Μικρά σπίτια με σοφίτα: Συμβουλές για λειτουργική διακόσμηση

Μικρά σπίτια με σοφίτα: Συμβουλές για λειτουργική διακόσμηση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σοφίτα σε ένα σπίτι είναι ένας αξιοπρόσεκτος και ταυτόχρονα χαριτωμένος χώρος. Όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι, χρειάζεται κι αυτή ιδιαίτερη διακόσμηση για να αναδειχθεί. Μάλιστα, ο χώρος δίνει την αίσθηση της ιδιωτικότητας μιας και μπορείτε να τον αξιοποιήσετε με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Παρακάτω 4 συμβουλές για να κάνετε τη μικρή σας σοφίτα λειτουργική.

Δημιουργήστε έναν ενιαίο χώρο χωρίς διαχωριστικά

Μικρά σπίτια με σοφίτα: Συμβουλές για λειτουργική διακόσμηση-1

Το χτίσιμο τοίχων ή η τοποθέτηση διαχωριστικών για να δημιουργήσετε διακριτούς χώρους δεν ενδείκνυται. Έχουν την ικανότητα να κάνουν ένα χώρο να φαίνεται μικρότερος, πράγμα καθόλου ιδανικό για τα μικρά σπίτια με σοφίτα. Δημιουργήστε έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος θα χωράει κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι χωρίς να γίνεται δυσλειτουργικός.

Αξιοποιήστε τους τοίχους

Μικρά σπίτια με σοφίτα: Συμβουλές για λειτουργική διακόσμηση-2

Οι τοίχοι που περιβάλλουν τον χώρο είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τη λειτουργικότητα που επιθυμείτε στα μικρά σπίτια με σοφίτα. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη, να τοποθετήσετε ράφια ή να στερεώσετε την τηλεόρασή σας για να εξοικονομήσετε σημαντικό χώρο.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους ξυλουργούς για μοναδικές κατασκευές

Βάψτε τους τοίχους σε ήπιους τόνους

Μικρά σπίτια με σοφίτα: Συμβουλές για λειτουργική διακόσμηση-3

Στα μικρά σπίτια με σοφίτα, καλό θα ήταν η χρωματική παλέτα να περιορίζεται. Για αυτό το λόγο διατηρήστε τους τοίχους σε λευκούς, μπεζ, γκρι ή γενικότερα ανοιχτούς τόνους χρωμάτων. Είναι μια ακόμα πρακτική για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σας. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε χρωματιστά μαξιλάρια και υφάσματα.

Δώστε χρώμα στα δοκάρια

Μικρά σπίτια με σοφίτα: Συμβουλές για λειτουργική διακόσμηση-4

Εάν έχετε διατηρήσει εμφανή τα ξύλινα δοκάρια της οροφής, καλό θα ήταν να τους δώσετε την ένταση που απαιτούν. Μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση του ξύλου, εάν το ρουστίκ είναι το στυλ που θέλετε για τη σοφίτα σας. Με τον τρόπο αυτό θα αναδείξετε τα δοκάρια στη φυσική τους μορφή και μπορεί να τα συνδυάσετε πολύ όμορφα με την τοποθέτηση ενός ξύλινου ή laminate δαπέδου.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία στο σπίτι σας

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες έξυπνες προτάσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή