ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επένδυση τζακιού

ola-osa-prepei-na-xerete-gia-tin-ependysi-tzakioy0

Το τζάκι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία διακόσμησης χώρου και είναι συνδεδεμένο άμεσα με τη ζεστασιά και τη συντροφιά. Ωστόσο, η επένδυσή του εξαρτάται από το δικό σας γούστο αλλά και το στυλ διακόσμησης που επιθυμείτε να προσδώσετε στον χώρο.

Παρακάτω 5 ιδέες για επένδυση τζακιών για να εμπνευστείτε και να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς.

Τούβλο: Παραδοσιακό ή Industrial;

ola-osa-prepei-na-xerete-gia-tin-ependysi-tzakioy0

Ανάλογα με το ύφος του χώρου σας το τούβλο μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χρώμα και μέγεθος και να συμπληρώσει το αποτέλεσμα. Αν έχετε industrial διακόσμηση προτιμήστε τούβλο στο κλασικό του χρώμα ή σε γκρι αποχρώσεις. Σε πιο κλασικά στυλ ταιριάζει το λευκό τούβλο, καθώς προσθέτει κομψότητα στον χώρο.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για να κατασκευάσετε το δικό σας τζάκι!

Γυψοσανίδα για κάθε σχέδιο

ola-osa-prepei-na-xerete-gia-tin-ependysi-tzakioy1

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε τζάκι με βιβλιοθήκη μαζί, τότε η γυψοσανίδα είναι η λύση σας καθώς είναι ένα βολικό και οικονομικό υλικό για κάθε χώρο και δωμάτιο. Επενδύοντας το τζάκι σας με γυψοσανίδα, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μοναδικά σχέδια και να έχετε πρωτότυπα αποτελέσματα.

Πέτρα: ο ορισμός του ρουστίκ

ola-osa-prepei-na-xerete-gia-tin-ependysi-tzakioy2

Όπως το τούβλο, έτσι και η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακές, αλλά και μοντέρνες διακοσμήσεις. Η πέτρα όμως είναι συνώνυμη της ρουστίκ διακόσμηση του σαλονιού καθώς την ολοκληρώνει αρμονικά.

Ξύλο: βαρύ ή σύγχρονο;

ola-osa-prepei-na-xerete-gia-tin-ependysi-tzakioy3

Ξύλινη επένδυση δεν σημαίνει απαραίτητα παραδοσιακό στυλ. Το ξύλο έχει άπειρες εφαρμογές και είδη και για αυτό μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ύφος. Μάλιστα, προσδίδει κομψότητα και πολυτέλεια στον χώρο, ενώ μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με υλικά όπως το μάρμαρο και η πέτρα.

Πλακάκι: το ιδιαίτερο

ola-osa-prepei-na-xerete-gia-tin-ependysi-tzakioy4

Το πλακάκι αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή πρόταση και μπορεί να γίνει το επίκεντρο του χώρου σας. Τα πλακάκια κυκλοφορούν πλέον σε αμέτρητα χρώματα και σχέδια, τα οποία δεν είναι μόνο για τον τοίχο του μπάνιου και της κουζίνας σας αλλά και για την επένδυση του τζακιού σας.

⇒ Δείτε εδώ συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού από κορυφαίους επαγγελματίες

Πηγή: Douleutaras.gr