την Κρήτη και τη χώρα μας». «Εποικοδομητικό» για τους συμμετέχοντες χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης.

Δημιουργώντας το μέλλον του τουρισμού-3

«Το συνιστώ ανεπιφύλακτα»

Την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μοιράστηκαν και οι επαγγελματίες του τουρισμού της Κρήτης. «Το HoReCa Empowered είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε επαγγελματία του χώρου. Απέκτησα πολλά εργαλεία για τα μελλοντικά μου σχέδια, γνώρισα πολλούς επαγγελματίες, έμαθα καινούργια πράγματα, εξελίχθηκα και ελπίζω να παρακολουθήσω το επόμενο για να μάθω πολλά παραπάνω» σημείωσε η Ελένη, bartender σε ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού. Πολλά εφόδια για τη μελλοντική της καριέρα έλαβε, διαβεβαίωσε, η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια τουριστικών επαγγελμάτων, που συνιστά «ανεπιφύλακτα σε όποιον ασχολείται με τον κλάδο να παρακολουθήσει το πρόγραμμα, γιατί θα λάβει εφόδια που θα χρησιμοποιήσει μελλοντικά στην ζωή του».

Μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος HoReCa Empowered περισσότεροι από 40.000 επαγγελματίες έχουν παρακολουθήσει ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδεύσεις που στοχεύουν να τους παρέχουν επαγγελματική ενδυνάμωση και ευκαιρίες εξέλιξης στην εργασιακή τους πορεία. Το HoReCa Empowered υλοποιείται με στρατηγικούς συνεργάτες το Kariera.gr, και τη Workathlon. Για το Kariera.gr η επένδυση στους ανθρώπους του τουρισμού είναι μονόδρομος, δήλωσε η κ. Μαντώ Πατσαούρα, Managing Director, σημειώνοντας ότι «έχουμε δεσμευτεί όλα αυτά τα χρόνια να επενδύουμε στους ανθρώπους και στους επαγγελματίες του χώρου ενισχύοντας τις δεξιότητές τους και έτσι ενισχύοντας και τη δυναμική του κλάδου στην ελληνική αγορά». Την πρόθεση «να δημιουργήσουμε ένα πρώτο λιθαράκι στο οποίο θα μπορούν να βασιστούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες για την ανάπτυξη όλων στον χώρο του τουρισμού» εξέφρασε η κ. Κατερίνα Σαντίκου, Founder & Managing Director Workathlon.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή