Κουφώματα αλουμινίου υψηλής ποιότητας για μια ζωή

Κουφώματα αλουμινίου υψηλής ποιότητας για μια ζωή

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κουφώματα ενός σπιτιού είναι το Α και το Ω για τη διασφάλιση ενός υψηλού βιοτικού επιπέδου στον χώρο σας, καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή διαβίωση και επηρεάζουν πολλούς τομείς της ζωής μας. Τί ακριβώς όμως πρέπει να προσέξουμε κατά τη διαδικασία της επιλογής νέων κουφωμάτων και πώς θα αποφύγουμε τις αγοραστικές παγίδες; Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σημεία στα οποία οφείλει να εστιάσει κάθε νέος αγοραστής κουφωμάτων και για αυτό χρειάζεται προσοχή και γνώση μερικών ουσιαστικών δεδομένων.

Αντοχή στις περιβαλλοντικές συνθήκες

Οι καιρικές συνθήκες στην τοποθεσία της κατοικίας μας αποτελούν κομβικό παράγοντα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν. Περιοχές με ανέμους, βροχοπτώσεις ή εγγύτητα στη θάλασσα, έχουν μεγάλες απαιτήσεις και ακριβώς γι’ αυτό θα χρειαστούμε κουφώματα που θα αντέχουν στον χρόνο και ταυτόχρονα θα έχουν υψηλή υδατοστεγανότητα και ανθεκτικότητα στις ανεμοπιέσεις.

Κουφώματα αλουμινίου υψηλής ποιότητας για μια ζωή-1

Τα πιστοποιημένα συστήματα για κουφώματα αλουμινίου της ALUMIL εγγυώνται υψηλές επιδόσεις σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες, διότι:

  • Υποβάλλονται σε άκρως απαιτητικούς ελέγχους και δοκιμές σε συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο γερμανικό ινστιτούτο πιστοποιήσεων ift Rosenheim.
  • Συνοδεύονται πάντα από τις υψηλών προδιαγραφών πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν τα κορυφαία επίπεδα θερμομόνωσης, στεγάνωσης και αντοχής στην ανεμοπίεση (ακόμα και ενάντια σε τυφώνες).
  • Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο με εξαιρετική μηχανική αντοχή (χρησιμοποιείται ευρέως στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυπηγική), που δεν φθείρεται εύκολα και χρειάζεται ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση.
  • Η επιφανειακή επεξεργασία στα υπερσύγχρονα βαφεία της ALUMIL διασφαλίζει τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές, προσφέροντας εξαιρετική αντοχή απέναντι στη διάβρωση και το ξεθώριασμα του χρώματος.
Κουφώματα αλουμινίου υψηλής ποιότητας για μια ζωή-2

Προστασία από απρόσκλητους επισκέπτες

Η αντιδιαρρηκτική προστασία των κουφωμάτων δεν πρέπει να είναι απλά ένας τίτλος που τα συνοδεύει τυπικά. Τα κουφώματα του σπιτιού μας χρειάζεται να λειτουργούν αποτρεπτικά για κάθε επίδοξο διαρρήκτη και να το θωρακίζουν από εχθρικές ενέργειες.

Τα συστήματα αλουμινίου της ALUMIL περνούν από ιδιαιτέρως έντονα τεστ, κατά τα οποία υπολογίζεται η αντοχή τους έναντι μιας μεγάλης γκάμας εργαλείων που χρησιμοποιούνται σε διαρρήξεις, καθώς και ο χρόνος που απαιτείται για να παραβιαστούν. Γι’ αυτό και το RC (η κλίμακα της αντιδιαρρηκτικής προστασίας ενός κουφώματος) που τα συνοδεύει είναι επιπέδου 2 ή 3 (RC 2, RC 3), λειτουργώντας ως ασπίδα για το σπίτι ή τον επαγγελματικό μας χώρο. Έτσι, πριν την αγορά κουφωμάτων, αξίζει να αναζητήσουμε για ποιο επίπεδο RC έχουν πιστοποιηθεί τα κουφώματα που επιθυμούμε για το σπίτι μας.

Κουφώματα αλουμινίου υψηλής ποιότητας για μια ζωή-3

Γιατί τα κουφώματα PVC δεν αποτελούν ισάξια εναλλακτική

Τα πλαστικά κουφώματα βρίσκονται συνήθως στη συζήτηση για έναν και μόνο λόγο: το κόστος. Αν συνυπολογίσουμε όμως τα μειονεκτήματά τους έναντι των κουφωμάτων αλουμινίου, το χαμηλότερο κόστος δεν είναι απολύτως αληθές, καθώς θα πρέπει πάντα να εξετάζεται σε βάθος και η συνολική απόσβεση της επένδυσης που πραγματοποιούμε.

Συγκεκριμένα, ο χρόνος ζωής ενός πλαστικού (PVC) κουφώματος είναι αισθητά μικρότερος από τον αντίστοιχο ενός κουφώματος αλουμινίου. Το αλουμίνιο είναι μέταλλο που δεν φθείρεται σε βάθος χρόνου και μπορεί να μείνει αναλλοίωτο για πολλές δεκαετίες, ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ειδικά στη χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και υψηλή ηλιακή ακτινοβολία, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον αγοραστή κουφωμάτων. Αξίζει, λοιπόν, να σημειωθεί ότι τα κουφώματα αλουμινίου δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας, διατηρώντας στο ακέραιο τα θερμομονωτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Αντίθετα, τα πλαστικά κουφώματα αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες εξαιτίας των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας και του φαινομένου της συστολής – διαστολής, κάτι που αναπόφευκτα έχει επιπτώσεις στη συνολική τους λειτουργία. Επίσης, αναφορικά με την προστασία έναντι διαρρήξεων, η σύγκριση είναι και πάλι υπέρ του αλουμινίου, καθώς ως μεταλλικό στοιχείο αποτελεί μεγαλύτερο εμπόδιο για επίδοξους διαρρήκτες.

Κουφώματα αλουμινίου υψηλής ποιότητας για μια ζωή-4

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό, εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν χάνει την αξία του όσες φορές κι αν ανακυκλωθεί. Από την άλλη μεριά, είναι ευρέως γνωστοί οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι που ενέχει το PVC ως υλικό για τον πλανήτη, και εκτός τούτου η δυνατότητα ανακύκλωσης του είναι πολύ πιο περιορισμένη σε σχέση με την ανακύκλωση του αλουμινίου.

Η τελική απόφαση για τα νέα σας κουφώματα είναι αποκλειστικά δική σας. Με εμπεριστατωμένη γνώση γύρω από τους σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν και κατανόηση του πόσο καλύτερη γίνεται η καθημερινότητα με κουφώματα υψηλής ποιότητας, αυτή η απόφαση γίνεται ευκολότερη. Για περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σε σχέση με την επιλογή των ιδανικών κουφωμάτων για το χώρο σας, κάντε κλικ εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή