Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα

Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η γυψοσανίδα είναι πολυάριθμα, όχι μόνο σε πρακτικό επίπεδο, αλλά και σε αισθητικό. Η επιλογή, λοιπόν, μιας βιβλιοθήκης από γυψοσανίδα είναι ταυτόχρονα μία πολύ μοντέρνα, αλλά και οικονομική λύση. Δεν είναι απαραίτητο η βιβλιοθήκη να στοχεύει στην αποθήκευση βιβλίων, αλλά μπορεί να αποτελέσει και διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού. Η κατασκευή της βιβλιοθήκης είναι σχετικά οικονομική, συγκριτικά με μια όμοια από ξύλο μασίφ. Εκτός από αυτό, προσφέρει και μονωτικές ιδιότητες, όταν τοποθετείται σε μεγάλες επιφάνειες.

Παρακάτω παρουσιάζονται 8 εκπληκτικά σχέδια για πρωτότυπες βιβλιοθήκες από γυψοσανίδα.

1. Εξοικονομήστε χώρο ενώνοντας την ψευδοροφή με τη βιβλιοθήκη

Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα-1

Τοποθετήστε μία κατασκευή ψηλά στον τοίχο του σπιτιού. Έτσι θα κερδίσετε πολύτιμο χώρο, δημιουργώντας παράλληλα μία εντυπωσιακή σύνθεση. Δώστε μοντέρνο ύφος στο τελικό αποτέλεσμα, ενώνοντας τη βιβλιοθήκη με την ψευδοροφή και το σύνθετο της τηλεόρασης. 
 
2. Σχεδιάστε μία βιβλιοθήκη, δημιουργώντας εσοχές στον τοίχο

Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα-2

Μία πρόταση που απαιτεί περισσότερο χώρο, αλλά παραμένει πολύ εντυπωσιακή είναι η δημιουργία εσοχών στον τοίχο. Οι εσοχές λειτουργούν σαν εκθεσιακός χώρος για βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα. Η γυψοσανίδα είναι πολύ εύκολη στην επεξεργασία, αφήνοντας πολλά περιθώρια να διαμορφώσετε το τελικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς επιθυμείτε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους τεχνίτες για μοναδικές κατασκευές από γυψοσανίδα

3. Δώστε χρώμα στη βιβλιοθήκη 

Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα-3

Εκτός από την εύκολη επεξεργασία, η γυψοσανίδα παρουσιάζει ακόμη ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Με την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να αλλάξει χρώμα με οποιοδήποτε είδος βαφής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή στην επιλογή χρώματος. Έτσι, η βιβλιοθήκη με γυψοσανίδα που θα σχεδιάσετε θα εναρμονιστεί απόλυτα με τη διακόσμηση του χώρου.
 
4. Συνδυάστε τη γυψοσανίδα με ξύλο ή πέτρα 

Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα-4

Αν είστε λάτρης των ξύλινων επιφανειών στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού, μπορείτε να σχεδιάσετε μία πραγματικά μοναδική βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά μεταξύ τους. Το ξύλο και η πέτρα συνιστούν δύο από αυτά τα υλικά που μπορούν να μεταμορφώσουν την εικόνα της κατασκευής σας.
 
5. Δώστε το σχήμα που θέλετε στη βιβλιοθήκη σας

Οι κατασκευές από γυψοσανίδα αφήνουν  μεγάλα περιθώρια για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία. Δώστε στη βιβλιοθήκη σας το σχήμα και το σχέδιο που επιθυμείτε. Μπορείτε να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές και να διαλέξετε κάτι πολύ ιδιαίτερο για τον τοίχο του σπιτιού σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Φέρτε τα πάνω, κάτω 

Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα-5

Οι κλασικές βιβλιοθήκες συνηθίζεται να αποθηκεύουν βιβλία στο ύψος ενός τοίχου μέσα στο σπίτι. Στην περίπτωση της σπιτικής βιβλιοθήκης, συχνά συνοδεύεται από ένα έπιπλο γραφείου, με αποτέλεσμα τα βιβλία να βρίσκονται ψηλά. Η βιβλιοθήκη δαπέδου προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε οποιοδήποτε βιβλίο με ευκολία, χάρη στο χαμηλό ύψος του επίπλου. Ταυτόχρονα, είναι μια ιδέα μοντέρνα και λιτή, η οποία μετατρέπει τη βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα σε απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.
 
7. Επενδύστε ολόκληρο τον τοίχο με μία βιβλιοθήκη  

Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα-6

Τοποθετώντας μια τεράστια βιβλιοθήκη κατά μήκος του τοίχου, δε χρειάζεται πια να ανησυχείτε για το τι χρώμα θα βάψετε τον πίσω τοίχο, ούτε τι άλλου είδους αντικείμενα να χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση. Κάπως έτσι, η γυψοσανίδα δίνει απλές και καθημερινές λύσεις για τη διακόσμηση του τοίχου.

8. Χρησιμοποιήστε ένα διαχωριστικό σαν βιβλιοθήκη

Μοντέρνες ιδέες για βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα-7

Τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου με γυψοσανίδα βοηθούν πάρα πολύ στην καλύτερη μόνωση του σπιτιού και αλλάζουν ριζικά τη διακόσμηση. Ουσιαστικά, η ιδέα είναι να φτιάξετε μια μεσοτοιχία ανάμεσα σε δυο δωμάτια που συνδέονται στο σπίτι σας, όπως το σαλόνι και η κουζίνα. Στη μεσοτοιχία από γυψοσανίδα, μπορείτε να αφήσετε ανοιχτά ράφια, τα οποία χρησιμεύουν για να τοποθετήσετε βιβλία, αλλά και ό,τι άλλα διακοσμητικά στοιχεία επιθυμείτε. Είναι ένας απλός και έξυπνος τρόπος να μετατρέψετε μια απλή μεσοτοιχία σε πρακτικό κομμάτι του χώρου.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή