Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με παλιά έπιπλα

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με παλιά έπιπλα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακόσμηση του σαλονιού δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλές φορές εξαρτάται από τα έπιπλα που ήδη υπάρχουν στο σπίτι. Ωστόσο, τα παλιά έπιπλα έχουν τη δική τους ταυτότητα και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν στο σύγχρονο σαλόνι, προσδίδοντας vintage ύφος. 

Παρακάτω 4 τρόποι που θα σας εμπνεύσουν, ώστε να δημιουργήσετε ένα ονειρικό σαλόνι με παλιά έπιπλα.

Παλιά έπιπλα σε ρετρό στυλ

Αν έχετε κάποια παλιά πολυθρόνα τύπου mint, μπορείτε να την εντάξετε στον χώρο και να υιοθετήσετε το ρετρό στυλ διακόσμησης. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε αντικείμενα όπως μια παλιά ξύλινη βιβλιοθήκη, ένα ξύλινο κομοδίνο, μια συσκευή πικάπ ή ένα ραδιόφωνο. Μάλιστα, μερικά βελούδινα μαξιλάρια, αποτελούν καλή επιλογή για να πετύχετε το στυλ που αρμόζει στο σαλόνι σας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι όλα τα έπιπλα παλιά, αφού στόχος είναι ο χώρος σας να αποκτήσει μια vintage διάθεση.

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με παλιά έπιπλα-1

Σκαλιστά έπιπλα

Ένα σκαλιστό τραπέζι είναι πάντα σωστή επιλογή καθώς μπορείτε να το συνδυάσετε με καναπέ σε παλ και παστέλ αποχρώσεις. Μάλιστα, αν θέλετε να προσδώσετε παραδοσιακό τόνο μπορείτε να προσθέσετε κάποιο περίτεχνο χαλί αλλά και φυτά εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, αν το χρειάζεται ο χώρος σας, τοποθετήστε μικρά σκαλιστά τραπέζια, στα χρώματα του κεντρικού τραπεζιού ώστε το σαλόνι σας να αποκτήσει μια ρουστίκ διάθεση.

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με παλιά έπιπλα-2

Καναπές με λουλούδια

Πάνω στον παλιό καναπέ μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά μαξιλάρια της ίδιας χρωματικής παλέτας αλλά και κάποιο κομοδίνο με καμπύλες δίπλα του, ώστε να φαίνεται old style. Οι επιλογές για το τραπεζάκι και τις καρέκλες ή πολυθρόνες που θα πλαισιώνουν τον καναπέ, εξαρτώνται αποκλειστικά από το δικό σας γούστο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αρκεί να τηρείτε τον κανόνα του mix and match, πάντα με μέτρο και σύμφωνα με την χρωματική παλέτα που έχετε επιλέξει για τον χώρο σας.

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με παλιά έπιπλα-3

Παλιά Τραπεζαρία

Στο σαλόνι σας μπορείτε να προσθέσετε μια σκαλιστή τραπεζαρία καθώς το έπιπλο αυτό είναι διαχρονικό και μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Αν δεν επιθυμείτε τις συγκεκριμένες καρέκλες, μπορείτε να κρατήσετε μόνο το τραπέζι και να προσθέσετε άλλες σε πιο μοντέρνες γραμμές. Ωστόσο, να διαλέξετε εκείνες που ταιριάζουν περισσότερο με το ξύλινο τραπέζι ώστε να υπάρχει αρμονία στο χώρο.

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με παλιά έπιπλα-4

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή