Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο

4' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλετε ένα σπίτι το οποίο να σας προσφέρει ζεστασιά, άνεση και λειτουργικότητα; Ο τρόπος που διακοσμείτε τον χώρο σας, εκφράζει το στυλ αλλά και τη διάθεσή σας. Αν χρειάζεστε μία ανανέωση, δείτε παρακάτω 10+1 εντυπωσιακές ιδέες για διακόσμηση διαμερίσματος.

1. Φλοράλ

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-1

Δεν είναι όλα τα μοτίβα στη μόδα πλέον. Αυτό που σίγουρα επιμένει στη διακόσμηση ενός διαμερίσματος είναι το φλοράλ. Μια νότα φλοράλ είναι ένα vintage στοιχείο διακόσμησης. Μπορείτε να υιοθετήσετε το συγκεκριμένο μοτίβο σε υφάσματα ή ως ταπετσαρία ενός τοίχου. Αν η επιφάνεια φαίνεται μεγάλη, τότε μερικά μαξιλάρια στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα είναι αρκετά.

2. Όχι μονόχρωμη κουζίνα

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-2

Η μονόχρωμη κουζίνα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η διακόσμηση κουζίνας διαμερίσματος επιτάσσει μοτίβο. Διαλέξτε ένα έντονο σχέδιο στα χρώματα που σας αρέσουν και δώστε έναν μοντέρνο αέρα στην κουζίνα σας. Είτε με την τοποθέτηση πλακιδίων, είτε με το βάψιμο του τοίχου, η κουζίνα σας θα μεταμορφωθεί αμέσως.

3. Ακρυλικά έπιπλα

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-3

Τα ακρυλικά έπιπλα είναι μία από τις πιο τολμηρές ιδέες για διακόσμηση διαμερίσματος. Πρόκειται για μοντέρνα διάφανα έπιπλα τα οποία μπορούν και να χρωματιστούν σε οποιαδήποτε απόχρωση. Όταν έχουν χρώμα δίνουν στον χώρο μια πιο ευχάριστη αίσθηση. Τα έπιπλα αυτά μπορεί να είναι τραπέζι, βιβλιοθήκη, γραφείο, μπαούλο, καρέκλες, αποθηκευτικός χώρος και ό,τι άλλο επιθυμείτε. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος αναδεικνύοντας τα υπόλοιπα στοιχεία.

4. Μεταλλικά στοιχεία

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-4

Τα μεταλλικά στοιχεία στη διακόσμηση αποτελούν μια μοντέρνα προσέγγιση. Θα έλεγε κανείς ότι ταιριάζουν περισσότερο στο σαλόνι ή την τραπεζαρία ενός σπιτιού. Μπορείτε να αναμείξετε δύο ή τρία μεταλλικά χρώματα δημιουργώντας ένα κομψό και αριστοκρατικό σκηνικό. Συνδυάστε μπρούτζο και χρυσό ή ασημί με σκούρα πράσινα ή μπρονζέ στοιχεία. Ενώ αντικείμενα από ασήμι ή κασσίτερο συνδυάζονται πολύ όμορφα με σκούρες καφέ λεπτομέρειες.

5. Μαύρο μπάνιο

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-5

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Μπορεί να μην είναι εύκολα ορατός από τους καλεσμένους, αλλά ενδέχεται να τον επισκεφτούν για αυτό πρέπει να του δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Οι ιδέες για διακόσμηση διαμερίσματος που αφορούν στο μπάνιο είναι εμπνευσμένες από τα σπα. Συνεπώς, για ένα εκκεντρικό μπάνιο προτιμήστε τα μαύρα στοιχεία. Μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε έναν μαύρο νιπτήρα, μαύρα έπιπλα, μαύρο καθρέφτη ή μαύρα φωτιστικά.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία του σπιτιού σας.

6. Ξύλινο πάτωμα

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-6

Το ξύλινο πάτωμα ανέκαθεν χάριζε αέρα αρχοντιάς και παρέπεμπε αμέσως σε ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Ωστόσο, προκειμένου να ακολουθήσετε τις νέες τάσεις διακόσμησης διαμερίσματος, επιλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις. Διαλέξτε, λοιπόν, ένα ξύλινο ή ένα laminate δάπεδο χρώματος ανοιχτό καφέ ή λευκού από δρυ ή σφένδαμο. Ειδικά αν ο χώρος σας είναι μικρός, θα δείξει μεγαλύτερος, ενώ ταυτόχρονα θα δώσετε και μία νότα πολυτέλειας.

7. Σκούρα ντουλάπια κουζίνας

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-7

Για την κουζίνα, μία καλή πρόταση είναι να βάψετε τα ντουλάπια. Το βάψιμο των ντουλαπιών γίνεται πολύ εύκολα από έναν ελαιοχρωματιστή ή και από εσάς. Μπορείτε να τα βάψετε μπλε, γκρι ή μαύρα. Ένα σκούρο χρώμα θα δώσει ένταση και δυναμική στην κουζίνα σας και αμέσως θα αποκτήσει τον δικό της χαρακτήρα.

⇒ Βρείτε αξιολογημένο ξυλουργό στη Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών

8. Κρόσσια στα υφάσματα

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-8

Μια λεπτομέρεια που επανήλθε στην διακόσμηση του σπιτιού είναι τα κρόσσια. Τα κρόσσια για χρόνια θεωρούνταν παλιομοδίτικα. Πλέον, όμως, μπορούν να ενταχθούν σε υφάσματα όπως τα καλύμματα καναπέ, τα μαξιλάρια ή τα υφάσματα για το κρεβάτι. Προτιμώνται κρόσσια με ιδιαίτερα στοιχεία όπως ένας χρυσός κρίκος για παράδειγμα. Τέτοιες ιδέες για διακόσμηση διαμερίσματος είναι οικονομικές και ταυτόχρονα μοντέρνες.

9. Ζεστά ή σκούρα χρώματα στον πάγκο της κουζίνας

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-9

Αν δεν επιθυμείτε να επιλέξετε μια ολόλευκη ή μια βιομηχανική γκρι κουζίνα, τότε θα μπορούσατε να αλλάξετε τον πάγκο σας. Χρησιμοποιήστε ζεστά ή ακόμα και σκούρα χρώματα στον πάγκο. Μπορείτε να τοποθετήσετε μάρμαρο σε σκούρες αποχρώσεις, κάτι που θα δώσει στην κουζίνα σας αέρα πολυτέλειας.

10. Σκούροι τοίχοι

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-10

Η διακόσμηση δεν περιλαμβάνει μόνο τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και το βάψιμο των τοίχων. Μια καλή ιδέα είναι οι σκουρόχρωμοι τοίχοι. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το κυπαρισσί, το οποίο συνδυάζεται αρμονικά με τα μεταλλικά στοιχεία σε ένα σαλόνι. Μπορείτε να βάψετε μόνο τον κεντρικό τοίχο, δίνοντας στυλ χωρίς να “σκοτεινιάζει¨ το διαμέρισμά σας.

11. Περισσότερο λευκό και λιγότερο χρώμα στο υπνοδωμάτιο

Διακόσμηση διαμερίσματος με τον πιο μοντέρνο τρόπο-11

Η τελευταία ιδέα αφορά στον πιο προσωπικό χώρο, που είναι το υπνοδωμάτιό σας. Τα χρώματα που θα επιλέξετε είναι σημαντικά, καθώς βοηθούν να έχετε έναν ήρεμο ύπνο. Οι διακοσμητές προτείνουν να υπάρχει 90% λευκό και 10% χρώμα στις κρεβατοκάμαρες. Προτιμήστε μόνο μερικά διακοσμητικά στοιχεία σε έντονο χρώμα, όπως πετρόλ, ροζ ή καφέ ή στο χρώμα που επιθυμείτε και διατηρήστε το υπόλοιπο δωμάτιο σε μπεζ και γήινους χρωματισμούς.

⇒ Αναζητήστε εδώ περισσότερες ιδέες και συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού σας!

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή