Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου

Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου είναι μία πολύ μοντέρνα και πρακτική τάση στη διακόσμηση μπάνιου. Προσφέρει μια οικονομική εναλλακτική λύση, με μεγάλη ποικιλία επιλογών για κάθε στυλ διακόσμησης. Επιλέξτε αδιάβροχες ταπετσαρίες για πλακάκια, καθώς μία τυπική ταπετσαρία δεν είναι αρκετή για να αντέξει τη διαρκή υγρασία του μπάνιου. Ειδικά για τους τοίχους του μπάνιου, υπάρχουν και φανταστικά σχέδια σε αυτοκόλλητα πλακάκια, που τοποθετούνται πάνω από τα κανονικά πλακάκια και αλλάζουν την εικόνα του τοίχου. 

Παρακάτω παρουσιάζονται 8 φανταστικά σχέδια για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου.

1. Μινιμαλιστική ταπετσαρία μπάνιου σε σκούρο χρώμα

Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου-1

Πολλές φορές, η ταπετσαρία ταυτίζεται με την ύπαρξη έντονων μοτίβων και σχεδίων, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Τα απλά, μινιμαλιστικά σχέδια κερδίζουν την προσοχή μας, καθώς δεν φορτώνουν το μπάνιο και δεν προκαλούν θόρυβο. Ταιριάζουν, ακόμα και στα πιο μικρά και μακρόστενα μπάνια. Οι σκούρες αποχρώσεις και ειδικά το μαύρο, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και εντυπωσιάζουν. Έτσι, η σύνθεση που προκύπτει είναι αδύνατο να απογοητεύσει.
 
2. Ταπετσαρία μπάνιου με σχέδια της φύσης

Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου-2

Αν θέλετε να δώσετε μια εξωτική νότα στο μπάνιο σας, τότε επιλέξτε μία ταπετσαρία με σχέδια φύσης και αποχρώσεις του πράσινου. Δεν είναι απαραίτητο το σχέδιό να είναι φλοράλ, ούτε να έχει πολλά χρώματα. Υπάρχουν και αρκετά απλά σχέδια φύσης για ταπετσαρίες, που είναι πολύ διακριτικά, ώστε να μην ενοχλούν στο βλέμμα. Αν το μπάνιο είναι μικρών διαστάσεων, επιλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις, για να φαίνεται πιο ανοιχτός ο χώρος.
 
3. Ταπετσαρία μπάνιου με γεωμετρικά σχέδια

Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου-3

Μία πολύ δημοφιλής και αγαπημένη τάση στις ταπετσαρίες, είναι τα γεωμετρικά σχήματα. Μπορεί, ακόμα, το σχέδιο να μοιάζει με κλασικά πλακάκια. Έτσι, εκτός από άνθυγρες ταπετσαρίες για το μπάνιο, μπορείτε να επιλέξετε και αυτοκόλλητα πλακάκια. Χάρη σε αυτά, μπορείτε να καλύψετε τα παλιά πλακάκια εύκολα και αποτελεσματικά. Τα σχέδια σε γκρι χρώμα αποτελούν μια πολύ μοντέρνα τάση, που συστήνεται ανεπιφύλακτα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο συνεργείο ανακαίνισης για να ανανεώσετε το μπάνιο σας!

4. Φλοράλ ταπετσαρία μπάνιου

Το φλοράλ είναι πάντα ένα αγαπημένο μοτίβο, όχι μόνο για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου, αλλά και για πλακάκια. Τα φλοράλ σχέδια προσφέρουν μια κλασική διακόσμηση για το μπάνιο σας. Επίσης, μπορούν να προσεγγίσουν πολύ εύκολα τη ρομαντική διακόσμηση και να κάνουν πιο φιλική την ατμόσφαιρα. Υπάρχουν, ακόμα, και ταπετσαρίες με διακριτικά μοτίβα και χρώματα, για κάθε προτίμηση.

5. Συνδυασμός δύο ταπετσαριών μπάνιου

Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου-4

Μπορείτε να επενδύσετε έναν τοίχο με το αγαπημένο σας σχέδιο, για να ξεφύγετε από τη μονοτονία και να φέρετε κάτι διαφορετικό στον χώρο σας. Στους τοίχους που απομένουν, ωστόσο, συστήνουμε να βάλετε μονόχρωμη ταπετσαρία, έτσι ώστε να αποφύγετε το φανταχτερό αποτέλεσμα.

6. Ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία μπάνιου με σχέδια

Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου-5

Πάρα πολλά μπάνια αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης χώρου ή έλλειψης φωτεινότητας. Μια από τις πλέον κλασικές ιδέες για μικρά μπάνια, ή για μπάνια με έλλειψη επαρκούς φωτισμού, είναι να χρησιμοποιούν ανοιχτά χρώματα στους τοίχους. Έτσι, πολύ μοντέρνες είναι και οι ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες πάνω σε πλακάκια μπάνιου. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μονόχρωμες. Μπορεί να είναι μια ταπετσαρία με χαρούμενα, αλλά απλά σχέδια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

7. Ταπετσαρία μπάνιου που μοιάζει με πλακάκια

Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου-6
Μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου-7

Μία ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου μπορεί να μοιάζει και με διάφορα φυσικά υλικά, όπως ξύλο, πέτρα και μάρμαρο. Η πραγματική επένδυση τοίχου με αυτά τα υλικά κοστίζει ακριβά, αλλά η αισθητική της μας αποζημιώνει. Ωστόσο, οι αδιάβροχες ταπετσαρίες για πλακάκια θα σας προσφέρουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε και μάλιστα σε προσιτό κόστος.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή