Συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού

Συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού είναι μοναδική και ο κανόνας ένας: Less is more. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει χωρίς υπερβολές. Μάλιστα, μια μίνιμαλ διακόσμηση κάνει τον χώρο να φαίνεται πάντα τακτοποιημένος και καθαρός. Ένας έμπειρος διακοσμητής μπορεί να σας δώσει τις απαραίτητες ιδέες ώστε να μεταμορφώσετε τον χώρο σας.

Παρακάτω βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε τη μίνιμαλ διακόσμηση.

Χρωματική παλέτα

Συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού-1

Στο συγκεκριμένο είδος διακόσμησης κυριαρχεί συνήθως το λευκό και το μαύρο χρώμα. Ωστόσο, αν θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές μπορείτε να δοκιμάσετε ψυχρές παστέλ αποχρώσεις ή φυσικά χρώματα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε κάποιες χρωματικές πινελιές είτε με κάποιο μικρό αξεσουάρ, είτε με έναν μεγάλο πίνακα.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους ελαιοχρωματιστές που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας

Ανοιχτός χώρος

Συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού-2

Ένα δωμάτιο που βασίζεται στον μινιμαλισμό πρέπει πρώτα από όλα να φαίνεται μεγάλο. Για να το πετύχετε αυτό αποφύγετε να καλύψετε όλο το πάτωμα με χαλιά και τους τοίχους με κάδρα και πίνακες. Προσπαθήστε να βρείτε εκείνη την ισορροπία που θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ευρύχωρο, αλλά όχι κρύο και άδειο.

Καθαρές γραμμές

Συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού-3

Στη μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού ταιριάζουν καλύτερα τα μοντέρνα, χρηστικά έπιπλα από δέρμα ή φυσικό ξύλο. Επίσης, καλό θα ήταν να προτιμήσετε χαμηλά έπιπλα, ώστε να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας

Διακοσμητικές λεπτομέρειες

Συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού-4

Το στυλ διακόσμησης μπορεί να είναι αφαιρετικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσθέσετε καθόλου αξεσουάρ. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο έναν μεγάλο πίνακα ή μικρά κάδρα. Ακόμα, ταιριάζει και ένας μεγάλος καθρέφτης που θα δώσει βάθος και φως στον χώρο. Επίσης, φυτά όπως παχύφυτα και κάκτοι  αποτελούν καλή επιλογή προκειμένου να δώσετε στον χώρο μια δόση πράσινου.

Σε μια μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού, λοιπόν, λίγα και ιδιαίτερα στοιχεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή