Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι

Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καναπές είναι το κύριο έπιπλο του σαλονιού. Το χρώμα του καναπέ θα πρέπει να μπορεί να συνδυαστεί με το χρώμα των τοίχων, τις κουρτίνες, αλλά και την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού. Επίσης, κατά την επιλογή του χρώματος λάβετε υπόψη και το πόσο συχνά έχετε σκοπό να αλλάξετε τον καναπέ. Ταυτόχρονα, το μέγεθος, καθώς και η λειτουργικότητα, που μπορεί να προσφέρει, παίζουν σημαντικό ρόλο. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται 7 μοναδικές ιδέες για χρώματα καναπέδων που ικανοποιούν όλα τα γούστα.

1. Λευκό

Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι-1

Το λευκό είναι το χρώμα που θα φωτίσει τον χώρο και θα τον κάνει να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Ένας λευκός καναπές σε σκούρο φόντο τοίχου, ή ακόμα καλύτερα ένα ολόλευκο σαλόνι, σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών. Επιπλέον, μπορείτε να διαλέξετε και άλλα χρώματα, όπως το σπασμένο λευκό, το μπεζ ή το χρώμα της άμμου. Στις περιπτώσεις αυτές το σαλόνι γίνεται πιο ζεστό. Ταυτόχρονα, μπορείτε να διατηρήσετε ένα μίνιμαλ στυλ προσθέτοντας σκούρες λεπτομέρειες στα στοιχεία των επίπλων και των υπόλοιπων διακοσμητικών.
 
2. Γκρι

Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι-2

Μια από τις ιδέες για χρώματα καναπέδων είναι το γκρι. Οποιαδήποτε απόχρωσή του, μπορεί να συνδυαστεί άψογα με πολλά άλλα χρώματα τόσο στους τοίχους όσο και στα υπόλοιπα στοιχεία. Καλό θα ήταν να συνδυαστεί με παλ αποχρώσεις του ροζ ή του μπλε, που δίνουν χρώμα, ή ακόμα και πιο ζωηρές, όπως το κόκκινο ή το πορτοκαλί. Θεωρείται ένα χρώμα που ταιριάζει σχεδόν σε οποιαδήποτε διακόσμηση. Βέβαια, στο βιομηχανικό στυλ τιμάται δεόντως ο γκρι καναπές, μιας και είναι γενικά το χρώμα που επικρατεί. Πέρα από την ευκολία που παρέχει, σε έναν γκρι καναπέ οι λεκέδες φαίνονται λιγότερο από ότι σε έναν λευκό. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για την ανακαίνιση του σπιτιού σας.

3. Μπλε

Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι-3

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ιδέες για χρώματα καναπέδων είναι το μπλε. Πρόκειται για ένα χρώμα που επικρατεί στη χώρα μας και συνδυάζεται εύκολα με λευκό, γκρι, καφέ ή και παλ αποχρώσεις. Επομένως, η διακόσμηση ενός σαλονιού με μπλε καναπέ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, διατηρήστε μόνο 3-4 χρώματα στον χώρο, ώστε ο μπλε καναπές να είναι πάντα το επίκεντρο. Για να τον κάνετε ακόμα πιο ιδιαίτερο, μπορείτε να επιλέξετε έναν βελούδινο καναπέ.
 
4. Λαχανί

Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι-4

Διαλέξτε έναν πράσινο καναπέ και συγκεκριμένα έναν λαχανί. Κατευθείαν ο χώρος σας θα αποκτήσει κέφι και ζωντάνια και σίγουρα θα φτιάξει και τη διάθεσή σας. Είναι ιδανικός για νεανικούς χώρους ή φοιτητικά σπίτια. Μπορείτε να τον συνδυάσετε πολύ εύκολα με καφέ και εκρού λεπτομέρειες, αλλά και με ξύλινο πάτωμα. Επίσης, ταιριάζει με γκρι στοιχεία που “ησυχάζουν” τη ζωηρότητα του καναπέ. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος και να καλύπτει μεγάλη έκταση του χώρου. Ένας μικρός διθέσιος καναπές αρκεί για να δώσει μια fun πινελιά.

5. Μαύρο

Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι-5

Ο σκουρόχρωμος μαύρος καναπές επιλέγεται από πολλά σπίτια. Θεωρείται μια εύκολη λύση, αφού μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα χρώματα και δίνει χαρακτήρα ακόμα και στους ολόλευκους τοίχους ενός σπιτιού. Αν επιλέξετε και άλλα μαύρα στοιχεία δημιουργείται μίνιμαλ στυλ. Για να μην είναι μουντός ο χώρος, όμως, δώστε χρώμα με διακοσμητικά στοιχεία, όπως κουρτίνες, καλύμματα ή μαξιλάρια σε εκρού ή κόκκινο χρώμα.  

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία στο Σπίτι.

6. Πορτοκαλί

Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι-6

Είναι γεγονός ότι το πορτοκαλί δίνει χαρακτήρα στο σαλόνι, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ζεστό χρώμα που εκπέμπει οικειότητα. Ένας πορτοκαλί καναπές ταιριάζει υπέροχα με σκούρα μπλε και καφέ στοιχεία, αλλά και ξύλινα αντικείμενα ή δάπεδο. Επίσης, συνδυάζεται με ανοιχτό πράσινο ή γκρι λεπτομέρειες που ηρεμούν τη ζωηρότητά του.
 
7. Κόκκινο

Χρώματα καναπέδων για κάθε σαλόνι-7

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους και του έρωτα. Παρ’ όλα αυτά, χρησιμοποιείται πολύ στις μοντέρνες διακοσμήσεις σαλονιών. Επομένως, ένας κόκκινος καναπές τραβάει τα βλέμματα των καλεσμένων. Ωστόσο, συνηθίζεται να συνδυάζεται με μαύρες και γκρι λεπτομέρειες, πράγμα που “ηρεμεί” τη ζωηράδα που βγάζει από μόνος του. Επίσης, ταιριάζει πολύ με το ξύλινο πάτωμα ή ακόμα και με πάτωμα laminate σε σκούρη απόχρωση.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες και συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή