ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού

symvoyles-gia-minimal-diakosmisi-spitioy-561079021

Η μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού είναι μοναδική και ο κανόνας ένας: Less is more. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει χωρίς υπερβολές. Μάλιστα, μια μίνιμαλ διακόσμηση κάνει τον χώρο να φαίνεται πάντα τακτοποιημένος και καθαρός. Ένας έμπειρος διακοσμητής μπορεί να σας δώσει τις απαραίτητες ιδέες ώστε να μεταμορφώσετε τον χώρο σας.

Παρακάτω βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε τη μίνιμαλ διακόσμηση.

Χρωματική παλέτα

symvoyles-gia-minimal-diakosmisi-spitioy0

Στο συγκεκριμένο είδος διακόσμησης κυριαρχεί συνήθως το λευκό και το μαύρο χρώμα. Ωστόσο, αν θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές μπορείτε να δοκιμάσετε ψυχρές παστέλ αποχρώσεις ή φυσικά χρώματα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε κάποιες χρωματικές πινελιές είτε με κάποιο μικρό αξεσουάρ, είτε με έναν μεγάλο πίνακα.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους ελαιοχρωματιστές που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας

Ανοιχτός χώρος

symvoyles-gia-minimal-diakosmisi-spitioy2

Ένα δωμάτιο που βασίζεται στον μινιμαλισμό πρέπει πρώτα από όλα να φαίνεται μεγάλο. Για να το πετύχετε αυτό αποφύγετε να καλύψετε όλο το πάτωμα με χαλιά και τους τοίχους με κάδρα και πίνακες. Προσπαθήστε να βρείτε εκείνη την ισορροπία που θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ευρύχωρο, αλλά όχι κρύο και άδειο.

Καθαρές γραμμές

symvoyles-gia-minimal-diakosmisi-spitioy4

Στη μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού ταιριάζουν καλύτερα τα μοντέρνα, χρηστικά έπιπλα από δέρμα ή φυσικό ξύλο. Επίσης, καλό θα ήταν να προτιμήσετε χαμηλά έπιπλα, ώστε να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας

Διακοσμητικές λεπτομέρειες

symvoyles-gia-minimal-diakosmisi-spitioy6

Το στυλ διακόσμησης μπορεί να είναι αφαιρετικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσθέσετε καθόλου αξεσουάρ. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο έναν μεγάλο πίνακα ή μικρά κάδρα. Ακόμα, ταιριάζει και ένας μεγάλος καθρέφτης που θα δώσει βάθος και φως στον χώρο. Επίσης, φυτά όπως παχύφυτα και κάκτοι  αποτελούν καλή επιλογή προκειμένου να δώσετε στον χώρο μια δόση πράσινου.

Σε μια μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού, λοιπόν, λίγα και ιδιαίτερα στοιχεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας

Πηγή: Douleutaras.gr