Χρώματα τοίχου για βρεφικό δωμάτιο

Χρώματα τοίχου για βρεφικό δωμάτιο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είστε έτοιμοι να διαλέξετε χρώμα για το παιδικό δωμάτιο; Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι η δύναμη που κρύβουν τα χρώματα και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ψυχολογία. Μελέτες έχουν δείξει πως «τα χρώματα τα νιώθουμε, περισσότερο απ’ ό,τι τα βλέπουμε». Ορισμένα, έχουν τη δύναμη να δημιουργούν θετικά κι άλλα, αρνητικά συναισθήματα. Τα χρώματα τοίχου που κοσμούν το παιδικό δωμάτιο δύνανται, λοιπόν, να επηρεάσουν τόσο τη δική σας συμπεριφορά όσο και του βρέφους σας.

Παρακάτω 4 φανταστικα χρώματα για να βάψετε το βρεφικό δωμάτιο:

Πράσινο της μέντας

Το πράσινο αποτελεί κατ’ εξοχήν χρώμα της φύσης και της ισορροπίας και προσδίδει στον χώρο αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας. Μάλιστα, αντανακλά την ελπίδα, τη χαρά και την ασφάλεια δημιουργώντας ένα περιβάλλον τρυφερό και στοργικό. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μικρές πινελιές από ανοιχτό γκρι, μπεζ ή κίτρινο για να δώσετε παραμυθένιο χαρακτήρα.

Ανοιχτό Κίτρινο

Χρώματα τοίχου για βρεφικό δωμάτιο-1

Εάν ο χώρος που διαθέτετε είναι αρκετά μικρός, μπορείτε να βάψετε με κίτρινο το πάνω μέρος του τοίχου. Στο κάτω μέρος, χρησιμοποιήστε το λευκό ώστε να χαρίσετε επιπλέον φως και να κάνετε τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Το απαλό κίτρινο είναι το χρώμα που μπορεί να δημιουργήσει έναν χώρο ηρεμίας, αλλά και έντονου γέλιου και παιχνιδιού.

Ψάχνετε ελαιοχρωματιστή για να βάψετε το παιδικό δωμάτιο;
⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για ένα παραμυθένιο δωμάτιο

Πετρόλ

Χρώματα τοίχου για βρεφικό δωμάτιο-2

Το πετρόλ θεωρείται χρώμα της ηρεμίας και της γαλήνης. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερο αφού πέρα από την ησυχία που εκπέμπει, χαρακτηρίζεται από ένα ύφος έντασης. Σε συνδυασμό με λευκό και μπεζ, αποτελεί μια εξίσου έξυπνη ιδέα για να βάψετε το βρεφικό δωμάτιο. Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε το πετρόλ στην πιο ανοιχτή του έκδοση, ώστε να μη δείχνει σκοτεινός ο χώρος.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας!

Μπεζ

Χρώματα τοίχου για βρεφικό δωμάτιο-3

Το μπεζ είναι το χρώμα της απλότητας και της αρμονίας και θεωρείται βασική επιλογή λόγω της ευκολίας του στη χρήση και της ηρεμίας που εκπέμπει. Για να μη δείχνει ο χώρος του μωρού σας σκοτεινός θα πρέπει να ενσωματώσετε πινελιές από έντονα χρώματα όπως θαλασσί, πράσινο και κόκκινο.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για χρώματα και δώστε νέα πνοή στον χώρο σας.

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή