Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού

4' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν το σπίτι ενός ανθρώπου είναι το κάστρο του, τότε το σαλόνι είναι η μεγάλη σάλα. Είναι το δωμάτιο όπου μπορεί να συγκεντρωθεί με τους δικούς του ανθρώπους, πίνοντας έναν καφέ. Είναι το βασικό δωμάτιο που βλέπει κάποιος όταν μπαίνει στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα. Δεν αξίζει, λοιπόν, λίγη παραπάνω προσοχή και φροντίδα;

Η διακόσμηση, αλλά και τα χρώματα για το σαλόνι είναι σίγουρα μια περίπλοκη υπόθεση. Και επειδή η αγορά νέων επίπλων κάθε φορά που αλλάζει η τάση της μόδας δεν είναι καθόλου συμφέρουσα, η απλούστερη λύση είναι μία αλλαγή στο χρώμα των τοίχων. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται 10 μοντέρνες και διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού.

1. Λευκό

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-1

Είναι διαχρονικό, λιτό και κομψό. Είναι πάντα στη μόδα για όμορφα σαλόνια με στυλ και δηλώνει το κλασικό. Επίσης, το λευκό χρώμα στους τοίχους είναι πολύ σημαντικό γιατί τείνει να αναδεικνύει τον περιβάλλοντα χώρο και να τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν το σαλόνι δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί εύκολα να το κάνει να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Η ιδιότητα αυτή προσφέρεται και από άλλες ανοιχτές αποχρώσεις, όπως η ώχρα, το χρώμα της μέντας, ακόμα και το απαλό γκρι και το μπεζ. 
 
2. Κίτρινο

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-2

Σύμφωνα με τις αρχές της χρωματοθεραπείας, το κίτρινο χρώμα τονώνει την αυτοεκτίμηση και βοηθά στην καταπολέμηση των φοβιών. Συμβολίζει τη χαρά, τη δημιουργικότητα, ακόμα και τον πλούτο. Μπορεί να τονώσει μια καλή διάθεση και το κυριότερο, να φωτίσει τον χώρο. 

Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια έντονη απόχρωση φυσικά, γιατί μια απαλή απόχρωση του κίτρινου μπορεί να δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα ηρεμίας στο σαλόνι. Πράγματι, μια έντονη απόχρωση του κίτρινου μπορεί να κουράσει. Επίσης, μπορείτε να το συνδυάσετε πολύ όμορφα με το πορτοκαλί, βάφοντας τους τοίχους με τα δύο χρώματα εναλλάξ. Το αποτέλεσμα θα είναι χαρούμενο, ζωντανό και ξεχωριστό.
 
3. Μπεζ

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-3

Το μπεζ χαρίζει μέτρο και σταθερότητα. Είναι ένα χρώμα που εκφράζει φιλική διάθεση και αξιοπιστία. Συνδυάστε το με καφέ στοιχεία στον χώρο, για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σαλόνι σε γήινες αποχρώσεις. Μπορείτε να διαλέξετε μια ανοιχτή απόχρωσή του, για να φωτιστεί ομοιόμορφα ο χώρος και να μοιάζει μεγαλύτερος. Ακόμα κι αν τα έπιπλα δεν έχουν γήινες αποχρώσεις, δύσκολα δεν ταιριάζουν αρμονικά με το μπεζ. 
 
4. Γκρι

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-4

Ο βασιλιάς του βιομηχανικού στυλ. Πρόκειται για ένα διακριτικό χρώμα, που ανάλογα με την απόχρωση μπορεί να αναδειχθεί, ή να εξαφανιστεί. Μπορείτε να διαλέξετε μια ανοιχτή απόχρωση του γκρι, για να φωτίζεται πιο αρμονικά ο χώρος και να αναδεικνύεται η όψη των επίπλων. 

Από την άλλη πλευρά, επιλέγοντας μια πιο σκούρα απόχρωσή του, οι τοίχοι δεν θα περνούν απαρατήρητοι και θα είναι ένα κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διακόσμηση του σαλονιού. Επίσης, συνδυάζεται αρμονικά με τα περισσότερα χρώματα και προσφέρει διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με την απόχρωσή του.

⇒ Θέλετε να δώσετε χρώμα στο Σπίτι; Βρείτε αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή στο Douleutaras.

5. Γαλάζιο

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-5

Αν έχετε ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση στο σπίτι, το γαλάζιο είναι μια άριστη επιλογή. Το γαλάζιο βοηθά στη συγκέντρωση της σκέψης, χαλαρώνει και σταθεροποιεί τη διάθεση. Όμοια αποτελέσματα μπορεί να φέρει και ένας τοίχος βαμμένος σε ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου, όπως το χρώμα του λάιμ. Ιδιαίτερα αν τα έπιπλα του σαλονιού έχουν αποχρώσεις του λευκού, του γκρι, του μπεζ και του καφέ, τα χρώματα αυτά μπορούν να αναδείξουν τον χώρο.
 
6. Πετρόλ

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-6

Το πετρόλ είναι ένας ιδιαίτερος συνδυασμός του μπλε με το πράσινο. Το πετρόλ αν και χαλαρωτικό στην όψη, είναι ένα σκούρο χρώμα το οποίο μπορεί να σκοτεινιάσει τον χώρο, εφόσον χρησιμοποιηθεί άπλετα. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι ταιριάζει με μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων και επίπλων και μπορεί να έχει πολλούς συνδυασμούς. 

Συνδυάστε πετρόλ με μπεζ στους τοίχους του σαλονιού για αρμονία στον χώρο ή πετρόλ με ώχρα για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Ακόμη, αν θέλετε να έχετε μία ρομαντική αλλά και σικάτη εικόνα στο σαλόνι δοκιμάστε το λεγόμενο dusty pink σαν υποψήφιο ταίρι του πετρόλ.  
 
7. Πράσινο

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-7

Σύμφωνα με το φενγκ σούι είναι το χρώμα της ανανέωσης. Οι αποχρώσεις του είναι πραγματικά ατελείωτες και μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο. Από το πράσινο της μέντας ή της ελιάς μέχρι το κυπαρισσί, επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση ανάλογα με τη φωτεινότητα και το μέγεθος του σαλονιού σας. Επιπλέον, συνδυάστε το με γήινες αποχρώσεις για να ένα ζεστό αλλά και φωτεινό σαλόνι. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

8. Πορτοκαλί

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-8

Αν το σαλόνι σας χρειάζεται μια αίσθηση χαράς και ζεστασιάς, τότε το πορτοκαλί είναι η επιλογή για εσάς. Σαν θερμό χρώμα, προσφέρει φως και ζεστασιά στο δωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει μια αίσθηση ζωντάνιας στα μέλη της οικογένειας. 

Ειδικά αν τα έπιπλά σας έχουν σκούρες αποχρώσεις, το σαλόνι σας με το πορτοκαλί χρώμα στους τοίχους θα αποκτήσει φωτεινότητα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο συνδυασμός του πορτοκαλί με το ανοιχτό κίτρινο μπορεί επίσης να προσφέρει φωτεινότητα ταυτόχρονα με το αίσθημα χαράς στον χώρο, σπάζοντας τη μονοτονία.
 
9. Μωβ

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-9

Το μωβ χρώμα εκφράζει την ισορροπία και την ηρεμία. Ιδιαίτερα σε ανοιχτές αποχρώσεις, όπως του βιολετί, αναδεικνύει τη φινέτσα του χώρου. Είναι ιδανικό αν τα έπιπλά σας έχουν ανοιχτές αποχρώσεις, όπως λευκό, μπεζ, ανοιχτό κίτρινο, ανοιχτό πράσινο. Δύσκολα θα συνδυαστεί ωστόσο με σκουρόχρωμα στοιχεία του χώρου, γιατί μπορεί να περιορίσει τη φωτεινότητα. Η επιλογή μιας πιο ανοιχτής, ή πιο σκουρόχρωμης απόχρωσής του μωβ, θα φέρει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα για την αισθητική του σαλονιού.
 
10. Καφέ

Μοντέρνες και Διαχρονικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού-10

Το καφέ είναι ένα χρώμα που δηλώνει σταθερότητα και ζεστασιά. Σαν βασικό γήινο χρώμα, προβάλλει την άνεση και την εμπιστοσύνη. Για να μη μειωθεί η φωτεινότητα του χώρου, δοκιμάστε έναν ισορροπημένο συνδυασμό του καφέ με άλλα χρώματα. Ενδεικτικά, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού καφέ με γκρι, με μπεζ ή με λευκό. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή