Πέντε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα διακοσμήσετε το σπίτι σας

Πέντε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα διακοσμήσετε το σπίτι σας

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Ενισχύουν τη θετική αύρα του χώρου, την ισορροπία αλλά και την αρμονία. Υπάρχουν τόσο μικρά όσο και μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και παρέχουν την δυνατότητα ακόμη και στους πιο πολυάσχολους ανθρώπους να τα φροντίσουν.

Τι είδους φυτά είναι αυτά; Πολλά ανθεκτικά φυτά συγκαταλέγονται στην οικογένεια των παχύφυτων, όπου ανήκουν και οι κάκτοι. Υπάρχουν, όμως και άλλα ιδιαίτερα φυτά για να διακοσμήσετε το σπίτι σας, ειδικότερα αν επιθυμείτε να καλύψετε κενούς χώρους. Ένας κηπουρός μπορεί να σας κατατοπίσει ως προς τις ανάγκες του χώρου σας και να σας προτείνει ιδέες και λύσεις.

Παρακάτω 5 μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου για ένα εντυπωσιακό σπίτι όλο τον χρόνο.

Κρότωνας

Ο Κρότωνας είναι εξωτικό φυτό από τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Πρόκειται για θαμνώδες φυτό και για αυτό πρέπει να τοποθετείται σε μεγάλη γλάστρα για τη σωστή ανάπτυξή του. Μάλιστα, ανήκει στα κατεξοχήν μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, αφού μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και το 1,5 μέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κρότωνας δεν είναι φυτό εξωτερικού χώρου, καθώς δεν αντέχει στις έντονες μεταβολές της θερμοκρασίας. Αντιθέτως, για να αναπτυχθεί σωστά, χρειάζεται σχετικά σταθερή θερμοκρασία. Η θερμοκρασία δωματίου, περίπου 20- 25°C, είναι ιδανική για το φυτό αυτό. Δεν χρειάζεται συχνή λίπανση και κλάδεμα, το πότισμά του πρέπει να γίνεται 3- 4 φορές την εβδομάδα, με μικρές ποσότητες νερού, ώστε να μην σπάσουν οι ρίζες του. 

Πέντε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα διακοσμήσετε το σπίτι σας-1

Στρελίτσια Βασιλίσσης

Η στρελίτσια βασιλίσσης, ή αλλιώς πουλί του παραδείσου, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο καλλωπιστικό φυτό από τη Νότια Αφρική. Το όνομα “πουλί του παραδείσου”, οφείλεται στα άνθη που βγάζει, τα οποία μοιάζουν με ράμφη πουλιών. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου, φτάνοντας έως και τα 2 μέτρα σε ύψος. Η στρελίτσια ενδείκνυται να φυτευτεί και σε κήπο, ή να τοποθετηθεί σε μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι. Παρόλα αυτά, ευδοκιμεί περισσότερο σε σημεία, όπου δεν υπάρχει πολλή υγρασία και δυνατός αέρας. Ιδανική λύση για τη διατήρηση καλής κατάστασης της στρελίτσιας αποτελεί η αποστράγγιση του χώματος.

Τέλος, η έκθεση στο φως για λίγη ώρα κάθε μέρα θα εντείνει την ανθοφορία κάτι που πραγματικά αξίζει να δειτε στο σπίτι σας.

Πέντε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα διακοσμήσετε το σπίτι σας-2

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι τροπικό φυτό από τη Μαδαγασκάρη. Παρόλα αυτά, το όνομά της είναι ελληνικό και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου. Το φυτό αυτό έχει πάνω από 40 είδη και κάποια από αυτά μπορούν να φτάσουν σε ύψος ως και 1 μέτρο. Τα φύλλα του είναι σκούρα πράσινα και μυτερά στις άκρες, ενώ δεν βγάζουν λουλούδια. Παρόλο που δεν ανθίζουν, προαιρετικά μπορείτε να φυτέψετε σε μια γλάστρα μια δράκαινα, μαζί με ένα φυτό που ανθίζει. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι το λουλούδι που θα διαλέξετε να είναι μικρότερο ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος στη γλάστρα και για τα δύο. Η δράκαινα είναι ένα από τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται πολλή περιποίηση. Η καλή αποστράγγιση του χώματος, η θερμοκρασία δωματίου αλλά και το συχνό πότισμα με μικρές ποσότητες νερού ενδείκνυνται για τη διατήρησή της.

Πέντε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα διακοσμήσετε το σπίτι σας-3

Φίκος Μπέντζαμιν

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη φίκου για εσωτερικούς χώρους είναι ο φίκος μπέντζαμιν από τη Μαλαισία. Το συγκεκριμένο είδος χρησιμοποιείται και σαν φυτό εξωτερικού χώρου, εξαιτίας του σχήματός του, καθώς μοιάζει με μικρό δέντρο. Ωστόσο, ταιριάζει περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους, εξαιτίας του σταθερού κλίματος αλλά και της θερμοκρασίας δωματίου που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Η τοποθέτηση μέσα στο σπίτι κάνει το φύλλωμά του καταπράσινο και γυαλιστερό όλο τον χρόνο. Ωστόσο, χρειάζεται σχετικά αρκετή φροντίδα. Αναπτύσσεται σε χώμα με καλή αποστράγγιση και χρειάζεται πότισμα μόνο όταν το χώμα του μοιάζει στεγνό. Τέλος, καθίσταται αναγκαίο το συχνό ψέκασμα των φύλλων του με νερό, ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο η τοποθέτηση λιπάσματος 2 φορές τον μήνα.

Πέντε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα διακοσμήσετε το σπίτι σας-4

Γκουσμάνια

Η γκουσμάνια είναι εξωτικό καλλωπιστικό φυτό από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Το φυτό αυτό έχει πάνω από 100 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων κάποια έχουν μεγαλύτερο και κάποια μικρότερο ύψος. Συνήθως, η γκουσμάνια έχει ύψος περίπου 50 εκατοστά, με αποτέλεσμα να μη θεωρείται ένα από τα πιο μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Παρά το μέτριο ύψος της, η γκουσμάνια δεν περνά απαρατήρητη, λόγω του σχήματος και των χρωμάτων της. Τα φύλλα της είναι στενά και μακριά, ενώ στην άκρη τους φέρουν κόκκινο, ή πορτοκαλί χρώμα. Το χώμα με καλή αποστράγγιση και το πότισμα όταν στεγνώνει το χώμα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για να αναπτυχθεί. Το ψέκασμα των φύλλων της με νερό, αλλά και η αποφυγή της έκθεσής της στον ήλιο εντείνει την ανθοφορία της.

Πέντε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα διακοσμήσετε το σπίτι σας-5

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή