Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ

Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ

4' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το vintage ύφος διακόσμησης είναι μια πολύ διαφορετική τάση, σε σχέση με τα υπόλοιπα στυλ που επικρατούν σήμερα. Όταν τα περισσότερα περιοδικά μόδας και οι διακοσμητές προτείνουν λιτούς χώρους και απλές, αυστηρές γραμμές, το vintage έρχεται να μας θυμίσει ότι η διακόσμηση μπορεί να παραμείνει μοδάτη, ακολουθώντας άλλους κανόνες. Κάπως έτσι παρατηρούνται καταπληκτικές συνθέσεις για vintage κρεβατοκάμαρες σε ρουστίκ, ρετρό και ρομαντικά στυλ διακόσμησης. 

Συγκεκριμένα, αυτό που σήμερα αποκαλείται vintage, δεν είναι άλλο από το στυλ που αναπτύχθηκε κατά το χρονικό διάστημα 1930- 1950. Την εποχή εκείνη τα έπιπλα δεν ήταν μινιμαλιστικά, οι τοίχοι δεν παρουσίαζαν περίτεχνα σχέδια γυψοσανίδας και στις οροφές δεν υπήρχαν κρυφά συστήματα φωτισμού. Αντιθέτως, η διακόσμηση περιλάμβανε βαριά έπιπλα, διάφορα στοιχεία από ξύλο και περίτεχνα υφάσματα, όπως δαντέλες και τούλια. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται πιο αναλυτικά μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία διακόσμησης για vintage κρεβατοκάμαρες.

1. Vintage τεχνοτροπίες τοίχου

Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ-1

Μια ιδέα για να μοιάζουν οι τοίχοι πιο παλιοί είναι να βαφούν με υφή και όψη τούβλου, μια τάση που συναντάμε και στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης. Επίσης, μπορείτε να επενδύσετε τους τοίχους με ξύλο. Μια ακόμη ιδέα είναι να βάψετε τους τοίχους σας με τεχνοτροπία, ώστε να μοιάζουν παλιοί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερα χρώματα, κάτι μεταξύ λευκού, μπεζ και αποχρώσεων του γκρι. Οι τεχνοτροπίες τοίχου με σφουγγάρι είναι ιδανικές για το vintage αποτέλεσμα που επιθυμείτε να έχετε. Τέλος, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποια ταπετσαρία για τους τοίχους, η οποία να έχει το μοτίβο που επιθυμείτε. Η ιδέα αυτή θα σας εξοικονομήσει χρήματα, ενώ είναι και πολύ εύκολη στην εφαρμογή.

⇒ Θέλετε να δώσετε χρώμα στο Σπίτι; Βρείτε αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή στο Douleutaras

2. Ξύλινα πατώματα

Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ-2

Το ξύλινο πάτωμα είναι μια διαχρονική και πάρα πολύ όμορφη επιλογή. Ιδιαίτερα αν αποτελείται από φυσικό ξύλο σε σκούρες αποχρώσεις, δεν του λείπει τίποτα για να θεωρηθεί απολύτως κατάλληλο για vintage κρεβατοκάμαρες. Είναι ιδανικό, ακόμη, για να σχεδιάσετε μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού, δηλαδή ένα στυλ αντιπροσωπευτικό του vintage ύφους. Επίσης, αν το ξύλινο δάπεδο της κρεβατοκάμαρας έχει ατέλειες, ρόζους ή άλλα σημάδια, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Όσο λιγότερο επιτηδευμένο μοιάζει το αποτέλεσμα της διακόσμησης, τόσο το καλύτερο. 
 
3. Vintage χαλιά & κουρτίνες

Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ-3

Τα χαλιά σε ρετρό στυλ μπορούν να έχουν περίτεχνα σχέδια και θερμά χρώματα σε διάφορες αποχρώσεις. Οι σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου είναι κλασική επιλογή για την τοποθέτηση χαλιών. Επίσης, οι αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου είναι επιλογές που αξίζει να εξετάσετε. Άλλο ένα στοιχείο που μπορείτε να αναζητήσετε για να έχεις χαλιά σε vintage ύφος είναι τα κρόσσια στις άκρες. Όσο για τις κουρτίνες, ισχύουν περίπου οι ίδιοι κανόνες με τα χαλιά για vintage κρεβατοκάμαρες. Βαριά υφάσματα με περίτεχνα σχέδια και βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου, καφέ και πράσινου είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που έχετε.
 
4. Vintage καθρέφτης

Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ-4

Ο καθρέφτης είναι ένα σημαντικότατο στοιχείο για τη διακόσμηση όλων των δωματίων. Κάθε στυλ μπορεί να έχει τις δικές του γραμμές, χρώματα και σχέδια, αλλά η ύπαρξη καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο είναι μια ιδέα που ποτέ δε φεύγει από τη μόδα. Ο καθρέφτης είναι το κυριότερο στοιχείο που βοηθά στην ανάδειξη των διαστάσεων ενός χώρου.
 
Όμως, ποιοι καθρέφτες ταιριάζουν στις vintage κρεβατοκάμαρες; Οι πιο πιστές vintage κρεβατοκάμαρες χρειάζονται έναν καθρέφτη σε κυκλικό σχήμα, ο οποίος μπορεί να έχει διάφορα ανάγλυφα σχέδια. Επίσης, μπορεί ο καθρέφτης να συνδυάζεται με ένα παλιό έπιπλο τουαλέτας ομορφιάς, το οποίο ολοκληρώνει το σύνολο αρμονικά. 
 
5. Υφάσματα στον ουρανό του κρεβατιού

Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ-5

Τα ποικίλα υφάσματα, οι δαντέλες και τα τούλια παραπέμπουν σε μια περασμένη εποχή. Όμως, σε διακοσμήσεις ρουστίκ, ρετρό, ρομαντικές και όποιο άλλο vintage στυλ σας αρέσει, τα υφάσματα δεν είναι μόνο για τα χαλιά και τις κουρτίνες. Αν έχετε κρεβάτι με ουρανό, τότε διακοσμήστε το με μακριά υφάσματα που φτάνουν ως το πάτωμα. Η όψη της κρεβατοκάμαρας θα γίνει πιο εντυπωσιακή και πιο γεμάτη, κάτι που είναι ζητούμενο στις vintage κρεβατοκάμαρες. Φυσικά, αν δεν έχει ουρανό το κρεβάτι, μπορείτε να στηρίξετε κάποια ελαφριά υφάσματα στην οροφή, έτσι ώστε να απολαύσετε αυτά που έχει να σας προσφέρει η ιδέα, χωρίς να σας κοστίσει πολύ.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Vintage φωτιστικά

Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ-6

Μια αλλαγή τέτοιου είδους έχει μεγάλη αισθητική αξία, αλλά δεν κοστίζει πολύ. Τα φωτιστικά μπορούν να έχουν τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων, ακόμα και κατασκευαστικών υλικών. Για vintage διακόσμηση κρεβατοκάμαρας τοποθετήστε ένα φωτιστικό με αρκετά λιτό σχήμα, αλλά όχι μινιμαλιστικό.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχει μεταλλική βάση σε σκούρα απόχρωση, η οποία μοιάζει αρκετά σταθερή και στιβαρή. Όσο για το κάλυμμα του φωτιστικού, χρησιμοποιήστε κάποιο ανοιχτόχρωμο ύφασμα, το οποίο επιτρέπει στο φως να διαχέεται στο χώρο. Αντιθέτως, αποφύγετε πολύ έντονα χρώματα, όπως το ανοιχτό πράσινο, το φούξια, ή το κόκκινο της φωτιάς. Τα χρώματα αυτά δε θυμίζουν τη μόδα μιας παλιάς εποχής, αλλά τη μόδα των τελευταίων δεκαετιών.
 
7. Αναλογικό ρολόι τοίχου

Ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ-7

Το ρολόι τοίχου μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα μοναδικό διακοσμητικό στοιχείο, αν επιλεγεί με προσοχή. Τοποθετήστε ένα μεγάλο ρολόι κυκλικού σχήματος σε γήινες αποχρώσεις με τους αριθμούς πάνω στο ρολόι να μοιάζουν καλλιγραφικοί και τα χρώματα κάπως ξεθωριασμένα. Μπορείτε, ακόμη, να συνδυάσετε το ρολόι τοίχου με ένα όμορφο έργο τέχνης σε γήινα χρώματα. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή