Πώς να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι

Πώς να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το μότο «Μένουμε Σπίτι» να μην υφίσταται πια και η χώρα μας να έχει επιστρέψει σε όσο το δυνατόν φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, ωστόσο οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα, μας ώθησαν στην αλλαγή συνηθειών και στον επαναπροσδιορισμό πραγμάτων που μέχρι πριν λίγο θεωρούνταν δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο αγαπήσαμε λίγο περισσότερο το σπίτι μας, το οποίο αποτέλεσε το καταφύγιο μας και σίγουρα αναβαθμίστηκε ο ρόλος του στο μυαλό μας. Με αφορμή τα γεγονότα αυτά είμαστε περισσότερο πρόθυμοι να το φροντίσουμε και να το διατηρήσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε η διαβίωση μας μέσα σε αυτό να είναι άνετη και ευχάριστη.

Μία πρώτη κίνηση που ενδείκνυται να πραγματοποιηθεί είναι η μόνωση του σπιτιού και πιο συγκεκριμένα της ταράτσας ή των τοίχων.

 

Ένα μονωμένο σπίτι απαλλάσσεται από υγρασίες και τα κατάλοιπα τους, όπως είναι η μούχλα και η μαυρίλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προφύλαξη της υγείας μας από επιβλαβής επιπτώσεις όπως επιβάρυνση του αναπνευστικού συστήματος, άσθμα, πόνους σε αρθρώσεις, δερματικούς ερεθισμούς, αλλεργίες ή πονοκεφάλους. Παράλληλα, οι μονώσεις προσφέρουν κατάλληλες θερμοκρασίες ανάλογα με την εποχή – ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι – με αποτέλεσμα την αποφυγή της αλόγιστης δαπάνης υπέρογκων ποσών για θέρμανση ή ψύξη. Επιπρόσθετα, με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον και εξοικονομούμε ενέργεια, δράσεις πολύ σημαντικές για τον πλανήτη μας.

Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε κατοικίας υπάρχει η επιλογή μέσα από μία ποικιλία ειδών μόνωσης, είτε πρόκειται για ταράτσα με επιλογές ανάμεσα σε μονώσεις όπως είναι η θερμομόνωση, η στεγανοποίηση με ασφαλτικές μεμβράνες ή με υγρή πολυουρεθανική στεγανωτική βαφή Hyperdesmo, είτε πρόκειται για τοίχους με επιλογή ανάμεσα σε εξωτερική ή εσωτερική θερμομόνωση.

Πώς να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι-1

Για να γίνουν οι παραπάνω ενέργειες πράξη, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί σε μία εξειδικευμένη εταιρεία με εμπειρία στις μονώσεις και υπευθυνότητα απέναντι στον πελάτη. Στο προφίλ αυτό ανταποκρίνεται πλήρως η εταιρεία μονώσεων Γκούμας, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των μονώσεων εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα την κατοχή εμπειρίας, αλλά και την εξασφάλιση εχεμύθειας προς τον πελάτη όσον αφορά τις μονώσεις ταρατσών και τοίχων.

Επιλέγοντας την εταιρεία Γκούμας, η εξυπηρέτησή σας θα είναι άμεση με επιτόπια αυτοψία στο κτήριο από ειδικούς του τομέα. Θα ακολουθήσει εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη με τις κατάλληλες για αυτό λύσεις και επιλογή του ιδανικού είδους μόνωσης. Τέλος η εφαρμογή της μόνωσης αυτής, θα γίνει με πιστοποιημένα υλικά και καταρτισμένο, αλλά και συνεχώς εκπαιδευόμενο προσωπικό.

Πώς να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι-2

Καλέστε στα τηλέφωνα 210–2440600 ή 210–2467702, ώστε να μιλήσετε με τους ειδικούς για ό,τι σας απασχολεί σχετικά με τις μονώσεις ή κάντε κλικ στο www.monoseisgoumas.gr και περιηγηθείτε στο site της εταιρείας, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες που προσφέρει, επιβεβαιώνοντας το κύρος της μέσα από την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή