Ο απόλυτος οδηγός για Ρουστίκ διακόσμηση

Ο απόλυτος οδηγός για Ρουστίκ διακόσμηση

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ρουστίκ διακόσμηση αντλεί έμπνευση από την άγρια ομορφιά της φύσης και αποτελεί κορυφαία τάση των τελευταίων χρόνων στη σύγχρονη κατοικία. Οι υφές και τα γήινα χρώματά της αγκαλιάζουν αρμονικά το μοντέρνο ύφος, αποπνέοντας μία ζεστασιά που κανένα άλλο στυλ δεν μπορεί να αποδώσει. Με την παραδοσιακή του έννοια το ρουστίκ είναι αρκετά βαρύ και σκοτεινό μιας και έχει σαν βάση του ανεπεξέργαστα υλικά και σκούρους φυσικού τόνους.

Παρακάτω 4 βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ρουστίκ διακόσμηση.

Χρώμα Τοίχου

Ο απόλυτος οδηγός για Ρουστίκ διακόσμηση-1

Η ρουστίκ διακόσμηση βασίζεται σε ακατέργαστες επιφάνειες και έπιπλα σκούρων τόνων. Για να εξισορροπήσετε τη βαριά ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα φυσικά υλικά θα πρέπει να βάψετε τον τοίχο σε ένα ανοιχτό χρώμα που θα φωτίσει το δωμάτιο. Αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε κάτι πιο ιδιαίτερο από το μπεζ μπορείτε να προτιμήσετε το πράσινο του φασκόμηλου ή το κίτρινο του βουτύρου.

Βρείτε εδώ αξιόπιστους ελαιοχρωματιστές για να μεταμορφώσετε εύκολα τον χώρο σας

Επένδυση τοίχου με ξύλο

Ο απόλυτος οδηγός για Ρουστίκ διακόσμηση-2

Μπορείτε να συνδυάσετε το ξύλο με κάποιο άλλο υλικό όπως είναι η πέτρα ή το τούβλο και να “ντύσετε” τον τοίχο σας. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε την ίδια τεχνική σε όλο το δωμάτιο καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να βγει υπερβολικό. Αρκετοί προτιμούν την επιφάνεια που βρίσκεται πίσω από την τηλεόραση και το τζάκι στο σαλόνι για ακόμα πιο “ζεστή” ατμόσφαιρα.

Τζάκι

Ο απόλυτος οδηγός για Ρουστίκ διακόσμηση-3

Η διακόσμηση σε ρουστίκ στυλ δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη, χωρίς ένα τζάκι που μεταμορφώνει αμέσως το δωμάτιο και κρατάει το σπίτι ζεστό όλο τον χειμώνα. Προτιμήστε πέτρα ή τούβλο για το περίβλημά του και μία βαριά μεταλλική σχάρα για την πρόσοψή του.

Θέλετε να τοποθετήσετε τζάκι στο σπίτι; Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες.

Ξύλο στο Ταβάνι

Ο απόλυτος οδηγός για Ρουστίκ διακόσμηση-4

Η διακόσμηση της οροφής με ξύλο μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά το εσωτερικό του σπιτιού σας. Μπορείτε να βάψετε το ξύλο σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείτε προκειμένου να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου σας. Τα χοντρά δοκάρια σε σκούρες αποχρώσεις συνδυασμένα με φυσικούς τόνους στον τοίχο και την οροφή αποτελούν πολύ καλή επιλογή.

Δείτε εδώ περισσότερες προτάσεις για κάθε στυλ διακόσμησης και κάθε χώρο του σπιτιού σας από κορυφαίους επαγγελματίες.

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή