Πλακάκια σαν ξύλο: η οικονομική λύση για τους λάτρεις του ξύλου

Πλακάκια σαν ξύλο: η οικονομική λύση για τους λάτρεις του ξύλου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά, με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν ακριβώς το χρώμα, ακόμα και τους σχηματισμούς του ξύλου. Οι τιμές των πλακιδίων είναι πολύ πιο οικονομικές, σε σχέση με το φυσικό ξύλο και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.

Ταυτόχρονα, τα πλακάκια σαν ξύλο έχουν το πλεονέκτημα, ότι δεν χρειάζονται γυάλισμα και συντήρηση, όπως το φυσικό ξύλο. Άλλος ένας λόγος για να προτιμήσετε τα πλακάκια τύπου ξύλου είναι και το γεγονός, ότι μπορούν να τοποθετηθούν στο μπάνιο, χωρίς φόβο για υγρασία.

Παρακάτω 4 πρωτότυπες επιλογές πλακιδίων για δάπεδα και τοίχους.

Κεραμικά πλακάκια σαν ξύλο

Τα κεραμικά πλακάκια αποτελούν μια πολύ δημοφιλή επιλογή για κλασική και ρουστίκ αισθητική. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα οικονομικές και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μπάνιο, αν και έχουν μέτρια αντοχή στην υγρασία και χρειάζονται στεγάνωση για να αντέξουν πολλά χρόνια.

Πλακάκια σαν ξύλο: η οικονομική λύση για τους λάτρεις του ξύλου-1

Πλακάκια σαν ξύλο από γρανίτη

Ο γρανίτης αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα υλικά κατασκευής πλακιδίων λόγω της αντοχής του αλλά και της εύκολης τοποθέτησης σε κάθε χώρο του σπιτιού. Ταυτόχρονα, αποτελεί ιδανική επιλογή για την επένδυση σκάλας με πλακάκι, καθώς δεν είναι ολισθηρό υλικό. Από άποψη αισθητικής, μπορείτε να βρείτε γρανιτοπλακάκια απομίμησης ξύλου ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα, που σχηματίζουν νερά και μοιάζουν ακριβώς σαν αληθινό ξύλο.

Πλακάκια σαν ξύλο: η οικονομική λύση για τους λάτρεις του ξύλου-2

Λευκόπαστα πλακάκια σαν ξύλο

Τα λευκόπαστα πλακάκια ψήνονται σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και κατά γενικό κανόνα, έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή. Χρησιμοποιούνται λιγότερο, σε σχέση με τα κεραμικά πλακάκια και τα πλακάκια γρανίτη, καθώς οι τιμές τους είναι πιο ακριβές. Ωστόσο, έχουν το πλεονέκτημα να αντέχουν σε χτυπήματα και γρατζουνιές και θεωρούνται κατάλληλα για κάθε χώρο, ακόμα και για το μπαλκόνι, όπου η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη.

Πλακάκια σαν ξύλο: η οικονομική λύση για τους λάτρεις του ξύλου-3

Πορσελανάτα πλακάκια σαν ξύλο

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα πλακάκια στην κατηγορία των πλακιδίων γρανίτη, που έχουν πολύ μεγάλη αντοχή και κατασκευάζονται με ειδικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου που επιθυμείτε να τα τοποθετήσετε. Οι τιμές τους ποικίλλουν και διαμορφώνονται με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε πολύ ισχυρά αντιολισθητικά πλακάκια για το μπάνιο ή για εξωτερικό χώρο, το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο κοστοβόρο. Όσο για την αισθητική τους, μπορούν να έχουν διάφορους χρωματισμούς τόσο σε ματ όσο και σε γυαλιστερή μορφή.

Πλακάκια σαν ξύλο: η οικονομική λύση για τους λάτρεις του ξύλου-4

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή