ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Βασικά Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού και Χρήσιμες Συμβουλές

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Βασικά Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού και Χρήσιμες Συμβουλές

Στην κουζίνα του σπιτιού περνάει κανείς αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα. Κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας, η κουζίνα αποτελεί το μέρος, στο οποίο κάποιος μαγειρεύει και ετοιμάζει τα γεύματά του. Ένας σωστός φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κουζίνα σας και να σας παρέχει άνεση.

Οι σύγχρονες τάσεις επιβάλλουν τη δημιουργία διαφορετικών σημείων φωτισμού, που αφενός διευκολύνουν τη λειτουργικότητα της κουζίνας και αφετέρου προσδίδουν μια διαφορετική νότα στη διακόσμηση. Σε αυτό το άρθρο, περιλαμβάνονται τα σημεία και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να τοποθετηθεί φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας, καθώς επίσης και μερικές χρήσιμες συμβουλές, που πρέπει να γνωρίζετε.

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Ποια είναι τα must σημεία, τι επιλογές έχετε και τι πρέπει να προσέξετε;

1. Φωτισμός στον πάγκο κουζίνας

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Βασικά Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού και Χρήσιμες Συμβουλές-1

Ο πάγκος αποτελεί μια πολύ χρήσιμη επιφάνεια στην καθημερινή χρήση της κουζίνας. Στον πάγκο της κουζίνας ετοιμάζετε όλα τα γεύματά σας στη διάρκεια της μέρας. Έτσι, θα είναι αρκετά βοηθητικό, να τοποθετήσετε φωτάκια κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας σας, ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός και να γίνει η κουζίνα σας περισσότερο πρακτική. Αυτή η κίνηση, πέρα από την πρακτικότητα, θα προσφέρει και άλλο αέρα στη διακόσμηση του πάγκου σας. 
 
2. Φωτισμός στο κάτω μέρος της κουζίνας

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Βασικά Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού και Χρήσιμες Συμβουλές-2

Άλλο ένα μέρος που τοποθετείται συχνά κρυφός φωτισμός είναι το σοβατεπί της κουζίνας. Σε αυτό το σημείο, ο φωτισμός τοποθετείται καθαρά για λόγους καλαισθησίας, ώστε να δοθεί μια διακοσμητική πινελιά στον χώρο, που θα ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού. Αν θέλετε να τοποθετήσετε κρυφό φωτισμό σε αυτό το σημείο, καλύτερα να επιλέξετε ζεστές αποχρώσεις, ώστε να υπάρχει οπτική αρμονία.
 
Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Ποιες επιλογές έχετε;

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές επιλογές σε είδη φωτισμού που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.

1. Χωνευτές λάμπες φθορίου

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Βασικά Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού και Χρήσιμες Συμβουλές-3

Οι χωνευτές λάμπες φθορίου έχουν μακρόστενο και κυλινδρικό σχήμα. Μπορούν να τοποθετηθούν με μεγάλη ευκολία κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας και να προσφέρουν άπλετο φως στον πάγκο σας. Οι λάμπες φθορίου αποτελούν μια εξελιγμένη μορφή της κατηγορίας. Αποτελούνται από ημιδιάφανους σωλήνες που περιέχουν μείγμα από αέριο υδράργυρο και neon. Έτσι, πετυχαίνουν πιο οικονομική λειτουργία, συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη λάμπας.

2. Ταινία φωτισμού LED

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Βασικά Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού και Χρήσιμες Συμβουλές-4

Ο φωτισμός με τη χρήση ταινίας LED αποτελεί την πιο διαδεδομένη λύση. Είναι πρακτικός και έχει τη δυνατότητα να κολληθεί στο σημείο που θέλετε, εξαιτίας της ειδικής ταινίας που διαθέτει. Αν χρειάζεστε κάτι πιο εντυπωσιακό για την κουζίνα σας, μπορείτε να τοποθετήσετε την ταινία LED σε κάποιο από τα ειδικά προφίλ αλουμινίου που υπάρχουν στο εμπόριο. Η ταινία LED μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα σημεία της κουζίνας, καθώς επίσης και στο κάτω μέρος των ντουλαπιών κουζίνας, ως κρυφός φωτισμός.
 
3. Χωνευτά σποτ

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Βασικά Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού και Χρήσιμες Συμβουλές-5

Τα χωνευτά σποτ αποτελούν ακόμη έναν τρόπο για να επιτευχθεί αποτελεσματικός φωτισμός. Είναι ιδανική επιλογή τόσο για τον πάγκο της κουζίνας σας, όσο και για την περιοχή του νεροχύτη. Μπορεί να απαιτούν περισσότερες ηλεκτρολογικές εργασίες για να τοποθετηθούν, όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

4. Εξωτερικά κρεμαστά σποτ

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Βασικά Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού και Χρήσιμες Συμβουλές-6

Τα εξωτερικά σποτ αποτελούν μία πιο σύγχρονη τάση και ενδείκνυνται για τον φωτισμό του πάγκου της κουζίνας και του νεροχύτη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Τι πρέπει να προσέξετε;

Κατά την επιλογή και τοποθέτηση του κατάλληλου είδους φωτισμού, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:
● Διαλέξτε στρατηγικά τη θέση που θα τοποθετήσετε τον φωτισμό. Δεν χρειάζεται να βάλετε φωτάκια σε όλο το μήκος των ντουλαπιών για να φωτιστεί σωστά ο χώρος. Επιλέξτε εκείνα τα σημεία που θα φωτίζουν το σύνολο του πάγκου σας.
● Πριν την τοποθέτηση του φωτισμού, επιλέξτε το σημείο, από το οποίο δεν θα δημιουργούνται σκιές στην επιφάνεια του πάγκου σας.
● Να έχετε στο νου σας τη διατήρηση του διακοσμητικού στυλ και να τηρείτε την οπτική ισορροπία.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr