Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο

Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αμερικανική εταιρεία Spokane έχει πίσω της μεγάλη ιστορία. Ιδρύθηκε το 1873 και εξειδικεύεται στις κατασκευές με βάση την ξυλεία.

Μετά τον πόλεμο ο κύκλος εργασιών της συρρικνώθηκε σημαντικά, καθώς η επικράτηση του μπετόν και του χάλυβα στον κατασκευαστικό τομέα υπήρξε συντριπτική. Αλλά αυτό αλλάζει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη ταχύτητα. Μερικές από τις πιο μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας (και του κόσμου) όπως η Google, η Microsoft και η Walmart δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στη νέα, ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της κατασκευής κτιρίων από πλαστικοποιημένο και ανακυκλούμενο ξύλο.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία, εκτός από το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της (μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μικρότερα εργοτάξια, κ.ά.), έχει μαζί της και τους ιθύνοντες του στιλ που βλέπουν στο ξύλο δυνατότητες για μια πολύ πιο θερμή, αλλά και πιο ανθρωποκεντρική αισθητική. Λέτε το ξύλο να είναι το μπετόν αρμέ του 21ου αιώνα; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή